Politika

Srpski savjet: Političke partije ne mogu određivati koje će praznike Srbi obilježavati

Momčilo Vuksanović

Bilo bi dobro da se ne disciplinuje srpski narod na način što će im neke partijske strukture određivati koje će nacionalne praznike obilježavati. Kada se to ne radi ni Albanicima, ni Bošnjacima, ni Hrvatima, koje ste prigrlili i nadredili sopstvenom narodu, nemate razloga proglašavati srpski narod neprijateljem države Crne Gore, ako se zna da ju je isti kroz viševjekovnu istoriju stvarao. To su poručili iz Srpskog savjeta, nakon što su iz DPS-a kazali da se ne zabranjuje rad ovog savjeta, već njegovo antidržavno djelovanje.

“Informacije o milionskim donacijama Srpskom savjetu za proteklih deset godina su najobičnije neistine, koje se mogu provjeriti odmah na sajtu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a koje će javnosti biti prezentovane u tačnom iznosu krajem tekućeg mjeseca, čim se zaposleni u Fondu vrate sa kolektivnog godišnjeg odmora. Iznošenjem netačnih i neprovjerenih podataka, što je manir javnog servisa, odnosno, štampanih i elektronskih medija koje dugi niz godina kontroliše DPS-informativna služba žele se kompromitovati aktivnosti Srpskog savjeta, jedine srpske organizacije u Crnoj Gori koja na dosledan i odgovoran način zasupa interese srpskog naroda i pokušava da mu kroz institucije državnog sistema Crne Gore popravi izuzetno složen i težak položaj”, saopštili su  iz Srpskog savjeta.

Kako navode, nijesu sigurni da će DPS sa vladajućom koalicijom zakonom regulisati antidržavno djelovanje, jer bi, dodaju oni,  time doveli u opasnost sopstveni opstanak na vlasti zbog velikog broja nedržavničkih i neprovjerenih odluka kojima se protivi većina građana Crne Gore.

“Vi, gospodo, iz DPS-koalicije nijeste država Crna Gora. Vi ste trenutno samo činovnici u vlasti koji jedni druge prekoriti ne možete. U ovom trenutku zapalo vas je pa radite što vam je volja, ali neće biti dobro onima koji se Boga ne boje a ljudi ne stide”, zaključuju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cvrc
Gost
Cvrc

Ne brani Vama DPS, nego Ustav Crne Gore. Zakoni se moraju postovati ili mislis da ne treba…

LJUTA
Gost
LJUTA

Vecini iz dps je krivo sto oni ne mogu javno slaviti….

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Vuksanovicu nece tebe DPS zabraniti anti drzavne praznike vec DRZAVA.Vuksanovicu de si potrosio 5 miliona eur,to treba ispitati.I ptice na grani znaju sta si sve finasira poz.moj dragi komsija.ps.Ako drzava bude reagovala kako bi trebalo bice ti tijesno u CG.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Da ima drzave i nas no nema krijuci bi se vi izjasnjacali da ste srbi a ne slavili okupatorske datume.. a tebi bi nasao apartman u souz.. sad ces slavit datum kad vam se zavrne slavina..

LJUTA
Gost
LJUTA

Evo jos jedan glupi bot…tvrdi da nemamo drzavu ….koji suludnjaci odje..hehe

Čoda
Gost
Čoda

U ono vreme ujedinjenje Srbije i Crne Gore je predstavljalo isto kao danas eventualno ujedinjenje Kosova i Albanije.
Ako do toga dodje, pretpostavljam da ce se u Pristini i Tirani slaviti. A ko zna, mozda za 100 godina i neki Albanci budu misljenja da se tu nema sta slaviti jer je ukinuta “drzava” Kosovo.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Što reče, Vuksanoviću, čuješ li ti sebe: “… nemate razloga proglašavati srpski narod neprijateljem države Crne Gore, ako se zna da ju je isti kroz viševjekovnu istoriju stvarao.”? Srbi “stvarali” Crnu Goru???? A, ne sprdaj se sa Crnom Gorom, izdajniče!

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

E, bogomi u Crnoj Gori se mora određivati ko će što da slavi e se raspadosmo od razvlačenja svak na svoju stranu. Raspad dozvoliti više nikad nećemo, pa kome milo kome drago!

marius
Gost
marius

Klasican primjer sto nacionalizam i politika ucine od jednog sasvim dobrog i u vrijeme kad se bavio strukom omiljenog medju djacima profesora Podgoricke gimnazije .

Crnogorka
Gost
Crnogorka

O Stidu i Bogu priča čovjek koji voli više tuđu otadžbinu od svoje DOMOVINE!!!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Samo korekcija,prethodnog komentara. Podgoricka skupstina nije praznik nego velika prevara i stogodisnja tragedija crnogorskog naroda, o cijoj je hrabrosti govorio i Bajron i Engleski premijer Glendston. Cak ni vecinskoj Srbiji ne pada napamet da to negiraju, a sta misle o SPC, koja puni stranice skandalima o podofilstu,Kacavenda i dr, tuci popova, ogromnom novcu i voznom parku mitropolita, zlatnim hramovima u… Više »

LJUTA
Gost
LJUTA

A referendum iz 1919g je li i to bila prevara….je li prevara da su klubasi bili vecinski birani dok knjaz ne stvori crne trojke…

SEKULE DRLJEVIC
Gost
SEKULE DRLJEVIC

LAZAR VUJOVIC SEKRETAR CRVENOG KRSTA TITOGRADA 1991g.TJERAO LJUDE NA RATISTE NIJE DAVAO POMOC
AKO LAZEM SJUTRA SE NE PROBUDIO

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ovo je zamjena teza, niko ne brani nikom da slavi praznike, sto Podgoricka skupstina jeste. Ona je ukinila medjunarodno priznatu drzavu Crnu Goru, koju su stvorili Crnogorci sa dinastijom Petrovica i kraljem Nikolom na celu, hrabrim visevjekovnim herojstvom, a ne Srbi, kako kaze bivsi profesor fizickog. Povratkom drzavnosti Crne Gore, stvoreni su uslovi da se u okvir Crne Gore vrate… Više »

Čoda
Gost
Čoda

Gomila dukljanskih neistina i laži. Podgorička skupština je bila izraz volje i dugogodišnjih težnji naroda u Crnoj Gori. I Kralj Nikola je bio pristalica te ideje, sve dok nije izvisio za krunu zbog svog držanja u ratu. I kako vam više ne dosadi ponavljanje te besmislice da je regent Aleksandar ukinuo CPC i prisajedinio je crkvi u Srbiji? To je… Više »

SEKULE DRLJEVIC
Gost
SEKULE DRLJEVIC

Bolesnik!

MNE
Gost
MNE

E brukee… Ovaj mi je predavao fizičko u podgoričku gimnaziju. Znači, nepismen! Ali ajde nepismen, ali fabrički priglup… Ooo kukalo srpstvo ugašeno kad te ovakvi predstavljaju

SEKULE DRLJEVIC
Gost
SEKULE DRLJEVIC

Sram vas bili izdajnici dijelujete s okupatorom spc

Fileopg
Gost
Fileopg

njih ne interesuje dobrobit naroda u čije ime zgrću milione njih interesuju milioni, a taj narod im samo alatka z zgrtanje ka lopata motika ili grabulje…

Zoran
Gost
Zoran

Kakav je ovo velikosrpski otpad.

Ljubo
Gost
Ljubo

Kome se nesvidja Crna Gora Crnogoraca mars napolje

Jokan
Gost
Jokan

Meni se, generalno, ne sviđaju nepismeni ljudi. Još manje mi se sviđaju oni koji smatraju da su pripadanjem nekoj naciji, nije bitno kojoj, bolji ili značajniji od drugih. No, ne brini Ljubo, radićemo na tvom obrazovanju i mencipaciji, pa jednog dana možda i postaneš koristan državljanin naše Crne Gore.

LJUTA
Gost
LJUTA

Iz kojega dijela cg?
Onog sto vam poklonise Srbi koji na sablju dobise Niksic Bar Ulcinj Podgoricu Bijelo Polje Berane Rozaje Pljevlja….Janko i Stevo Vukotic…Marko Miljanov…Jole Piletic…Peko Pavlovic ..Miljan Vukovic…Socica itd

Mojsije
Gost
Mojsije

Šta hocete da slavite-nasilno prisiljavanje Crne Gore Srbiji!Da li se vi smatrate da ste gradjani Crne Gore?Vidrovan u Savjetu ste se izjašnjavali kao Crnogorci sve do 1993 g.a neki kasnije.Vaši prijeci se povrću u grobu zbog vaše sramote.

Ceklin
Gost
Ceklin

A vidis, moji prIJeci su svi bili Srbi, od njih sam i naucio sto sam, sigurno ne iz komunistickih udzbenika na kojima sam iskolovan. Po ocu Rijecka, po majci Ljesanska nahija. Jesu li i oni bili okupatori? A sad da mi neki Hercegovac crnogorci, a slucajno ste nam i pripali!

LJUTA
Gost
LJUTA

Kad hoces istinu…kako su se crnogorci izjasnjavali u vrijeme Petrovica? Od 1918g do 1944 su svi bili nespirno Srbi a od 1944 postadose kako ih djilas prekrsti u cg naciju od srpskog naroda postadose srpska Sparta sto je i knjaz Nikola tvrdio… kad ih stadose komunjare odvajati 1993 se dostinja vrnuse sto su im ocevi i djedovi bili…ostali nekrsceni ostadose… Više »

Mojsije
Gost
Mojsije

Vi se ne štedite svojih prljavih djela,ostavite boga na miru

Medovina
Gost
Medovina

Država će ti zabraniti, Vuksanoviću, to je sigurno. Bio sam pristalica poništenja odluka, Podgoričke skupštine u Skupštini Crne Gore, nakon referenduma, iako su one, formalno-pravno poništene, obnovom Crne Gore, kao nezavisne države.Upravo iz ovih razloga, odnosno zloupotrebe prava od ovakvih izdajnika. Što se tiče DPS i koalicionih partnera, niko od njih ne slavi rušenje I poništavanje Crne gore i Crnogoraca.… Više »

LJUTA
Gost
LJUTA

A kad ste to prestali slaviti kad vas je 90% 1992g na referendumu glasalo za zajednicu sa Srbijom….istina vas stalno boli

brko mali
Gost
brko mali

niko od drugih naroda nije okupirao Crnu Goru bez tvoji preci zato tu sramotu I necete slavit u CG!

Sova
Gost
Sova

Svi, pa i “najveći” Srbi znaju da je na Podgoričkoj skupštini izglasan nestanak države Crne Gore. To dosad niko nije osporio. Nikad mi nijedan Srbin nije rekao da to nije tačno. Da li je “antidržavno djelovanje” proslavljanje skupštine na kojoj je ukinuta država Crna Gora. Srbi su, kako reče Vuksanović, stvarali državu Crnu Goru. Zašto onda slave njen nestanak? OK,… Više »

LJUTA
Gost
LJUTA

Koliko sebi pridajete na znacaj postaje bolesno….u vrijeme prije ujedinjenja i rata 1914 teritorija Srbije je bila 17puta veca od tadasnje CG( sve knjige prof Zivka A.) 1966g sa 25g knjaz Nikola napisa Onamo namo….i dade sebi zadatak da obnovi Srpsko carstvo(Dusanovo)…smetali mu prvo Obrenovici Milan i Aleksandar a kad se kralj Petar ustolicio plakao je kao beba itd td…… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kad budeš zajedno sa Hrvatima u Srbiji slavio oluju, sa Česima i Poljacima slavio okupaciju od Njemaca ili u Jerusalimu, slavio početak izgradnje Aušvica, onda ćeš i ođe moć da slaviš okupaciju Crne Gore.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tek kad izađe komentar vidim koliko lupetam.

Sss
Gost
Sss

Napunise se ka’ brod od srbovanja ka’ i ovi sto zastupaju nase(svoje) interese!!!

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Ne lupaj i ne prozivaj druge manjine nije ljucki !! Problem Srba je SPC koja vas vuče u ponor i ne dozvoljava vi da živite složno sa ostalim manjinama u CG i nemozete slaviti podgoričku skupštinu neprimjereno je da u državi kojoj živiš slaviš okupaciju iste države ne ide to Vuksanovicu !!

Tijana
Gost
Tijana

Ne ide ni tebi pravopis, a ni gramatika, a vazda pišeš.

Cikotickiiii
Gost
Cikotickiiii

Ja sam Srbin Crnogorac ali ti nikome ne trebas. U stvsri trebas DPSu da zavadjate narod sto vise sa proslavama gluposti. Ide povecanje pdva, naplata poreza katastrofa, losa turisticka sezona, prolongiranje izgradnje auto puta koje ce nas kostati milione, poskupljenja razna… ali sto je bitno da vi proslavljate podgoricku skupstinu i da zamajavate narod gladni. Bravo Srbende

LJUTA
Gost
LJUTA

Nema toga srbin crnogorac.nemas dvije majke ….

Pg081
Gost
Pg081

A ne nego ces ti odredjivat

Send this to a friend