Politika

Srpsko pitanje biće riješeno samo ako nestane Crnogoraca

Nikola Belada

Piše

Nikola Belada, predsjednik Crnogorskog zbora

Vrijeme će pokazati da je usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica krajem decembra 2019. predstavljalo spas za državu Crnu Goru.

Prvo i najvažnije, razotkriven je i trenutno zaustavljen trend prevage duhovnog nad svjetovnim, odnosno pretvaranje Crne Gore u teokratsku državu, na čelu sa Ristom Radovićem. Istina, i do sada je crkva SPC u pojedinim primorskim opštinama faktički vršila vlast, ali to niko nije želio da komentariše niti konstatuje.

Drugo i ne manje značajno je to što događaji u posljednja tri mjeseca jasno ukazuju koliko je duboko i gotovo u svim sferama SPC ušla u institucije sistema. Otkrivaju se i identifikuju pojedinci, grupe, udruženja koja su u direktnoj vezi sa djelovanjem SPC.

Dalje, za navedeni period od posljednjih nekoliko mjeseci, više je iznijeto činjenica, dokaza, argumenata o zlodjelima SPC prema Crnoj Gori nego u posljednjih 30 godina.

ČETNIŠTVO JEDNAKO FAŠIZMU

Ono što je posebno značajno ostaju pisani tragovi djelovanja svakog pojedinca ili grupe, što je dugoročno veoma značajno, kada se sa istorijske distance budu davale ocjene, analize događaja i ponovnog buđenja fašizma u Crnoj Gori u 21. vijeku.

Potpuno ću se složiti sa ocjenom prof. Milenka Perovića da je četništvo jednako fašizmu.

Možete samo zamisliti kako će u narednih 10 godina djelovati potpisi pristalica Rista Radovića u suludom naumu nestajanja jedne države i jednog naroda.

U ovom trenutku, Crna Gora je poligon za klerofašizam, četništvo, velikosrpski nacionalizam, otimanje teritorija, negiranje crnogorskog naroda, uvođenje svetosavlja u duhovnost ovog naroda, propagandni psihološki rat, manipulaciju narodom (posebno ranjivom populacijom), lažima.

Uostalom, „otac srpske nacije” izjavio je da je državni interes Srbije laž. Kad se tome dodaju obaveze SPC, po zadacima iz 1844, 1989, 2011. i 2019. godine, realno u tim uslovima teško je sačuvati zdrav razum i državu.

Uz strateške programske obaveze, Risto Radović zna kako držati tenzije i narod na okupu. Uz poštovanje istinskih vjernika, sljedbenici Rista Radovića nijesu vjernici, već hipnotisani, prevareni i zaluđeni narod.

No, da se vratimo na dalje aktivnosti poglavara i pretedenta na mjesto šefa države Crne Gore. Još nije osvojio Lovćen (koji mora biti leglo okupljanja posrbica), pa traži lokaciju za obnovu kapele Karađorđevića i uz dobre pomagače i idolopoklonike želi što prije podići kapelu, ali zaboravlja da je ’90-ih godina u uslovima ratne opasnosti Lovćen spašen od povampirene četničke rulje, zahvaljujući djelovanju „Lovćenskih straža”.

PRIJETE LITIJAMA I OTKOPAVANJEM ORUŽJA

Ova država je dozvolila Ristu Radoviću da toliko išara Crnu Goru vjerskim obilježjima, da jednostavno ne postoji mjesto duž cijele Crne Gore koje vas ne upozorava da je ovo zemlja vjernika, isposnika, zaštitnika svetinja i mučenika ravnih Isusu Hristu.

Razlika je samo u tome što otac Risto Radović uživa u svim blagodetima ove države, milijarde eura uze od ove države, izgradi ekonomsku imperiju u Crnoj Gori, ne propuštajući niti jedan pogodni trenutak da se posprda na račun Crnogoraca i države Crne Gore.

U situaciji ekonomske, socijalne, humanitarne recesije i lomova, đe je prioritet kako preživjeti i sačuvati sebe i porodicu, mi se svako jutro budimo sa porukama moračkog monstruma, neotesanog Irineja ili nekog beogradskog uličara, koji nam prijete litijama, energičnom zaštitom ugroženih Srba, odbranom svetinja, otkopavanjem oružja, slanjem vojske ka granicama Crne Gore i slično. Da tačno preciziramo fenomen ugroženosti Srba u Crnoj Gori jedinstven u svom poimanju, obrazloženju i apsurdnosti.

Srbi (tačnije, velikosrbi, svetosavci, četnici, fašisti) ugroženi su u Crnoj Gori samo zbog činjenice što postoji crnogorski narod. Čim po njihovom naumu nestane crnogorskog naroda, crnogorskog jezika, crnogorske crkve, crnogorske istorije, prestaće i ugroženost srpskog naroda. To je suština i bit, a ostalo su sve pojave, manifestacije i postupci zamagljivanja ovog zločinačkog nauma.

Dakle, srpsko pitanje u Crnoj Gori biće riješeno kad nestane Crnogoraca.

Svi značajni činioci u međunarodnoj zajednici moraju biti upoznati sa ovim namjerama SPC, uz obilje dokumentacije koja treba da potvrdi ovu tezu. Nije jasno zašto ova država ne obavijesti relevantne evropske i američke adrese o ovoj namjeri i zadatku SPC i zatraži međunarodnu pomoć u pokušaju istrijebljenja, posrbljavanja, ucjene, jednom riječju duhovnog genocida nad jednim narodom.

Namjera je jasna stvoriti haos, bezakonje, nasilničko ponašanje, nepoštovanje pravnog poretka države Crne Gore, koristiti đecu i mlade osobe kao štit u svom destruktivnom djelovanju po Crnoj Gori. Pritom je Bogom dan i poželjan pitki slogan „Ne damo svetinje”.

Crnogorski zbor nema dilemu što treba raditi i što će se raditi nakon ukidanja mjera NKT-a. Dobili smo podršku od članstva da četvrkom i neđeljom organizujemo zborove u mnogim gradovima Crne Gore. Na zborovima ćemo dati podršku primjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica. Takođe ćemo argumentovano iznijeti podatke koji ukazuju da se radi o zakonu koji je u skladu sa međunarodnim standardima.

Na zbor će biti pozvani članovi, Crnogorci i svi građani kojima je interes država Crna Gore. Zborovi će se održavati u blizini hramova. Za očekivati je i prisustvo u hramovima Rista Radovića i njegovih vojnika, pa eto i prilike da i jedni i drugi izađemo na crtu.

Mi smo spremni, bez obzira koliko nas je brojčano. Naša snaga je argumentacija i zaštita postojanja evropske Crne Gore, a najave SPC (otkopavanje oružja i okupljanja preko sto hiljada osoba) uopšte nijesu razlog naše zabrinutosti.

U ovom trenutku, Crna Gora je poligon za klerofašizam, četništvo, velikosrpski nacionalizam, otimanje teritorija, negiranje crnogorskog naroda, uvođenje svetosavlja u duhovnost ovog naroda, propagandni psihološki rat, manipulaciju narodom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ateista
Gost
Ateista

Imate udruženje Ateista Crne Gore, pozovite i njih na ovaj zbor, dosta je crkva upravljala državom, nismo više u mračnom dobu.

Mestar
Gost
Mestar

Istina najvise vas boli jer zivite u lazi i zlu! Vjecna da je!!! 🇲🇪

JoKso
Gost
JoKso

evo ja sam iz 4 nahije, a kazem crnogorci su srbi, i djed mi je govorio ne mozes biti crnogorac ako nisi srbin.ja necu ko onaj nesretnik iz niksica da djedu prepravljam spomenik.

Mestar
Gost
Mestar

Djed te lagao, ti si obicni Srbin. Ne mozes sjedati na dvije stolice istovremeno, odluci se

O BALADI
Gost
O BALADI

malo Balada ni ti tvoji Crnogorci u 4 nahije nijesu svi ko ti imajih Srba kolko oces Pogotovo Crmnicka i Rijecka nahije,dobro bi bilo da razdvojis vjeru Geografskog znacenja Crna Gora 4 nahije od ostatka Primorja Ravnice i Brda…Ne mozemo mi iz Ravnice bit iz Gore jadan opasuljise i ne Crnogorcite nas

mrkela
Gost
mrkela

Prvi zbor oko Cetinjskog manastira . Srećno !

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Ovu Beladinu beladu bi samo DPS pas ali i on s’ maslom pojeo hihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiii

bonaca
Gost
bonaca

A prazne price ljudi moji ,komentare i da ne pominjem.

Kenjo Stankov
Gost
Kenjo Stankov

Ogromnu gresku je narod u Crnoj Gori napravijo sto je ikad prista da se ime drzave zove po konfiguraciji terena 4 nahije takozvane Crna Gora.Danas Srbska prva drzava Nemanjica Crnojevica Balsica Zeta i njeno Srbsko istorijsko bice pretaka se u Crnogorstinu i vrsi se Rasrbljivanje Crnogoraca. Bilo bi kulturno od gospodina Belade da kaze kad se desijo referendum o ukidanju… Više »

Vuk
Gost
Vuk

Stvarno… Nemanjće ubači u Crnogorske dinastije a izbači Voisavljeviće koji ne možete posrbiti… A i ti Nemanjići su bili izbjeglice iz Raške i glavu spašavali u Zetskoj državi… A Zahvalnost je bila popaljena Zeta i okupirana od Raške Nemanjića istim koji su spas našli u Zeti.. Moš naći i sličnost sa današnjim vodjama i nosiocima tudjih barjaka na molebanima..

cpc OtacMihajlo
Gost
cpc OtacMihajlo

@ Vuce Voislavljevici su vladari Raske Duklje i jednog dijela Bosne nijesu nam crkve ostavili da bi ih se sjecali

gazi sve
Gost
gazi sve

….”vrsi se Rasrbljivanje Crnogoraca”??? Ej, ajde procitaj jos jednom, ovo sto si napisao. Vecu glupost u zivotu nisam procitao. Pa ti si toliko funkcionalno nepismen, da ne znas ni sta si naskrabao. Jadna li ti majka, gdje ti stjeces svoje “znanje”.

vaso ct
Gost
vaso ct

@ gazi sve…de nam ti pojasni profesore strucno kako se od konfiguracije terena Crne Gore i Srba prave Crnogorci koji nijesu Srbi ?

ne, stvarno
Gost
ne, stvarno

Što je to belada? Jede li se to?

PraviCG
Gost
PraviCG

#fake news

8484
Gost
8484

Zaludu se prica, Srbija nas predstavlja u pitaj Boga koliko svojih ambasada po svijetu pa mozemo misliti kako nas hvali

gazi sve
Gost
gazi sve

Risto & cetnicka/guslarska bratija se nece zaustaviti, dok ne poniste CG kao drzavu, ili u najmanju ruku, naprave novu “Republiku Srpsku”, na vecem dijelu danasnje CG. Volio bih da nisam u pravu, ali sva istorijska desavanja na prostoru exyu na to upucuju.

PERA LOŽAČ
Gost
PERA LOŽAČ

Komunizam je najveće zlo koje je moglo da se dogodi Balkanu i koje preraslo u pojedinim delovima poluostrva preraslo u religiju i to najviše medju onima kojima je omogućio da otmu tudje i to prisvoje.

marko
Gost
marko

Pero , nijesi u pravu . Komunizam je naj vece dobro koje je zadesilo Crnu Goru … ali je kanije zloupotrebljeno kao i sve.. Komunisti proleteri su oslobodili od fasizma i velikosrpstva . Da smo nastavoli da pjevamo pjesme o komandantu Savi , Ivu Loli …da smo djecu slali na njihove grobove umjeato u manastire po srbiji , nebi popovi… Više »

gazi sve
Gost
gazi sve

Ovo moze reci samo notorni cetnik! Pa evo, da ti malko otvorim oci: Cetnistvo & cetnicka ideologija su srpska verzija fasizma. U svom programu, koji je provodio D. Mihailovic, cija udarna pesnica u CG je bio Pavle Djurisic, stajalo je: Stvoriti srpsku drzavu na tlu balkana, po cijenu istrebljenja svih nesrba! Znas li da je Pavle Djurisic poslao raport svom… Više »

Liberal
Gost
Liberal

Greota…

Gost
Gost
Gost

Ovaj naslov treba svaki dan prije dnevnika postavljati.

OLUJA20
Gost
OLUJA20

Ovaj tekst treba svaki dan ponovo objavljivat!

Daka
Gost
Daka

Ovom napacenom narodu nisu potrebne podjele, vec mir i blagostanje za sve, dublji dzep, istinsko pomirenje medju svima, bolja i sigurnija buducnost za nasu djecu. Zakopati ratne sjekire i konacno krenuti naprijed za dobro svih. Cio svijet zna da su balkanci pametan i vjest narod i da svima mogu prkositi u svakom pogledu samo kad su zajedno. E, to sto… Više »

RealnostJekONTR
Gost
RealnostJekONTR

dje kopate ove ljude, ko su oni, sa čim su zadužili ovaj narod? Osim napada na MPC ne vidim svrhu ovoga. Čini mi se da se većina naroda u CG ne poistovjećuje sa ovakvim likoma, i ako ima raznih…

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Srbi imaju veliki problem u cg,pored pravoslavnih crnogoraca većina ljudi koji su pripadnici manjinskih naroda osjećaju se crnogorcima i iskreno vole svoju crnu goru!
To je vazda tako bilo i vazda će bit!
🇲🇪

Konac
Gost
Konac

Kako se narod u Crnoj Gori ponaša,crnogorcima ne treba država. Porazno je da na današnji dan nemate koga glasat,sve isti ljudi 30 godina.Ovi mladi sto dolaze su đeca naslednici onih iz 90 tih,drugi takođe otrovani. Vlast je gusila pricu oko CPC 25 godina,arhivu predali prepisavsi sve na SPC i time joj dali moć.Te i takve greške politike danas placamo a… Više »

Miro
Gost
Miro

Ziva istina!!

Milo
Gost
Milo

Srpsko pitanje ce se rijesiti u Crnogorskoj gradjanskoj ljepoj CRNOJ GORI,kada se bude dozvali pameti,samo ludaci mogu pomisliti da ce nauditi ili nestati CG i Crnogorci.

Joo
Gost
Joo

Ali oni se nadaju….jos od 1918.-e……

Milo
Gost
Milo

I ja se nadam da cu dobiti na loto.

Cuca CT DPS
Gost
Cuca CT DPS

JOO nije brate 1918 pogrijesijo si coce 1916 se ugasila Crna Gora i prestala da postoji tako pise Novak Adzic i Montenegriniku

marius
Gost
marius

Jedno vrijeme je Risto bio uporan da se u skole uvede vjeronauka. Srecom pa mu ne dadose. Mogu mislit na sto bi sad to licilo. Ni mene da budem iskren nije jasno zasto drzava ne izadje pred medjunarodnu zajednicu sa svim onim argumentima, koji ne idu u prilog Ristu i SPC u CG. Mislim da ih imaju vise no dovoljno… Više »

Cici
Gost
Cici

Milis da nisu izasli, dokaza je vise nego dovoljno plus ovo u bd …samo ih pustaju da se totalno ogole. EU jasno vidi dje je cg ne interesuje njih sto nas ovi litijasi i sektasi vracaju nazad, prosto kaze nezreli ste kao drustvo za EU jos uvijek. Svako ko je rijesio pitanje sa vjecito ugrozenim je pristupio EU zajednici.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Koliko malicioznosti u rijeci vjeronauka… pa vjera i nauka su nespojive….vjera je nastala prije 2000 godina kada neznaveni narodi nijesu znali objasniti prirodne fenomene,poplava,suse,grmljavine…pa se okupljao i raznim plesovima i vracanjima prizivao natprirodne sile da ih spasu od nedaca…od tada se nista do dan danas nije promijenilo…

Gorske oči
Gost
Gorske oči

Partizana i četnika više nema . Evropa se ujedinjuje i nemojte nam prodavati praznu priču prošlih vremena.Oćemo naprijed sa normalnim svijeton a ne da ostanemo u prošlom vijeku.vaša priča je bajata i niko vas normalan ne sluša.

marko
Gost
marko

lukavo ..nema sta …svetosavski …ali koga xmija ujede….
NIKAD VISE 1918. !!

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

Ti misliš da ne sluša niko, kad ti slušaš i čitaš samo Vijesti, Dan, Kurir, Borbu itd. Daj ne budi tako providno licemjeran. Ove litije i svetosavske povorke nas ne vraćaju u srednji vijek, jeli?! Poglavari mrzitelji svega crnogorskog i četničke vođe…

Speeds
Gost
Speeds

Pustite vide partizane I cetnike,oni su bili u drugom svetskom ratu,ko to vise pominje….

Joo
Gost
Joo

Sprdas li se….ti nisi cuo za poznatog Manda vojvodu od koljenice…..

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Risto želi,” konačno rešenje”crnogorskog pitanja?Što mi je to nešto poznato???

Joo
Gost
Joo

Neodoljivo podseca na nacin resavanja 1918.-e….

El Grande
Gost
El Grande

Nećete vi niđe mrdati iz svojih rupa, počev od ovoga advokata Paje Velimirovića.

freeMNE
Gost
freeMNE

Živa istina,sviđelo se to kome ili ne,na žalost…

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Sve sto kaze ovaj strucnjak je potpuna besmislica !

Beograg
Gost
Beograg

Vise nego jasna srpska manipulacija- zavadi Pa vladaj!
Nece moci🌞💪

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Crnogorski i srpski problem će nestati kad prestanete da “palite” ljude radi najprizemnijih ličnih interesa. Crna Gora je u sigurnim rukama, ne sjekiraj se.

Milutin iz surd
Gost
Milutin iz surd

Sve je jasno i sve poznato odavno,spc=četnici

Velimir
Gost
Velimir

TAKO zbore pravi ljudi!
To je jedina istina!

Sale
Gost
Sale

Iako si sve u pravu, ovo niposto ne ciniti, jer upravo je to ono sto pokusavaju da izazovu… Neki incident medjuetnicki kako bi nasli opravdanje za svoju izmisljenu ugrozenost, i diskreditovati ovu zemlju… Iako im je ova vlast omogucila da dodju na ove danasnje pozicije svojim cinjenjem i necinjenjem u zadnje 3 decenije, ovaj zakon i sve od tad su… Više »

Leka
Gost
Leka

Bravo!

🇲🇪♥️🇲🇪♥️
Gost
🇲🇪♥️🇲🇪♥️

TAKO JE NIKOLA.IDEMO SVI DA SE TAMO. DA POKAZEMO KOLIKO VOLIMO CRNU GORU .SVAKA CAST ZA TEKST

eto
Gost
eto

Nikola nema više svrhe pisati i pričati o jasnoj situaciji u CG.Organizuj zbor da se izjasnimo kao Amerikanci jer CG nije zaštita za jednog, jedinog Crnogorca.

Sekula
Gost
Sekula

Svaka čast na tekstu
Sve napisano tačno I istinito
Žalosno je što se ovome ne vidi kraja niti način na koji će se stvari regulisat odnosno zavedeni i hipnotisani narod urazumiti i dekontaminirati od otrova koji šire crkveni nedostojnici iz SPC.

Peruta
Gost
Peruta

Na litijama su, g. Belada, sve sami Crnogorci. Tu je poneki Bošnjak, ali 99%prisutnih s čisti Crnogorci i Brđani,tako da je teško prihvatiti vašu argumentaciju.

8484
Gost
8484

Cisti crnogorac zna sto je ovo i ova litanija

Darina
Gost
Darina

Jedva čekam da se i mi počnemo okupljati. I očekujem članove CANU i sve intelektualce koji treba da podrže odbranu Crne Gore. Zaista čudi njihovo ćutanje. Izuzetak je gosp. R. Radonjić.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Sa srećom👍 Oči vam ispadoše od ekrana kompjutera. Valja malo na vazduh izaći.

Dejo
Gost
Dejo

A ti to saljes pisma kad komentarises…hahhahhasa

Pracka
Gost
Pracka

hahahhahahhaha koliko gluposti na jednom mjestu….hahahahahah

Damir
Gost
Damir

Svaka ti je na mjesto ziv mi bio i zdrav

Pljevljak
Gost
Pljevljak

Tako je. Trzeba se suprostaviti tom zlu na svim frontovima. Svi u odbranu Crne Gore. Crnogorci i svi gradjani koji vole ovu zemlju treba da znate da je ona vec napadnuta. Ne sjedite skrstenih ruku.

Rajan
Gost
Rajan

No coment

Ljuma
Gost
Ljuma

Srpsku naciju su stvorili Rusi uz blagodet turske, ta nacija nije postojala do unazad sto pedeset godina ,sve dok Rusija nije pocela dobijati mic nad Balkanom,Srbi su nasilno posrbljavali sve ostale narode i oteli mnoge katoličke crkve,tako je dosao red na potpunom uništenju crnogorskog naroda,crkve i države.

murko
Gost
murko

Posrbili su cestitu porodicu Nimani i tako su nastali Nemanjci. To su uradili u 19 vijeku, a prije toga su sve crkvene knjige bile napisane na albanskom. Prvo opismenjavanje Srba pocinje pocetkom dvadesetog vijeka, nijesu stizali od genocida.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Opleti po srbima. Ali ipak svetinje ne damo.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

One sto ste oteli,ukrali.Jednom lopov uvijek lopov

vesko
Gost
vesko

Ukrali smo zaduzbine Nemanjica?Od koga,od vas sto su vam preci bili Srbi a vi se toga odrekli?

mrkela
Gost
mrkela

Crnogorske svetinje ne date Crnogorcima ?

Iz naroda
Gost
Iz naroda

Evo nas posvadjase sa komsijama
A oce li nas zaboga posvadjati sa EU

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Nema ova vlast problema ni sa crkvom, ni sa četnicima,fašistima i sa drugim grupama, a koje kao papagaji ponavljaju pobornici ove vlasti.Ova vlast ima ,problema sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima,sa omladinom bez posla i posrnulom ekonomijom i s tim u vezi sa narodom koji sve to vidi i više to neće da trpi ,jer više to ne može… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zašto ovolika mržnja. Ne mogu da vjerujem dokle smo došli.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Vjeruj prijatelju, vjeruj… Što prije prihvatiš realnost, bolje ti je! Pitanje je ko je kriv za to? Onaj koji je ovo prouzrokovao najveći je neprijatelj Crne Gore!!!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zašto se ljudi koji drugačije misle, proglašavaju za neprijatelje.Pa na drugoj strani je moj brat, rođak, prijatelj, drug iz djetinjstva, kolega sa posla.Kako mogu da mrzim te ljude.

Pljevljak
Gost
Pljevljak

Ti onda pomislio da ti je najbolje da prodas svoju zemlju Crnu Goru i tako imas “mir” sa svojom toboze bracom. Ti si jad ako tako razmisljas.

vesko
Gost
vesko

A u kojim ti Pljevljima zivis?U onim istim ciji su stanovnici 1912 trazili da se pripoje Srbiji?

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

A vi ste bogom dani da to ispravite,srednjevjekovnim metodama?

Sekula
Gost
Sekula

Kad su vam plate i penzije bile oko 20 njemačkih maraka govorili ste dobro je imamo dva oka u glavu sloba i moma.
Kada je bio ante marković I imali plate of hiljadu i dvije njemačkih maraka pravili ste barikade na virpazar njemu i vikali ustaši nema prolaza ovuda I vi nešto nekome da pričate.

Boro
Gost
Boro

Da je vjecna Crna Gora

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

I ja kažem da je vječna,ali da bi bila i ostala vječna nije dovoljno izbacati samo parole već moramo se boriti protiv kriminala i korupcije u vrhu ove vlasti,a što ova vlast ne radi, već nas zvanično Usa i drugi proglašavaju za nedemokratsku državu sa endemskom korupcijom.

Pljevljak
Gost
Pljevljak

@Onajkojizna Vama ce ovde korupcija bit jos sledecih 100+ godina. Sve poslove koje obavljate ih radite na vezama i kumstvom. Vi ne znate sta je pravna drzava i kako funkcionise. Ako vam opozicija bobijedi korupcija ce vam biti novi patni sistem i nacin zivota samo legalizovan.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

I ja kažem da je večna, ali i časna i poštena.

Sasavica
Gost
Sasavica

A pravoslavlje ?

Eto tako
Gost
Eto tako

Religije su prvobitne politicke podjele!

delboj
Gost
delboj

Bice tu dje je i bilo… I nadam se daleko od javnosti i novina jer je to privatna stvar svakoga covjeka a ne opstenarodna zadruga. Niko nece ni kamena dirnuti niti pomjeriti, a druga je stvar sto to izmisljaju popovi da bi sacuvali svoje pozicije i novac.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Svaka ti je Njegoševa! Samo promijeni taj nik, ne brukaj onakvog čovjeka…

SINDON58
Gost
SINDON58

NIKOLA BRAVO!

Lida
Gost
Lida

Svi mi koi volimo drzavu stacemo uz vladu Crne gore.

Lida
Gost
Lida

Vazno je da vide koliko nas ima,da vide da su manjina.Vrijeme je da stavimo tacku na povampireni fasizam i cetnistvo.

Lida
Gost
Lida

Cemu vakat tome i vrijeme. Crnogorci nedajmo nasu drzavu u ruke sektasa,terorista i cetnika.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Crnogorsko nacionalno pitanje je tamo dje je bilo i za vrijeme kralja Nikole stihoklepca one pjesmice onamo-namo ! Danas se pokusava rijesiti na nacin kako su to u nekoliko godina iza rata pokusali da toboze rijese komunisti, ali je to resenje kao svako drugo komunisticko propalo sa planetarnom propascu komunizma !

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ако нестану Црногорци нестаће Срби јер Црногорци су најелитнји дио Српског народа.

Blaki
Gost
Blaki

Komentar je odličan.Pametnome je dovoljn samo zadnji pasus.

Mitar
Gost
Mitar

Ooooooj ljudi, 100 % sam uz vas ali samo polako!!! Mozda i moze ova vlast da se izbori sa napadima fasista( mada za sad ne izgleda tako) i bez nas! Moramo bit smireni , cetnici i oce da nas izazovu na kakvo ludilo!!! Polako braco!!!

Stellina
Gost
Stellina

Probudi se Crna Goro.
POSTOJACE CRNA GORA, dok je sunca!

Send this to a friend