Politika

Šta će poslanici u srijedu pitati Markovića

Predsjednik Vlade Duško Marković odgovaraće u srijedu, u okviru premijerskog sata u Skupštini, na pitanja poslanika.

“Da li su istinite tvrdnje SDT-a da je tajkun Duško Knežević zajedno sa povezanim 79 fizičkih i 95 pravnih lica, utajio porez i transferisao oko 550 miliona eura, za koje se sumnja da potiču iz nelegalnih aktivnosti. Ako jesu, šta ste kao predsjednik Vlade u tri godine mandata, uradili za zaštitite ekonomski sistem Crne Gore”, pitanje je poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković pitaće Markovića koje mjere preduzima Vlada na polju podsticanja inovacija u privredi i podrške inovativnim brzorastućim kompanijama, te koji su joj planovi za narednu godinu.

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić pitaće Markovića šta će, kao najodgovornija politička ličnost koja vodi unutrašnju i vanjsku politiku, preduzeti da Crna Cora izađe iz, kako je kazao, očiglednog produbljivanja političke nestabilnosti, negativnog ritma i suštinskog nazadovanja u ključnoj oblasti EU integracija koji, ukoliko se ovako nastavi, može rezultirati i formalnom blokadom procesa.

Poslanica SNP-a Danijela Pavićević pitaće Markovića da li će preduzeti konkretnu akciju preispitivanja i
ukidanja “neustavnih i nemoralnih odluka u partijsko-klanovsko-funkcionerskoj strukturi o dodijeljivanju stanova i kredita, u nekim slučajevima po drugi, treći, četvrti put pod uslovima koji ni blizu ne važe za građane ove zemlje”.

“Da li ćete se oglušiti na ogromno nezadovoljstvo građana zbog skandala stambene korupcije i na nepodnošljivu lakoću drskih pohlepa u političko-trgovačkoj koaliciji na vlasti?”, pitanje je Pavićević.

Goran Danilović iz Posebnog kluba poslanika pitaće Markovića kada se naredne godine planira otvaranje dijela auto-puta Podgorica-Mateševo, da li će to podrazumijevati završne radove u potpunom obimu na petlji Smokovac, te kad se planira nastavak radova od Mateševa do Boljara i kako će se taj projekat finansirati.

“Da li je Vlada zadovoljna efektima aktuelne politike u oblasti rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u javnom sektoru, i da li je analizirano eventualno definisanje novih modela koji bi unaprijedili ovaj veoma važan segment u životu svakog zaposlenog odnosno njegove porodice, sa posebnim akcentom na aktuelno rješavanje stambenih pitanja funkcionera sve tri grane vlasti, koje sa pravom najviše zanima javnost”, pitanje je predsjednika Liberalne partije Andrije Popovića.

Ervin Ibrahimović iz Kluba manjinskih stranaka pitaće premijera da li Vlada planira povećanje zastupljenosti Bošnjaka u programskoj i kadrovskoj strukturi Javnog servisa.

21

avatar
1000
14
7
0
 
20
TeoNavijacStara varosaeroplanPirlo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Teo
Gost
Teo

Sto ga fino ne pitaju da posalje par autobusa i preseli svo Rozaje u Pg u i to u drzavne stanove?

Navijac
Gost
Navijac

Pitajte kad misli drzava da zavrsi stadion u Pg
Evo svi u okruzenju imaju bolji nego mi

Stara varos
Gost
Stara varos

Kad ce se otvoriti jedna fabrika sa 1000 zapislenih ,to pitajte

Peki
Gost
Peki

Ja bi ga pita boji li se mila

Pirlo
Gost
Pirlo

Marković, generalno, nije plašljiv čovjek. Probaj da uđeš u konflikt sa njim.Tako da možeš slobodno da pitas.

aeroplan
Gost
aeroplan

@peki Evo ja ti mogu odmah odgovoriti. Ne boji.

Balsa
Gost
Balsa

Bosnjaci:a kad cete da otvorite jos neko ministarstvo za bilo sta i koliko ce nasih da bude tamo?

Dzordz
Gost
Dzordz

Cim neko od mudlimana zavrsi fakultet. Neznam odakle ovoliko diploma kod njih. Ja kad sam studirao u Podgoricu u sve domove bilo je da ne slazem jedno dvadesetak studenata muslimanske vjeroispivijesti.

Ćotek
Gost
Ćotek

vjerovatno ništa što bi moglo da promijeni što god!

Vasilije
Gost
Vasilije

Kinezi će svoje vlasništvo (autoput) otvoriti kada njima odgovara iako će sačekati nekoliko godina sa gruntom!

slobo
Gost
slobo

Mene interesuje ZASTO SE NE OBJAVLJUJU TAJNI UGOVORI O ZAKUPIMA I PRODAJI DRZAVNE IMOVINE SPISAK SVIH KOJI SU DOBILI STANOVE I KREDITE PO POVOLJNIM USLOVIMA , ZASTO MI TO RADIMO KADA NE RADI NIJEDNA EU DRZAVA ZASTO SE NEKOM OPRASTA POREZ ZASTO NIKO NE POSTUJE PRAVA RADNIKA VEC IH TRETIRAJU KAO NIZU KLASU ILI BJELO ROBLJE ZASTO TUZILASTVO I PRAVOSUDE… Više »

Prc CG
Gost
Prc CG

Sto god ga pitaju on se neće služiti istinom.

Dzordz
Gost
Dzordz

Pa muslimani svi koji imaju diplome su u javnom sektoru. Izvinite nemamo vise sektora.

Mujica
Gost
Mujica

Od direktora parkinga do direktora nacionalnih parkova, pomoćnici pomoćnikovog zamjenika, sve su popunili, nema više mjesta

Morpheus
Gost
Morpheus

Objektivno ne bi trebalo da ostane ni jedan m2 u CG na kojem BS ne odredi svog predstavnika. Imaju vrlo kvalitetne i skolovane kadrove pa sto bi rekao Klica zasluzili su

Montenegro
Gost
Montenegro

Muslimani samo o tome kako ce ubaciti koga svoga na bitne pozicije

MDF
Gost
MDF

Kada su se SRELI na olimpiskim igrama!!!! DVA NAJVECA junaka toga vremena!!!! NI Bogovi sa olimpa NISU znali kakav ce ishod biti!!!! U pitanju su sami bogovi!!!! Titani zemlje!!!! O kome se radi!!!! Zelite da znate!!!! HERKULES i KRALJEVIC MARKO!!!! Sama pomisao dva Titana ledi KRV u zilama!!!! KADA SU pitali BOGA ko je veci na zemlji!!!! Bog je odgovori!!!!… Više »

Balsic
Gost
Balsic

Onda je Ivan Crnojevic Jakuza odbjegla od policije i na neki camac izadje kod Budve i pravac Cetinje

Enigma
Gost
Enigma

Kakva si ti Budala 😂😂😂

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Auuu kako tebi nije dobro!!!!!!

Pljas
Gost
Pljas

Ne znam sto cu doruckovat ujutro a ne sto ce oni markovica pitat

Send this to a friend