Politika

Šta je Demokratski front poručio njemačkom ambasadoru

Pavle Drašković

Vlada Crne Gore ismijava evropske vrijednosti, njena pravila, EU integracije, demokratske izbore. Baš sve. Zato mi pasivnim otporom želimo da zaustavimo ovo nekontrolisano ponašanje vlade, njen antidemokratski i necivilizacijski odnos prema građanima Crne Gore. Zahvaljujemo ambasadoru što nam je svojim zapažanjima pomogao da osvijetlimo cjelinu ovog političkog trenutka i njegove krize, kazao je Petar Drašković, šef Informativne službe NSD i funkcioner DF-a, reagujući na izjavu ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Roberta Vebera da odluka Demokratskog fronta DF da bojkotuje rad Skupštine donosi izazov i krizu.

>>>-Veber: Bojkot DF-a donosi izazov i krizu>>>

“Pažljivo smo pratili sinoćnji intervju ambasadora Njemačke Roberta Vebera na Javnom servisu. Njemačka je zaista jedna velika i moćna evropska zemlja. Uvijek se nešto može naučiti. Svakako da može, iako je i za njih ponekad mnogo toga, vjerujemo, ovdje nerazmljivo, čudno ili, što bi se reklo, fantazmagorično. Ambasador Veber je zaista bio u pravu kad je primijetio da je ovo prvi put da većinske stranke vlasti u Parlamentu ne žele da učestvuju u njegovom radu, odnosno da ga “bojkotuju”, kako se to prenaglašeno kaze. Istina je to što govori uvaženi ambasador”, je Drašković.

A onda je dodao.

“Ali isto tako, sigurni smo da će se Njegova Ekselencija složiti sa nama da prvi put u istoriji parlamentarizma Crne Gore imamo vladu koja ignoriše većinu koja je izabrala. Da imamo vladu koja nema većinu, a hoće da je kontroliše, da imamo vladu koja sama sebe podržava, a nema podrške u Skupštini i sve to mimo svih zakona demokratije. Ovo naše odsustvo iz plenarne sale je iznuđeno i pozitivno jer želi da odbrani ustavni poredak, ne da ga ugrozi, nego naprotiv. Da afirmiše važnost institucija i njihovu legitimnost. Uvaženi ambasador zna koliko je važno u njegovoj razvijenoj zemlji da je volja većine jedino legitimna u konstituisanju vlasti i da je vlada legitimna ako je podržava većina, neposredno ili kroz manjinsku podršku i da je parlament, predstavnička volja naroda, iznad, ne ispod vlade, i da je on bira i smjenjuje, a ne obrnuto”, kazao je Drašković.

Prema njegovim riječima, sve to danas postojeća vlada drastično krši, ignoriše, diskriminišući većinu, a favorizujući manjinu.

“Vlada u svakoj zemlji evropske demokratije koja izgubi većinu podnosi ostavku. Niko u svijetu ne može zamisliti da bi kancelarka Merkel mogla biti na toj funkciji, a da nema većinsku podršku ili da bi Džonson mogao biti premijer Velike Britanije, a da mu konzervativci, koji su većinski dio njegove većine, uskrate povjerenje. Niko. To je azbuka demokratije. Nažalost, moramo to priznati uvaženom ambasadoru, kod nas se predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ne ponašaju tako. Njih većina ne interesuje. Krivokapić je optužuje, izbjegava i poručuje da će on ostati premijer, bez obzira što od 81 poslanika ima podršku samo 14 poslanika. To nikada ne bi moglo nigdje u Evropi, nigdje i nikada u demokratiji, ni u Berlinu, ni Londonu, ni Parizu”, zaključio je Drašković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Posmatrac
Gost
Posmatrac

Pa zasto ne glasate o povjerenju vladi a ne da bojkotujete rad parlamenta?

Prcko
Gost
Prcko

Poštovani četnici, nijesu vam to ONI Njemci.

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

Pa zašto ne smijenite Vladu,????

Martin
Gost
Martin

Ijaooooooooo

lioness
Gost
lioness

Ko je brko?

Srbo
Gost
Srbo

Pa pokrenite pitanje povjerenja Vladi ili batalite praznu pricu.

freeman
Gost
freeman

Nemaju hrabrosti.

oooo
Gost
oooo

E cudo. DF se zalaze za evropske vrijednosti, njena pravila, EU integracije, demokratske izbore, …. I oni stvarno misle da mogu lagat i varat bilo koga iz EU????? Davno su ovi procitali vasu prosrpsku i prorusku politiku tako da dzabe pricate.

Nikola
Gost
Nikola

Niste shvatili, ambasador je rekao da to sto radite nema nidje na planeti, obicno takva vlast ne traje. Ali, vama odgovara da je ne podrzavate a necete da je srusite i tako 30 godina manipulisete …a zivi se lijepo, jahte se nabavile…

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Pa oborite vladu, sto kukate po novina
Novi izbori i vidjece se dje je ko

491014
Gost
491014

Елена и Иван живе 1991. године као млади пар у једном селу на Балкану. Због сукоба између Срба и Хрвата, они тамо не виде будућност и желе да напусте домовину. Десет година касније, Натасцха живи у истом селу у бомбардираној кући. Хрватски обртник А … више
Датум изласка: 30. јуна 2016. (Немачка)
Режија: Далибор Матанић

491014
Gost
491014

Режија: Далибор Матанић
“Pa oborite vladu, sto kukate po novina”

Marko Marko
Gost
Marko Marko

To što se vi međusobno ne slažete je vaš problem, ali kad zbog toga ne funkcioniše skupština to pistaje problem cijele države. Prema tome, nema opravdanja!

491014
Gost
491014

mir ili tome

Sta rece
Gost
Sta rece

otkazite poslusnost Krivokapicu ako nema vecinu

Velimir
Gost
Velimir

E,sram vas bilo!
Pa upravo ,sve sto ste nabrojali- vi cinite,izrodi I izdajnici!

Send this to a friend