Politika

Srpska kuća da štiti nacionalne, a ne partijske interese

Božidar Bojović

Jedan od osnivača Srpske kuće i nekadašnji lider Srpske narodne stranke Božidar Bojović ocijenio je u intervjuu za Dan da je u Crnoj Gori u toku identitetski genocid nad Srbima. On je rekao da ne razumije kako pojedine političke opozicione stranke za 15 godina nijesu uspjele da iznjedre novog čovjeka i lidera, kao i da ne razumije zbog čega Srpska kuća u Podgorici još nije otvorena, a svečano otvaranje je bilo najavljeno za Vidovdan 2017. godine. Kako je rekao, projekat Srpske kuće morao bi biti iznad partijskih i stranačkih interesa i nikako se ne bi smio podvesti pod partijske interese.

“Vlada Republike Srbije treba da pokaže da li će nastaviti da pomaže do pune afirmacije instituciju čiji značaj prevazilazi granice Crne Gore, ili će, zadovoljavajući se učinjenim, pustiti da se ova, izložena administrativnim zamkama podgoričkog režima, ugasi. Prihvatio sam poziv da budem jedan od akcionara u osnivanju, pod uslovom da to bude kulturni centar svih Srba u Crnoj Gori, bez obzira na stranačku pripadnost, i da centar bude otvoren za uključivanje ljudi od značaja koji nijesu akcionari. Prošlo je više od godinu kako je za Vidovdan 2017. godine najavljivano svečano otvaranje Srpske kuće. Bez obzira na sve probleme kojima je izložena od podgoričkog režima, po onom što je do sada urađeno, rekao bih da smo daleko od onog što bi ta značajna institucija trebalo da bude. Ako institucija ne bude organizovana i radila na principu akcionarskog društva, sa legalnim izborom organa, definisanim programom i radom koji će štititi nacionalne, a ne stranačke interese (što je do sada bio slučaj), ako Vlada Srbije ne bude izdašnije pomagala realizaciju projekta, još jedna slamka spasa za Srbe u Crnoj Gori nestaće u vrtlozima ludih vjetrova i nesrećnih vremena”, rekao je Bojović.

Prema njegovim tiječima kao nikada do sada, opozicionu scenu u Crnoj Gori karakteriše brojnost stranaka, programska heterogenost, suprotstavljeni stavovi i nedostatak nade da će se i u daljoj budućnosti postići antirežimsko jedinstvo.

“Čast izuzecima, ali sve to mi više liči na konglomerat interesnih grupa nego na političke stranke sa jasno definisanim programima, koje su spremne da prevaziđu programske razlike, ili da ih bar privremeno zamrznu, pa čak i lične animozitete, i udruže se u zajedničkoj borbi protiv odnarođenog, korumpiranog režima. Onako kako su to nekada uradili Narodna stranka i Liberalni savez. S druge strane, neprihvatljivo je da se u pojedinim strankama punih 15 godina nije afirmisao nijedan novi političar koji zavređuje pažnju i povjerenje. Da ne govorim o neophodnom brojnijem generacijskom usponu, generacijskom poštovanju i generacijskim smjenama”, istakao je Bojović između ostalog.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Opstace srbi 👍💃

Mare
Gost
Mare

Što je ovo neka moda sad: “Srpska kuća”…..ha,ha,ha….

RadeTomov
Gost
RadeTomov

Nek se ovaj vijek gordi, nad svijeta vjekovima……….
NJEGOŠ

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

SRPSKA KUCA,LEGLO ZLA PROTIV CRNE GORE,
ODATLE CE KRETATI SVI FRONTOVI(ako se medjusobno ne dovate za vratove,a imaju zasto,lose im je mnogo u CG)

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Velimiru spsko ime ,da nijesi prijestupio u pamet

JNA
Gost
JNA

Hahahahahaaaa… Sad čitam…samo za ove od juče koji su se dičili onom jadnom đecom u vojnom kampu na Zlatiboru. Upala policija iz Užica i zatvorila kamp. Đeca se isprepadala. Greote…

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Kamp se zvao Boško Buha ,pa što se kod TITA nijesi bunio,tucao bi kamen vazda cio dan kod Jova Kapičića

Titograd
Gost
Titograd

Daleko vam lijepa srpska kuća!

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Nije Titograd no Podgorica.

Titograd
Gost
Titograd

Kako gođ ti oćeš!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

To je Narodna kuhinja , tu deli se ljeb dzabe ,dodji prekoreda ,ja sam ti veza

Psiholog
Gost
Psiholog

Znao sam da si klošar sa iskustvom, vidi se po smislenim komentarima.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Baš me zanima ko su Srbi u Crnoj Gori osim ovih što su došli da beru smokve ili konobarišu. Ne sprdaj se čovječe šta izmišljate dokoni.

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Pročitaj istorijske dokumente i biće ti sve jasno. Ne pričaj napamet.

Titograd
Gost
Titograd

Goodfiling je pitao normalno, a ti Evropljaninu ako ti se čitaju istorijski dokumenti, evo ti zadatak 1.
Savo Fatić potpreśednik podgoričke Skupštine 1918:
“Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.”

Rejting
Gost
Rejting

Za ovoga fatica niko nije čuo u crnoj gori kao što malo ko zna i za ovog bojovića ako nije imao probleme sa dijabetesom !

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Slab ti je Rejting, ako za Fatića nijesi čuo. Potpredsjednik “Podgoričke Skupštine”, koja je ukinula Crnu Goru.Srušio je spomenik Velikom Vojvodi Mirku i bačio ga u Ribnicu. Fatić je umro ali je ostavio virus, od kojeg je 1990-e, oboljelo 27%-28% Crnogoraca. Srećom nekoliko procenata je već ozdravilo.

Rejting
Gost
Rejting

Da nema tebe i onoga titograda, ili je to isti, za fatica niko ne bi zna bez obzira što je bi potpredsjednik podgoričke skupštine i što je gurnuo taj spomenik u moraču. Zna li iko ko je potpredsjednik današnje crnogorske skupštine ? Ne ni svi poslanici ! A takvih što su burdali spomenike bilo je i biće vazda ali su… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Srbi su oni koji su su se do 90-ih godina tako izjašnjavali i kojima je Srbija matična država. Na zadnjem popisu prije 90-ih, kad je počela politika, Srba je bilo 3,32%. Na prvom popisu koji se ikad održao u Crnoj Gori, Srba je bilo 1,78%. To su činjenice, ostalo je politikanstvo.

Uros
Gost
Uros

Ima Srba koji su rodjeni i van granica Srbije.Ne mozete nas tako lako osporiti koliko se god trudili. I ne uzimaj brojke iz doba komunizma jer nisu mjerodavne. Nadji podatak o procentima za vrijeme kraljevine Crne Gore.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Prvi popis ikada u Crnoj Gori je bio 1948-e. Tada je Srba bilo 1,78%. Nije valjda Uroše da je 1991-e, na popisu, tvoj otac iz straha reka da je Crnogorac.Tad su svi bili Crnogorci. No virus stiže 1990-e i postadoste Srbi. Kad shvatite da je Duklja 200 godina srarija od Raške, proći će vas.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

To si brojio samo tvoju ulicu samo Stari folirantu

Titograd
Gost
Titograd

nastavak: ako baš hoćeš da čitaš. Đe Njegoš priča o drugom narodu. Srbima, a ne srbijancima! »A DA ČOČE, BOŽIJA TI VJERA, ZNAM JA TU VESELU SRBADIJU, NO KUD SU JOJ TI SINOVI JUNACI BILI, DOK JOJ NIJE BOG DA KARAĐORĐA? TA VI SVI TAMO FASTATE JEDNOGA NJEGA JUNAŠTVOM; A KAD VI BOG NJEGA UZE IZMEĐU VAS, A VI SVI… Više »

Avro
Gost
Avro

“Mićunović i zbori i tvori, Srpkinja ga još rađala nije”. Bješe li ovo Njegoš,zaboga?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Moj Avro. Crnjanski je napisao “Roman o Londonu”, pa nije bio Englez. To je kniževno djelo a ne knjiga iz istorije. Važnije je ono što je Njegoš pisao u prepiskama sa drugima. Gore je neko citirao pa pročitaj. Za Njegoša su “Nemanje” zlotvori Crne Gore. Čitaj Avro.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titova Podgorice, Njegoš u pismu Iliji Garašaninu od 5.07.1850. piše i sledeće: Fala svijetlome knjazu i gospodaru, i Vama njegovim sovjetnicima, što se ako i katkad, sjetite ovog krvavog srpskoga krša.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opet Oprem stara priča. Reci ti piše li Njegoš, da su Nemanje i Murati, isto za Crnu Goru. Koliko god da te Srbi plaćaju malo je. A najbolje je kad nabrajaš pretke. Svaki ti se u grob prevće.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

A u pismu Iliji Garašaninu od 11 11.1850. godine Njegoš piše da je u Crnoj Gori posle imena Dušanova, najsvetije ime Karađorđevo. A na pretke naravno da sam ponosan, posebno na prađedovu Obilića medalju.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pričali ste i da Danilo u zakoniku piše, da smo svi Srbi. Pa na kraju Srbi dopisali. Ka što ste Njegošu, pokušali da prikačite one glupe stihove o “Veroljubu i Rodoljubu”. Zamisli da te može viđet predak sa medaljom. Odma bi te skratio bi za glavu.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

A u pismu Stefanu Knićaninu od 14.01.1849. Njegoš piše: Diko roda našega! Ti mi potpuno opravda ime vojnika Dušanovih i Karađorđevih. Moja i svakoga pravog Srbina, velika je priznateljnost k tebi. I da, Njegoš uveo Obilića medalju, najveće odlikovanje u Crnoj Gori.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Goodfeeling, Kralj Nikola je prilikom krunisanja za Kralja 1910.godine, govor počeo sledećim riječima: Gospodo narodni poslanici. Svjestan slavne uloge ovih naših strana u istoriji srpskog naroda za vrijeme moćnih Kraljeva i gospodara nekadašnje Zete, kolijevke slavnih Nemanjića…u nastavku govori i sledeće: ubijeđen sam da će sve velesile sa blagovoljenjem pozdraviti pored jedne Kraljevine u srpskom Podunavlju, ovu drugu u srpskom… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tužni Oprem, stalno ista priča. Uz svo poštovanje za Kralja Nikolu, ne može on da potre jedan narod, koji ima državu 900 godina. I Momir Bulatović ima istu priču, pa mi dobro znamo ko smo i što smo. Za razliku od vas koji ste 1990-e oboljeli o Fatićevog virusa.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Veseli staropodgoričanine, ja znam da tebi smeta kada se citiraju Petrovići, ali šta da ti radim. Stožer oko koga se okupljalo tvoje pleme je Manastir koji su sagradili Nemanjići, u Manastiru Morači je 1648. izabran srpski patrijarh Gavrilo Rajić, iz tvog su plemena i srpski patrijarh Dožić i sadašnji Mitropolit, za tvoje pleme pišu da ste dio stare Raške, a… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kucaj kucaj Oprem. Stotinu razloga nađeš da si protiv svoje države. Postoji samo Raška. Cijela Zeta je bila okupirana, ne samo Morača. I tvoja Srbija je bila pod Turcima 500 godina, pa tamo nijesu Turci. A sad ti napiši da je Surdulica, oslobođena 10 godina prije Podgorice.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Veseli staropodgoričanine, zar je to što citiram Kralja Nikolu i zasluge moračkog plemena za srpstvo, znak da sam protiv Crne Gore. Ne znam zbog čega ti to predstavlja problem, ipak si ti godinama davao priloge za naš Hram.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Je li to onaj isti Nikola kojemu ste zabranili da se vrati u Crnu Goru? Kad je vidio koji ste ljudi napisa je: “Crna Gora je Crnogoraca, tako je bilo, tako će i bit.” I tvoji su se vazda borili za Crnu Goru. No je jedan ka ti, dovoljno sramota za selo a kamo li za porodicu.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Naravno da su se moji borili za Crnu Goru, pa je li Njegoš za Crnu Goru rekao da “Krstu služi, a Milošem živi”. Ipak je Crna Gora ona država u kojoj se, kako je rekao Krsto Zrnov, čuvala i sačuvala iskra slobode Srbinove. Vjerovatno znaš i da je u Crnoj Gori najveće odlikovanje bilo Obilića medalja. I još jednom da… Više »

Mare
Gost
Mare

Oprem dobro, rekao je to Njegoš kao preporuku Srbima da dignu d… i bore se a ne da bježe. Uostalom, i Posvjeta prahu oca Srbije ima to načelo, to znaju svi Crnogorci, ali neće Srbima u glavu sem kako oni hoće. Ajde više otkačite se od Crne Gore pa eto vam matere vaše KOJA ZDUŠNO POMAŽE OVAJ VAŠ EGZORCIZAM PO… Više »

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Stari ne buni narod sa Dorćola !

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Stari Srbine !

Mare
Gost
Mare

Petrovići su Crnogorci, ne nikakvi Srbi u nacionalnom smislu. Pa je li sveti Petar rekao DA JE JEDINI SRBIN U CRNOJ GORI SIMA MILUTINOVIĆ? Laže li sveti Petar? Je li sveti rekao i to da je Sima napisao Diku Crnogorsku SKORO NA CRNOGORSKOM JEZIKU, pa se brine kako će je razumjeti u Srbiji? Je li, ili nije, a!!?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

U poslanici arhimandritu Arseniju Gagoviću iz 31.08.1803. Sveti Petar Cetinjski piše i : I ne čudite se moj dragi oče arhimandrite. Mi Srbi smo takvi, ne znademo niti hoćemo znati šta drugo…

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Dosadni ste, ne možete biti nešto što nijeste. Pa vas u sred Beograda ne tretiraju kao Srbe, zašto tu muku pravite sebi. Vratite se svojoj naciji i državi.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ja znam da su tebi dosadni i da ti smetaju Petrovići, Marko Miljanov, Serdar Jole Piletić, Peko Pavlović, Vojvoda Mina Radović, Miljan Vukov, da ti ne odgovara to što je najveće crnogorsko odlikovanje Obilića medalja, ali to je već tvoj problem.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

A eto i da smo svi Srbi (što nijesmo) pa valjda imamo granice, neke posebnosti i logično je da se afirmišemo kao posebna evropska nacija. To što vi radite je žalosno za gledati. Pravi Srbi vas nikada neće prihvatiti kao Srbe. Za njih ćeš vazda biti Crnogorac poslušnik, koliko god te tapšali po ramenu. Moraš više da poštuješ sebe, ovo… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Niko tebi ne brani da se izjašnjavaš kako želiš, ali nemoj drugima da spočitavaš ko su i šta su. Ja sam ono što su bili moji preci i ono što su bili Petrovići, Marko Miljanov, Serdar Jole, Peko Pavlović, Mina Radović, Miljan Vukov…Tvoja priča o samopoštovanju mi liči na Ezopovu priču o lisici koja je ostala bez repa, pa ubjeđuje… Više »

Mare
Gost
Mare

Oprem dobro, laž – srpsko oružje!

Mare
Gost
Mare

Oprem dobro, ma, nećeš mi ni zabranit sigurno, no nemoj se kitit crnogorskim perjem i pravim Crnogorcima! Što ti hoćeš? Da se pretvorimo u nekakvu surogatnu nadnacionalnu skupinu zvanu “srbi Crnogorci”? Trt, da oprosti javnost!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Mare, sva priča Vam se svodi na prvu riječ poslednje rečenice.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Pušti ti zavjete Sv. Petra, njega su Rusi pokušali da likvidiraju u Kotoru pa im nije moglo. I ne možeš iz 21 vijeka da se zatvaraš u neke ćumeze iz srednjeg vijeka. Dojadili ste više sa tim anticrnogorstvom. Osjećaj se kako oćeš ali budi za Crnu Goru bez rezerve. Žalosni ste i tuga vas je viđet šta radite od sebe.… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sveti Petar Cetinjski: Isto tako da Bog da i onome, ko bi vas od vjernosti ka blagočestivoj i Hristoljubivoj Rusiji otlučiti poiskao i svakojemu ako bi se koji od vas Crnogoraca i Brđana našao pomisliti da odstupi od pokroviteljstva i nada u jedinorodnu i jedinovjernu nama Rusiju da Bog jaki da te od njega živo meso otpadalo i svako dobro… Više »

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Taj citat je komičan danas. Baš da se čojek grohotom smije. Znaš li ti šta se sve desilo u međuvremenu: pad Otomanske imperije, Oktobarska revolucija kojom su na vlast došli i do danas ostali ideološki neprijatelji Petra I, desila su se dva svjetska rata, okupacija Crne Gore od strane Srbije sa detronizacijom Petrovića uz pomoć Rusije, građanski rat i raspad… Više »

Mare
Gost
Mare

Oprem dobro, opet lupaš srpsku propagandu: Marko Miljanov NIJE BIO SRBIN, no serdar crnogorskog kralja. Petrovići su Crnogorci po narodnosti. Njegoš je rekao: “U svim životnim situacijama Crnogorac je UVIJEK Crnogorac!” Znači li to išta drugo sem ovo što piše?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Marko Miljanov u pismu Novu Spasojevu komandiru kučkom: Reci austrijskom poslaniku da kaže njegovom caru, kada bi ga Bog na dobro obrnuo, pa da sjedini srpstvo: Bosnu i Ercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Staru Srbiju, pa da je to srpska kraljevina, a Srbi će znati kako će biti blagorodni svom izbavitelju.

Brzina
Gost
Brzina

Goodfeeling, to sto tebe kinje po Beogradu ne mora da znaci da se tako odnose prema nama. Lako oni nanjuse pomiju od covjeka. Zato ti i takvi kao ti tako gore prolaze.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

@Brzina Čisto sumnjsm druže da si u pravu, no kompleksi su čudo.

Mare
Gost
Mare

Oprem dobro, čitaj što je rekao prvi i najveći slovenofil, neznalice papagajska: Srbi su naziv koji su Turci dali hrišćanima! Kako bi bilo moguće da Njegoš kaže “srpska Italija” kad bi bilo kako ti kažeš? Ne tupi više!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Mare, vjerovatno si mlad, jer si napisao : “Srbi su naziv koji su Turci dali hrišćanima.”. Ako je tako, jesu li i Grke Turci zvali Srbima?

Sta je trazio..
Gost
Sta je trazio..

Краљ Никола је због свог србовања изгубио трон и круну. Изгубио је државу и умро у биједи, понижен и заборављен. Последње што је продао да би вратио дугове је била вила у Истанбулу, поклон од турског султана.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sto cine srbi..

AutoFill
Gost
AutoFill

Kako ste nesposobni ne treba vam “podgoricki rezim” ;)))) stvarno ste me nasmijali jutros

Mileva
Gost
Mileva

TREBA IM KUĆA DA DOLAZE RUSI I POP IRINEJ DA ROVARE. ONI SU ZA ŠATOR I PEVALJKE.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Opet ova Radio Mileva da nesto rece

Ranko nk
Gost
Ranko nk

Doktor Bpjovic sa kodnim imenom Srecko

Zlatko
Gost
Zlatko

Kakvi srpski interesi i srpska kuca. To je privatna kuca onoga ko se nje dočepa. Ovdje u cg nema srba !!!!!

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

BLAGO VAM U PAMET,NAJBOLJE JE ODNESITE ZA BEOGRAD!
EMILO POSTENI CE DA BUDE GLAVNI,HAHAHA!
A DJE JE TU MEDU MJESTO,A BECICU,A DRITANU,PIPUNU,VUKSANOVICU,
ANDRIJINO JE 80%(mada je to njemu malo jer ima slavena I milutina)

z d
Gost
z d

A šta rade ovi pri pejd Srbi. Evo se isklaše ko će da gazduje “Srpskom kućom”. I još traže da ih Srbija pomaže, finansijski naravno. Samo su pare važne, sve ostalo je priča za malu đecu.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

đe su ovoga iskopali iz ratnih devedesetih?

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Ovaj je najbolji doktor, endokrinolog Crne Gore. Zahvaljujući njemu počeli su da se primjenjuju neki savremeni metodi u liječenju dijabetisa na prostoru cijele bivše Jugoslavije. On nikada nije pozivao na rat i cijenjen je jednako dobro i u Beogradu i u Zagrebu i bilo gdje drugo. Predstavnici svih političkih partija idu kod njega na konsultacije ako imaju endokrinih zdravstvenih problema.… Više »

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Ratni huškač iz devedesetih, da mu je moglo biti zapalio bi CG. No si mlad pa se ne sjećaš… A to da je dobar doktor ni u njegovu familiju ne kažu.

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Njegovi su iz Crne Gore. On je pošten i savjestan čovjek, za razliku od ovih što bsrjsče zastavama a kradu i bogate se na grbači naroda. Nikakav ratni huškač on nije bio. Ratni huškači su oni što su ratovali za mir, slali ljude do Dubrovnika u jednom pravcu, a danas prisustvuju slavlju progona 250 000 ljudi itd. Ti da si… Više »

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Rekoh mlad si pa ne znaš što je doktor pričao devedesetih… A što se nicka tiče, zar je jednome Europljaninu čudno što nas u cijelom svijetu zovu MONTENEGRO. Prije bih rekao da se iza tvoga nicka krije Crnogorska posrbica… Pozdrav!

Ragnar
Gost
Ragnar

Na stranu nacionalno osjecanje i slicne stvari, dr. Bojovic je dobar strucnjak i ljekar koji je potreban Crnoj Gori

GRADJANSKI
Gost
GRADJANSKI

“DNK” analiza je pokazala i dokazala da su Srbaljima krvno blizi: i Hrvati i Bosnjaci i Makedonci i Bugari i Rumuni – no mi Crnogorci!!! To se, bogomi, moze (ko ‘oce) – i golijem okom zapazit! Steta sto tu jos naucnjaci (geneticari) nijesu “prebiskali” i uporedno ukljucili i “DNK” Turaka! Teke ondar bi bilo veselo – sporad stvarnosti i “tradicije”… Više »

Zlatko
Gost
Zlatko

Od kojeg li ste vi materijala sastavljeni te ste tako puni mržnje.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Ako je poenta bitisanja ISTINA a ne laž, ne vidim zašto bi činjenice nazvao mržnjom? Osim ako ne pripadaš srpskom nacionalnom korpusu, pa ti je stvarno muka od gore napisanog. I ja bih se stidio da sam srbin, vjeruj mi.

VagaBond
Gost
VagaBond

…svi crnogorci koji sebe nazivaju srbima pate od kompleksa nize vrijednosti i nidje dalje beograda vozom nisu pasali 😉

GRADJANSKI
Gost
GRADJANSKI

ISTINA je materijal pravi, bolji i preci od svega!

Joxim
Gost
Joxim

Nemoj GRAĐANSKI pred Bajram! Uzdrži se. Ipak tu je prađed bio Srbin. Svrati u Srpsku kuću. Ona i tebi pripada!

GRADJANSKI
Gost
GRADJANSKI

No, kad vec dozvoljavas sebe da tvrdis nesto sto nije istina (glede mojega djeda), ja cu ondarovdje tvrdit nesto sto JES ISTINA! Za 1200 godina (od dolaska nasijeh predakah na ove bande pa do Njegosa (lise par spomena teke u 18. vijeku)) – jednoga jedinoga slova “s” od srpstva nema u vaskolikoj Duklji-Zeti-Crnoj Gori. Daklem ti obmanjujes 35-tak generacijah tvojijeh… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Građanski, kako to da kako to da Vladika Vasilije Petrović nosi titulu Egzarha Pećkog trona, ko je rukopoložio Vladike Visariona Borilovića , Danila, Savu, Vasilija, Petra I Petrovića, kome Balša III testamentom ostavlja svoju državu, pročitaj poslanicu Svetog Petra Cetinjskog Crnogorcima i Brđanima iz 1822, pročitaj dokumenta iz Arhiva kongregacije za propagandu vjere iz Vatikana…

Sta je trazio..
Gost
Sta je trazio..

Краљ Никола је због свог србовања изгубио трон и круну. Изгубио је државу и умро у биједи, понижен и заборављен. Последње што је продао да би вратио дугове је била вила у Истанбулу, поклон од турског султана.

Avro
Gost
Avro

Dobro,ti si očigledno Crnogorac islamske vjeroispovesti. Pravac onda kod Miraša na krštenje. Tek tada ćeš biti pravi Dukljanin srbomrzac. Ovako nisi kompletan.

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Taj DNK je radjen iskljucivo za tebe GRADJANSKI i ustanovljeno je da osim Turskih gena nemas nikavih drugih ni sa Srbima a kamoli s Crnogorskim Srbima…Tvoj gen je Geografska odrednica Karadag

Send this to a friend