Politika

SPP: Civilizirana smjena vlasti istorijski uspjeh Crne Gore

Na sjednici Predsjedništva Stranke pravde i pomirenja, inače članice koalicije “Crno na bijelo” konstatovano je da je princip smjenjivosti vlasti, za koji se stranka zdušno zalagala od samog svog osnivanja, konačno počeo da živi u Crnoj Gori.

“Konstatovano je da se proces civilizirane smjene vlasti i konstituisanja nove postepeno dovodi do kraja. To je istorijski momenat i veliki uspjeh za Crnu Goru i razvoj demokratije, te ne smijemo dozvoliti da se taj događaj na bilo koji način zasijeni dnevno-političkim temama”, saopšteno je iz SPP-a.

Naime, članovi Predsjedništva su jednoglasno podržali stav da je ovaj princip ključni za napredak Crne Gore ka demokratizaciji društva i ubrzavanju procesa pristupanja Evropskoj uniji.

“Također je konstatovano da je veoma važno ustrajati na stavu koalicije “Crno na bijelo”, čiji je SPP član, da je Crnoj Gori u ovom trenutku najpotrebnija ekspertska vlada kako bi aktuelna tranzicija i promjena vlasti protekla na način da Crna Gora dođe do željenog cilja. U predizbornoj kampanji smo upravo ovaj način istakli kao ključni i neophodan za postepene promjene na bolje”, stoji u saopštenju SPP-a.

Naglašeno je da se pri tome treba voditi računa da vlada mora biti pokrivena kadrovima koji svojim profilima ne narušavaju već usvojene principe sporazuma između tri koalicije.

“U tom smislu je zaključeno da SPP čvrsto vjeruje da je ekspertska vlada optimalno rješenje za tranziciju Crne Gore iz sistema reducirane demokratije sa skoro podrazumijevanom partijom na vlasti u Evropsko napredno višestranačje gdje će koalicija Crno na bijelo u budućnosti zasigurno zauzeti jednu od ključnih ulogu u političkom životu Crne Gore”, zaključeno je na Predsjedništvu Stranke pravde i pomirenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tek tako
Gost
Tek tako

Teško se u par rečenica izraziti na temu pomirenja. Prvo potpuno pogresna ideja je pomiriti ANTIFAŠIZAM I FAŠIZAM. Svi znamo da je pogrešno to što se većina Srba poistovjecuje sa ČETNICIMA koji su bili FAŠISTI. Pomirenje su imali Francuskabi Njemacka ali ne kao mir mir niko nije kriv. Fašisti moraju da okaju svoje grijehe time sto ce priznati da su… Više »

Dula
Gost
Dula

Kakva crna stranka pravde i pomirenja. Vi bi sve unistili da mozete. Ali nece moci.

Saša
Gost
Saša

Da li ovi ljudi slušaju šta se dešava oko nas (konkretno neprekidni nasrtaji iz Srbije i njihovi agresorki planovi, posrbljavanja i pripajanje CG “srpskom svetu”) ili im je samo važno da smijene vlast. Ja ovo ne razumijem… Može li neko od ovih stručnjaka da pojasni???

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Zapamtite zelebaći,ako ne bude crnogorske crkve neće bit crne gore,ako ne budete radili samo u interesu građanske države,tražite velikoga đavola,jer vam je mržnja prema dps pomutila razum čim idete sa četničkim partijama u koaliciju.Vi se izgleda držite one,cilj opravdava srestvo,lijepo vas molimo mi obični građani,pamet u glavu?

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Sad nazivaš muslimane zelembaćima, a do skoro su ti bili braća

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

O čemu ti to ????

Brix
Gost
Brix

Crnogorci podbaciliste na izborima ako neznadnete koste ikojoj crkvi pripadate definitivno gubite Crni Gori popravni ispit na popisu ovosu istoriski momenti razmislite

mrkela
Gost
mrkela

Smjena crnogorskog naroda sa vlasti i dovođenje srpskog !

Kole
Gost
Kole

Pa vidis ko je vecina u Crnoj Gori. Do dolaska komunista svi vladari Crne Gore su bili Srbi. Procitaj neki dokumemt iz vremena Knjaza i Kralja Nikole

Iko
Gost
Iko

A nije Mito bekrijo,ovo je samo demokratija

Strpljenje
Gost
Strpljenje

Vlast nije smijenjena. Sve dok ne bude novi sastav Skupštine i nova Vlada. Dok god se to ne završi, sve ostaje isto. Kombinacije su razne i niko sa sigurnošću ne može reći šta će biti. Da su opozicionari zaista jedinstveni, imali bi jednu listu, a ne tri. Vidjećemo.

Send this to a friend