Politika

Srpski savjet: Političke partije ne mogu određivati koje će praznike Srbi obilježavati

Momčilo Vuksanović

Bilo bi dobro da se ne disciplinuje srpski narod na način što će im neke partijske strukture određivati koje će nacionalne praznike obilježavati. Kada se to ne radi ni Albanicima, ni Bošnjacima, ni Hrvatima, koje ste prigrlili i nadredili sopstvenom narodu, nemate razloga proglašavati srpski narod neprijateljem države Crne Gore, ako se zna da ju je isti kroz viševjekovnu istoriju stvarao. To su poručili iz Srpskog savjeta, nakon što su iz DPS-a kazali da se ne zabranjuje rad ovog savjeta, već njegovo antidržavno djelovanje.

“Informacije o milionskim donacijama Srpskom savjetu za proteklih deset godina su najobičnije neistine, koje se mogu provjeriti odmah na sajtu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a koje će javnosti biti prezentovane u tačnom iznosu krajem tekućeg mjeseca, čim se zaposleni u Fondu vrate sa kolektivnog godišnjeg odmora. Iznošenjem netačnih i neprovjerenih podataka, što je manir javnog servisa, odnosno, štampanih i elektronskih medija koje dugi niz godina kontroliše DPS-informativna služba žele se kompromitovati aktivnosti Srpskog savjeta, jedine srpske organizacije u Crnoj Gori koja na dosledan i odgovoran način zasupa interese srpskog naroda i pokušava da mu kroz institucije državnog sistema Crne Gore popravi izuzetno složen i težak položaj”, saopštili su  iz Srpskog savjeta.

Kako navode, nijesu sigurni da će DPS sa vladajućom koalicijom zakonom regulisati antidržavno djelovanje, jer bi, dodaju oni,  time doveli u opasnost sopstveni opstanak na vlasti zbog velikog broja nedržavničkih i neprovjerenih odluka kojima se protivi većina građana Crne Gore.

“Vi, gospodo, iz DPS-koalicije nijeste država Crna Gora. Vi ste trenutno samo činovnici u vlasti koji jedni druge prekoriti ne možete. U ovom trenutku zapalo vas je pa radite što vam je volja, ali neće biti dobro onima koji se Boga ne boje a ljudi ne stide”, zaključuju oni.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend