Politika

Šta je motiv medijske kampanje protiv Crne Gore: Kad maknemo Đukanovića, lako ćemo sa Crnom Gorom

Vesna Šofranac

Medijska kampanja koja se iz Srbije vodi protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića iz dana u dan postaje sve brutalnija, a mreža medija preko koje se Đukanović napada se širi, pa to odavno više nijesu samo srpski tabloidi, već i emiteri sa nacionanom pokrivenošću.

Ova medijska nacionalistička fakinerija, kako ih je nedavno u intervjuu Dnevnim novinama nazvao prof. dr Milenko Perović, nije tek tako upregnuta da najogavnijim uvredama, podmetanjima, konstantno bez pauze pokušava da diskredituje crnogorskog predsjednika, idući toliko daleko da ga proglašavaju fašistom kojeg treba ukloniti za spas srpskog naroda i Crne Gore.

Ako se brutalna medijska kampanja poveže sa djelovanjem srpskih službi, njihove diplomatije, jasni su ciljevi nalogodavaca kojima Đukanović stoji na putu za njihovo ostvarivanje. Prema saznanjima Dnevnih novina, srpske službe, njihovi diplomatski predstavnici u svim strukturama i na svim nivoima rade ono što se kroz njihove medije jasno vidi pokušavaju da destabilizuju Crnu Goru.

Oni to i ne kriju u kontaktima sa strancima. Izvori Dnevnih novina tvrde da oficiri za vezu srpske bezbjednosne agencije idu po svijetu i u susretima sa kolegama, odnosno predstavnicima stranih službi, ne propuštaju priliku da crnogorskog predsjednika nazovu kriminalcem, a Crnu Goru mafijaškom, kriminalnom i privatnom državom kojom rukovode Đukanović i Brano Mićunović. Šire, takođe, priču da su svi izbori kod nas pokradeni, da su na glasačkim mjestima, za kutijama, samo Milovi ljudi, da oni broje glasove, da u Crnoj Gori vlada nezadovoljstvo, što su pokazale litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve.

Izvori Dnevnih novina tvrde da strateško opredjeljenje Srbije jeste da sve strukture na svim nivoima, u svim njihovim diplomatsko-konzularnim predstavništvima prave što lošiju sliku o Crnoj Gori, a da potom javnosti preko Informera, Alo, Telegrafa, Kurira, koji slove za najtiražnije, saopštavaju da su naišli na razumijevanje u nekoliko država Evropske unije. To što su upravo ti mediji od srpske mreže “raskrinkavanje” proglašeni za medije koji najviše lažu, koji su prošle godine objavili hiljadu lažnih vijesti samo na naslovnim stranama, za stratege medijske kampanje protiv Crne Gore nema nikakvog značaja. Njihova je procjena da će stalnim medijskim pritiskom i kampanjom protiv naše države i Đukanovića, potpomognutom djelovanjem bezbjednosnih službi, “otvoriti oči” međunarodnoj zajednici i stranim diplomatama koji, što je poznato, prate i analiziraju informacije koje se pojavljuju u medijima.

Nadaju se da će takvim pritiskom uspjeti da svoju priču prodaju Evropi i SAD-u, očekujući da će poslije takve dobro organizovane kampanje, ubijediti Evropsku uniju da najtjera Đukanovića da se do jeseni povuče sa funkcije predsjednika, pa da se potom formira takozvana tehnička vlada i organizuju prvi “fer” izbori pod uslovima koje bi diktirala opozicija.

Izvori Dnevnih novina ističu da strategija rušenja Đukanovića i destabilizacije Crne Gore ima kratkoročni i dugoročni cilj. Kratkoročni je da se po svaku cijenu destabilizuje država i njene institucije, kako bi se narušio rejting Crne Gore kao regionalnog lidera u integracionim procesima i ekonomskom razviju. Priča o liderstvu Crne Gore i Đukanovića je “crvena marama” beogradskom režimu. Jer da nije takve pozicije Crne Gore i Đukanovića, Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić mogli bi da kažu da su oni lideri u regionu. To što srpski predsjednik plačnim glasom tvrdi da smo braća i da želi najbolje odnose sa Crnom Gorom, a onda njegovi mediji crnogorskog predsjednika nazivaju fašistom, kriminalcem, krvolokom srpskog naroda, dovoljno govori o iskrenosti beogradskih zvaničnika.

Dugoročni cilj, pak, jeste da se Crna Gora spoljnim uticajima, srpskim i ruskim, uruši iznutra, kako bi, umjesto što je lider na Balkanu, bila kompezacija Srbiji za izgubljeno Kosovo. Jedina brana ovoj strategiji iz ugla onih koji su j e stvarali, jeste Milo Đukanović. Zato su beogradski mediji u službi onih koji nastoje da diskredituju Đukanovića i uklone ga sa političke scene. Izvor Dnevnih novina tvrdi da se beogradskim zvaničnim, nezvaničnim, medijskim, intelektualnim, crkvenim krugovima ponavlja jedna te ista rečenica: “Kad maknemo njega, (Mila) lako ćemo sa ostalima i sa Crnom Gorom”.

Ostaje pitanje kako će to da “maknu” Đukanovića? Dešavanja iz 2016. godine i te kako opominju. V. Šofranac

BESPRIZORNA KAMPANJA

Dokle seže kampanja protiv Đukanovića svakodnevno pokazuju naslovne stranice srpskih medija. Tokom borbe sa pandemijom i privremenih mjera poručivali su da “Milo proglašava epidemiju da bi sačuvao vlast”, da “Đukanović provocira rat”, da hoće “pokolj na litijama”, da “poziva NATO u rat protiv Srba”, da “kopa kanale na granici sa Srbijom”… Tvrdili su da je crnogorski predsjednik obolio od COVID 19, da ima težu kliničku sliku i da je tražio pomoć od Francuske i Rusije?!

Danas se Milo Đukanović proziva da iz Voske Crne Gore tjera vojnike koji se izjašnjavaju kao Srbi, da naoružava Bošnjake i “milogorce”, te da “priziva devedesete”, te da su “Milovi fašisti dozvolili ulaz u Crnu Goru svima osim Srbima iz Srbije i RS”… Ovakve besprizorne laži su svakodnevna pojava u najvećem broju sprskih medija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
elektra
Gost
elektra

a ovo su braća
kad bi oni gledali malo svoj vagan i bavili se svojom kućom

aloooo – znate li da vam Kosovo više nije u sklopu Elektromreže Srbije?

pitajte malog Aleka o tome :)) batalite Crnu Goru

Mestar
Gost
Mestar

Ne znam da li su oni svjesni da ovim postupcima samo jacaju drzavu Crnu Goru i da samo idu na ruku Crnoj Gori a sebe sve vise ukopavaju ako je uopste i moguce nize od ovoga da padnes. Nikad vise, mi koji volimo i postujemo svoju domovinu Crnu Goru, nismo bili slozniji i odlucniji da jos vise ojacamo svoju drzavu… Više »

Seka
Gost
Seka

E nema trenutno vecih fasista od Vuceta i njegove balafurdije.Pricali su da je Sadam Gadafi i ostali diktatori ja mislim veceg diktatora od Vucica trenutno nema

KIKI
Gost
KIKI

NE SME NIKO DA VAS BIJE , RECE POGLAVICA . I DOBI MALU SRBIJU KOJA CE USKORO BITI JOS MANJA .

Joksim
Gost
Joksim

Kakav pomfrit !

Nebilo vas
Gost
Nebilo vas

AHAHAHAHHAA NAJACI NASLOV U ALO!! CU VELI srbi necu da vas vidim na more!!! Hahahahahaha o majko mila.. koliko se presmijah…:-))))))))

jedan je MILO
Gost
jedan je MILO

zbog ovih napada ovih dana i ovakve kampanje CG je duplo bliza ulasku u EU a jadna Srbija duplo dalje!!

Boksi
Gost
Boksi

E moj decko, srbima je petina nacije u Eu, meni je trecina familije u Eu, ja sam svakog leta u Eu kod rodjaka. O cemu ti pricas? Ko je dalje? Pa sta ako ste u pregovorima odmakli vise nego mi. Da je sreca da ste davno usli, mala zemlja, sve uslove prihvatili i potpisali (sto mene cudi od tako ponosne… Više »

NATO
Gost
NATO

Na CG mozete da zaboravite kao i na Kosovo, a ako se ne smirite i na Vojvodinu!!! psssst serbi!!!

Broj 1
Gost
Broj 1

Milo im je trn u oku

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Vruće pečenje samo 900 dinara u Mrcajevcima pored magistrale kod Baralica.Sve samo PG,DG,BD,TV ,auta.Dobro došli

Branko PG
Gost
Branko PG

Cilj kampanje je da se sacuva vlast u CG. Jedini nacin da ostanu je da zavadjaju kao sto rade u zadnjih 30 godina. Kampanju protiv CG vodi DPS i Milo i niko drugi. Da li ste culi za slobodu stampe i govora? Ili moramo da slusamo vladara?

Gibanica
Gost
Gibanica

Ljudi , ULAZIMO U EVROPSKU UNIJU JAKO BRZO , to se najbolje vidi po ovima kad udare po našoj DRŽAVI , ne bi li je zaustavili , destabilizovali , stopirali nas na putu prosperiteta ! I kad smo se odvajali bila je kampanja protov nas , ali je tada Putin bio uz CG , i kad smo u ulazili u… Više »

NATO i EU
Gost
NATO i EU

je li moguce pa da ne vidis da je i sad Putin uz nas.. to je nas brat, sve su ubijedili da su CG i Rusija u nekom konfliktu a oni nikad bolje ne saradjuju!!! Dok je god takvo stanje i takva euforija mi smo blizi ulasku u EU…

Gibanica
Gost
Gibanica

Zato ćemo mi ištampati majice SVI SMO MI MILO , usput ćemo napraviti performans sa maskom za lice Predsjednika , i kada to vide , znaće da je Crna Gora kamen koji se ne pipa i koji nije njihov !
Živijela Crna Gora NEZAVISNA DRŽAVA !

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bravo prijatelju. Bas tako. Posto misle da smo gubavi, i da nas prijesjednik eto na neku silu vlada bez podrske svoga naroda. Oni misle da ce lako sa Crnom Gorom ako samo naseg Mila skinu. E pa nece moci – Zivio 100 godina jos!!!

CENTAR
Gost
CENTAR

Sta reci, ovako ova stampa samo steti opoziciji u CG, ovi naslovi za pametne gradjane samo dizu rejting Milu Djukanovicu.Pro Srpska opizicija u Crnoj Gori treba da ih zamoli da im ne pomazu vise ovako.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Geđjovaniiiii možete znate šta haha kome vi prijetite??? Nisi moj favorit ali Milo…. TI si kralj!!!

Misionar
Gost
Misionar

Kako je samo bolesna ova propaganda iz Beograda.

SINDON58
Gost
SINDON58

I kad sam bio tamo u Tivtu puno su srbijanske novine na tiskare trebalo bi se zabranili uvoz iz beograd isto i u budvu

Individua
Gost
Individua

Hvala sto ste pokusali makar dio kampanje da prenesete i zabiljezite, pogledajte srbija danas, sputnjik i jos par sličnih web magazina i stampanih medija, tuzno je ovo gledati ali dako se osvijesti malo i nas i njihov narod kad vidi sve ludilo na jednom mjestu…

vitamin C
Gost
vitamin C

Neka, to, no mi je nešto čuveni Crnogorac Knez ušećerio otkad se prizetio u Bg. A za Slavišu znamo, ništa ro.a! Odlični smo koliko nam je izdajnika na vratu. Samo naprijed, Crna Goro, Bog nas iskušava koliko smo ti vjerni.

Nebitno
Gost
Nebitno

Dok mi uništavamo turizam i avio kompaniju kojoj se više ni ne može izračunati minus,Hrvatska od EU dobila 7,5 miliardi EUR bespovratno i 2,5 miliardi EUR najpovoljnih kredita i zaboli ih za i jedne i druge otvoraju se nevezano za br zaraženih za one od kojih očekuju pare od turizma,vidi se ko je ispao glup.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Molim da se ne mijesa vlast sa cg.nisu to kampanje protiv cg nego protiv vlasti.a to je drugo sto je vlast posesivna i pohlepna i zna da kad izgubi fotelju izgubice sve.

Atos
Gost
Atos

Milo je jedan od nsjspodobnijih političara Evrope, i nadam se da će kada je Crkva u pitanju naći rešenje koje će biti podržano od svih građana

klik
Gost
klik

nema dileme, samo CPC!

SINDON58
Gost
SINDON58

Srpski bolesnici se ogovaraju.

neramne
Gost
neramne

Mnogi misle,ako Milo podje sa vlasti da nece postojati C.Gore..Losa je to procjena vjerujte..Ova drzava ce biti Crnogorskog naroda i svih dobrih ljudi,kako god se izjasnjavali..to je licna stvar pojedinca..

jadran
Gost
jadran

E VIVA

Miljan
Gost
Miljan

E Milo nikad te vise nijesam volio nego sad! Sve dok te ovi napadaju znam da smo na pravom putu!

Organizacija
Gost
Organizacija

Irinej,Vučić,Dodik,Amfilohije,Joanikije,Mandić,Knežević,Medojević.To je crkveno politička ratnohuškačka firma koja igra na jasnu taktikuPosrbljavanje radi moći crkve i kase u Beogradu,pod parolom ugroženosti.Za njih je sila koju Bog ne voli kad gube a sila koju oni sprovode božija.Pola Bosne su posrbili,sad to isto žele i kod nas.Da kažu Crnogorcima vi ste šaka jada,podstanari,Crna Gora je srpska pokrajina.Ako ne stanemo na kraj tome nikad… Više »

Oki
Gost
Oki

Pod hitno zabraniti srpske medije i novine da dolaze na tlu crne gore…srbi i srbijanci su manipulatori…sa njima samo nazad

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Motiv? pa izbori na jesen i kod njih i kod nas i kod hrvata

Cicko
Gost
Cicko

Dugorocni cilj Vuciceve velikosrpske cetnicke koalicije je stvaranje neke nove zajednice srpskih opstina i u Crnoj Gori. Naravno , sve ide preko popa Rista. Pop Risto vec trideset godina radi po Crnoj Gori sto pozeli. Hitno zaustaviti ovog popa po cijenu zabrane rada SPC na teritoriji Crne Gore. Ako mi Crnogorci nemamo crkvu u svojoj drzavi i u svojim crkvama,… Više »

Natali
Gost
Natali

Milo je Gospodin.A ko cita Srbijansku stampu i njihove lazi gori je od njih.

Maki
Gost
Maki

Hahahaaaaq

Prč
Gost
Prč

Previse se podcjenjuje ovakva medijska kampanja i mislim da joj se ne pridaje znacaj koji bi trebao.nije dobro kad se ovako mocna masinerija podcijeni.

Individua
Gost
Individua

Slazem se… treba biljeziti za arhivu…

Petar
Gost
Petar

Bez obzira na trenutnu političku situaciju i bez komentara ko je ovde upravu a ko ne, jedna stvar stoji kao kuća. U sistemima apsolutne moći pojedinca, kao što je to slučaj sa Putinom, Djukanovićem, Vučićem, kao što je bio slučaj i sa Titom recimo…kada diktator jednog dana ode, to jest umre, a smrt je svačija, čitav taj sistem i zemlja… Više »

Jež
Gost
Jež

A, ne ulaziš u to, ko je u pravu- providan si, Petre.

Sažeto
Gost
Sažeto

Možda, Petre. Nije obavezno. Eto i Tuđman je umro ali nije ni Hrvatska ni HDZ. Nije pitanje što će biti sa Milom i njegovim sistemom već koja je alternativa, ko će njega zamijeniti. “Dovoljno je samo vi da odete” se pokazalo i kao nedovoljno i nepametno. Nema više blanko povjerenja nego da vidimo što se nudi. Za sad dvije najbrojnije… Više »

dabo089
Gost
dabo089

Nije kuku tamo dje ih nema, nego s ovakvim!

sudija
Gost
sudija

Možete lajati na zvijezde,džba vam je.Milo je Milo.Najbolji i najsposobniji političar na svijetu.Ne aveta kao vaši političari, nije ni za trenutak ponizan,već pazi na svoje i državno dostojanstvo.

Lav
Gost
Lav

Milo je za njih tata-mata.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Srpski navionalistički krugovi se još nijesu odrekli ideje od Velikoj Srbiji i njima je to jedini stvarni cilj kojem teže

Rada
Gost
Rada

Teško nama sa takvim susjedima, ne piše nam se dobro

Kengur
Gost
Kengur

Nemam rijeci dokoe oni idu, kao da je u Sebiji jedna jedina tema i briga a to je Crna Gora. Dobro je da je sve ostalo ok

Ilija
Gost
Ilija

Svakog dana smo sjedoci brutalne kampanje koja dolazi iz srpskih tabloida i jutatnjih programa sa nacionalnom frekvencijom

Maki
Gost
Maki

I obrnuto

Marta
Gost
Marta

Prosto nevjerovtno dokle ljudi idu i ne prezaju kd bilo cega kako bi ostvarili ono sto su zacrtali a to je Velika Srbija

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Svi se mozemo uvjeriti da zlonamjerne pretenzije nemaju granice i da cemo se tesko odbraniti od srpskih osvajaca

Bogdan
Gost
Bogdan

Nijesu se oni odrekli politike koja podrazumijeva imperijalističke ideje prema nama, to im je primarni cilj

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Zalosno da se sve ovo degađa i sto čini srpska medijska javna scena

Antoan
Gost
Antoan

Iskreno ne pamtim kad je bila veca medijska kampanja i pompa prema nasoj drzavi

Pollo
Gost
Pollo

Jedini mogući krajnji cilj je prisajedinjavanje Crne Gore sa Srbijom, to vam je to

Joo
Gost
Joo

nikad vise 1918.-a……e viva….e viva…..e viva Montenegro 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Maśa
Gost
Maśa

Želja ce vas biti!

niro
Gost
niro

A to će biti, kad na vrbi rodi grožđe.

Zadar2
Gost
Zadar2

Jedini moguci krajnji cilj je da VI Serbi pocnete postivati zakone drzave Crne Gore ili idite onamo cije zakone postujete. Dosta ste zla nanijeli narodima bivse Jugoslavije, sada bi ste da malo ratujete sa Crnom Gorom. Ne to nece ici jer umjesat ce se Nato i ima da vas nema u jako kratkom vremenu. Zivjela nezavisna Crna Gora !

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Pih,znaci pih,samo P I H !!! Kolko covjek mora bit intelektualno zakrzljao da vjeruje naslovima informera kurira blica aloa i ostalih taoletnih papira

Kaktus
Gost
Kaktus

Sta je sledece ? ,,Crnogorci treniraju ajkule da jedu srpske turiste”

Joo
Gost
Joo

ta vest je vec bila…..zar nisi video da je bila propracena i slikovito……😂

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Sramota me sto sam srbin kad ovo vidim

Leart
Gost
Leart

Citiracu gospodina Simovica ,,nemojte da ucite da vozite avione i da sami idete po respiratore,neka se struka time bavi” ,kad ovo ispostuju i pobijede koronu onda cemo ih pustit na granicu

Komita
Gost
Komita

Ahahahahaha vjeruje li im iko u ovakve naslove zaboga

Joo
Gost
Joo

veruju srbijanci……najvise Vucicevo glasacko telo…..

D nevin
Gost
D nevin

Treba ove novine srpske izbaciti.

Ivanović Kuči
Gost
Ivanović Kuči

Samo glas crnogorskim strankama dolazi u obzir, uz puno uvažavanje nacionalnih manjina, čiji je doprinos domovini i dan danas nemjerljiv. Kvislinškoj opoziciji želim da ubrzo nestane sa političke mape i ostane upamćena kao najsramnija opozicija u novijoj evropskoj istoriji.

Sanja
Gost
Sanja

Agresori uvijek ostaju agresori. Pretenzije na našu zemlje su iste kao i 1918., samo sada su se malo preračunali, nije to ista CG.

PetarPan
Gost
PetarPan

Greška u procjeni u Srbiji loše ih vojvoda informiše.Es ist Walter ganz Montenegro.Hvala predsedniku Đukanoviću u borbi za Crnu Goru,ali i mi većina smo za našu državu…

Dusan
Gost
Dusan

Potanje je dje ce Vucic zaposliti dvadeset hiljada radnika koji tokom sezone rade kod nas? Pitanje je dje ce prodavati svoju robu ako se mi okrenemo drugim trzistima? Ne moze srbija da bude lider u regionu jer od regiona i zavisi ponajvise.

Joo
Gost
Joo

upravo to……

Maki
Gost
Maki

To su samo odgovori na vase uvrede i diskriminaciju naseg naroda i crkve…..raznorazni nazivi,cetnici,fasisti,neprijatelji….sta se cudite….

Sasa
Gost
Sasa

E nece da moze komplet familija po prvi put ce da glasa DPS.
Da je VJECNA

Car
Gost
Car

Samo glasaj, ali tako glasas i za platu od 200 evra ako radis. Uzivaj.

MILOS
Gost
MILOS

Care, plata je oko 5 puta veća od ove koju vi još niste dostigli…

Car
Gost
Car

MILOS-Priča se da je veća 15 puta od ove koju mi još nismo dostigli, zato uživaj u priči…

Sasa
Gost
Sasa

Care nijesi ti car no mali srbijanac zvani farba jupol miko 1€

Sasa
Gost
Sasa

Care sto se mene tice Crna Gora se ne mjeri €
Ako treba i dzabe cu radit i spreman sam na sve za nju bez €
Da je VJECNA!!!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Tako je! iz inata ćemo svi i ovi moji a znam ih još dosta koji slično misle.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Pričaju meni Srbijanci koji nijesu iz ovoga filma: kad bi bilo moguće da Milo izidje na njihove izbore, ove bi njihove političare ostavio u male.

Car
Gost
Car

Cocorayco-Šta ti još pričaju… podeli sa nama tvoje priče.

mitarr
Gost
mitarr

Koliko oni samo misle da su bitni covjece..😂 a niko ih odje ne pominje..

first
Gost
first

preostalo im je samo da izmisljaju..imamo rezultate i podrsku evrope,i to samo za sebe dosta govori

klinika
Gost
klinika

Ja mislim da ni za 50godina nece prezaliti nasu nezavisnost!

Ugašeni odavno
Gost
Ugašeni odavno

Njima obično uzme 5 vjekova, a ne 50 godina na žalost njihovu i toga jado-malo poštenoga naroda što je preživjelo poslednji pokušaj stvaranja “velike Srbije ‘90-tih!

horo
Gost
horo

Time sto pokusavaju da nas spuste,spustaju samo sebe!

Goca
Gost
Goca

Srpske medije tako su postali mizerne novinari ništarije samo ko ji dade te diplome pošalji te ji na FARMU I ZADRUGU

Oaza
Gost
Oaza

Srpski mediji ocigledno nemaju posla,pa se za uzvrat bave svakojakim neistinama.

opozicijaMne
Gost
opozicijaMne

Đukanovica neće niko ukloniti sa političke scene.To je čovjek koji se zalaže za svoj narod.

Masnica
Gost
Masnica

Vucic neka malo primiri i odmori od ovih nebuloza koje svakog dana iznosi.

Sejo
Gost
Sejo

Slusajuci svakodnevno sta pisu srpski mediji je za svaku osudu!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Acini besni psi… Da mi imamo neki ovakav tabloid, pa roknemo naslov: “Aca: Crnogorci, neću da vas vidim na aerodromu!”

Nikolas
Gost
Nikolas

Ovo stvarno sluzi za sramotu cime se bave srpski tabloidi.

Sarajevo
Gost
Sarajevo

Srbi mrze citavi svijet citavi svijet mrzi srbe

prekomoračanin
Gost
prekomoračanin

Trebali bi i mi njima da rujemo, da nadjemo i sponzorisemo politiku koja je totalni zaokret od ove njihove. Da im sve izadje na nos.

Mitar
Gost
Mitar

Pod hitno treba zajednicka izjava Crne Gore, Kosova, Albanije, Hrvatske, BiH, Sjeverna Makedonija na fašizam iz Srbije. Svijet mora da bude informisan o problemima na Balkanu koje izaziva AV. Ne može im se dopustiti da ovo prođe nekažnjeno jer će ispaštati svi a najviše nažalost građani Srbije kao 90-tih.

Kriger
Gost
Kriger

Vučiću je posebno zasmetalo jer Crna Gora odlukom o zabrani ulaska srpskih državljana ruši njegove bajke da se Srbija na “grandiozan” način izborila sa koronom.Ovim mu je jasno stavljeno do znanja da je Srbija ubjedljivo najgora u regionu po tom pitanju.

CG nezenja
Gost
CG nezenja

kuku mene propade mi sezona ako nema ovija Srbijanki

Maki
Gost
Maki

Da li neko zna da mi kaze kad cemo mi dobiti onih 222 eura pomoci sto nam obecase ?????????

ana
Gost
ana

Maki, uzmi nesto radi,pa ti nece trebati pomoc…ne zove se dzabe pomoc…

marius
Gost
marius

Trebalo je njima zvijuknut jednu tuzbu , i trazit ratnu odstetu za 1918-tu, pa bi ovoga bili postedjeni . GARANT !

Fendi
Gost
Fendi

Vrati ti prvo Petrovićima ono što im je pripadalo i što im pripada, za to vam treba dan-dva u Skupštini. Od toga počnite, pa kad to završiš, onda idi prema Srbiji

Petar
Gost
Petar

Niko od tih nije ni do malog prsta Milu Djukanovicu! Godinama iz Srbije dolaze ovakve price, i to uvijek u vrijeme kada Srbija ne moze da izadje na kraj sa drzavnim problemima i onda sta ce pisi protiv Mila! Jadnoo!

Sergej
Gost
Sergej

Zalosna je drzava koja ima ovakve medije. Kazu “sloboda medija”. Ja se pitam kakva je ovo sloboda…?

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Oni su najneslobodniji mediji u regionu- sve rade po Vučićevom diktatu.

Pera Genije
Gost
Pera Genije

E pa bas cudno kaze:Milo nece da vidi derzavljane Srb na more, a on bas voli dame iz Srb

Masa
Gost
Masa

Vucic ako dobije ove izbore neka se zahvali Milu i Crnoj Gori, jer je stvorio preko svojih medija da su glavne vijesti u Srbiji ovi naslovi! I narod onda citajuci ove tekstove misli o praznom stomaku zamjenjuje sa ovim namjestenim lazima.

Rozaj
Gost
Rozaj

Predsjednice Milo, Bog ti dao zivota i dobrog zdravlja 100 god. ZIVIO !!!

Radenko
Gost
Radenko

Srbiji se blize izbori, Vucic nije nista konkretno uradio da bi sa tim rezulatatima izasao pred narod pa su sad krenuli brutalni kampanju protiv Mila da bi ovakvi naslovi skrenuli sa glavnih problema u Srbiji.

Rozaj
Gost
Rozaj

Sve koji se izjasnjavaju cetnici i izdajnici hitno oterati iz vojske, sporta i svih institucija

Uros
Gost
Uros

Svim ovim medijima rukovodi Rusija, i nasli su sad preko medija u Srbiji da se obracunavaju sa Milom i Crnom Gorom! To je ocito, jer niko drugi iz regiona ne pise ovakve stvari samo oni, a pozadina toga je jasna!

POJK
Gost
POJK

Ovako se stvara kult ličnosti. Posle njega propast. Pa ako je u komunizmu to i opravdano, u demokratiji bi trebalo da je to za svaku osudu. Čak ni kraljevi nemaju toliko zasluga za opstanak zemlje.

Sova
Gost
Sova

Ovo, ako nijesi shvatio, rade novine u Srbiji.

POJK
Gost
POJK

A prenose portali po Crnoj Gori. Ali treba to shvatiti.

POJK
Gost
POJK

I tačno je da nas Srbija o jadu zabavi, jer dok je ona “prijetnja” mi očigledno drugog razgovora nemamo.

Kosta
Gost
Kosta

Kako Moskva diriguje tako srpski tabloidi pisu.

Marjan
Gost
Marjan

Kad nijesu mogli da ga sruse 2016. godine sad su krenuli organizovano da pisu i vode hibridni rat protiv Crne Gore.

Luka
Gost
Luka

Ovo se vidi da se radi o organizovanom pisanju, jer ni jedne druge novine se ne bave pisanjem o Djukanovicu, samo srpski mediji..zakljucak opet je Rusija uplela svoje prste!

Vladan
Gost
Vladan

U sta su se mediji pretvorili, ko vise ponudi pisi, izmisljaj svasta protiv covjeka kojeg cijeli svijet uvazava, i to samo su se nasli ovi iz Srbije da pisu ovako!

MIRASKO
Gost
MIRASKO

Ala se ustalasao nepravoslavni deo stanovnistva montenegra da odbrani svoje ogromne privilegije koje je stekao u poslednjih petnaestak godina u odnosu na pravoslavni deo stanovništva.

Ugašeni odavno
Gost
Ugašeni odavno

Ko ti drma kavez batice?!

Terra nova
Gost
Terra nova

Mirasko, brzo ćeš ti nazad u tvoju rodnu grudu, pa tamo bistri politiku.

Filipini
Gost
Filipini

Ko ne čita novine pomislio bi da mi u CG samo da hvalimo Vučića i veličamo njegove postupke haha

MAKANJA
Gost
MAKANJA

Sve je to dio političke igre!
Ovaj naslov nešto nenormalno:ako je Crna Gora spala na jedno ime pa
makar to bilo i ime sadašnjeg predśednika nemalo je….NEMALO NAS!

Strijelac
Gost
Strijelac

Ništa novo od ,, braće ” Srba iz Srbije- na njihove svakojake gadluke smo oguglali.Veći fukarluk po Crnoj Gori rade ,, braća ” Srbi i u obilju ogrezli popovi.Malo ili nimalo za njima ne zaostaju i tkz. građanske kombi partije, koji grabe svaki momenat i svaki susret sa inopartnerima da ocrne Državu.Jedina je razlika što to rade u rukavicama- kao… Više »

Mongro
Gost
Mongro

A čušš, srpska posla…bez dostojanstva!

Market Drayton.
Gost
Market Drayton.

Sve ste rekli u Naslovu.. ,,Kad maknemo Mila, lako cemo..,, To je najbolja Analiza u jednoj recenici, sto se pokusava svo ovo vrijeme.. Svaka Cast Gdjo Sofranac.. Ja imam utisak da treba da iznaesemo napade jos samo ovog puta.. da konacno prodise Crna Gora. Predsjednik Djukanovic je vizionar.. Neka mu Bog podari Dug Zivot i Dobro Zdravlje.. mada je i… Više »

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Sve im je uzaludna rabota,lazovi bili ,lazovi ostali.Sva im je istorija lazna.A nasa Crna Gora-divota! “…ti si moja kolijevka,u mom srcu dovijekaa..”

Mhz
Gost
Mhz

I sta i da dodje opozicija? Ko ce one maloumnike da glasa???!!! Pa svi koji su za DPS, a to je većina, nece da dozvoli da mandic, medojevic i onaj treći međed dodju na vlast. A to se srba tice, ja ne znam ko ih dira, nek placa spc uredno sve dadzbine drzavi i nek se mole kome hoce, boli… Više »

radio ,, m"
Gost
radio ,, m"

Smučila mi se juče i Srbija a i moja mila Crna Gora Kučke litije sa stotinama popova i isto.toliko auta su ogadili najlepši put u C.Gori ta manjina Kučkih plaćenika je kao i mnogo puta do sada OBRUKALI OVO ČASNO I JUNAČKO I ČOJSKO PLEME dovesti onu bagru da im oni poklanjaju teritoriju sakralne i kulturne objekte je ludilo bez… Više »

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahaha kakvi su četnici, misle ako naude Milu da će uspjeti u svojoj veljesrpskoj namjeri, ali zaboravljaju da vascijela časna poštena i pametna Crna Gora stoji iza Mila! Grdno se varaju da mogu bilo što uraditi protiv države Crna Gora! Nikad više 1918.!!!

boki
Gost
boki

Zat postoji neko na svijetu sa IQ preko 50 ko može da povjeruje u ovo??? Kao ono MIlo brani Crnu Goru i ako njega maknu onda će lagano da je ponesu i da postane dio Srbije:)))

Milos
Gost
Milos

Ponijet je ne mogu ali da postane dio Srbije sa DF-om na vlasti bi bilo 100%

staze_i_bogaze
Gost
staze_i_bogaze

U Srbiji ima.

Znas koliko ovo utice na misljenje obicnog covjeka. Puno.

Ja ne vjerujem sto obican stanovnik Srbije prica o Crnoj Gori, Sve na osnovu onog a sto mu serviraju na ovaj nacin.
Zato i svaki nas student koji ode gore promijeni svoj stav i postane najveci SRbin.
Upravo zbog ove propagande.

H2Opolo
Gost
H2Opolo

vjeruju ovi litijasi jer ne poznaju svoju istoriju, u srbiju maka 80% vjeruje u sve lose sto pisu o milu, ali kad ista ta stampa velica Vucica onda su placenici

Sova
Gost
Sova

Ja poznajem ljude koji vjeruju da virus kovid19 ne postoji, već je sve ovo izmišljeno da bi se zaustavile litije. Kad ih pitam kako smo mi ubijedili 200 država da bolesni i umrli ne postoje – okrenu priču na otimanje crkava.

staze_i_bogaze
Gost
staze_i_bogaze

Lazu. Isto kao sto su lagali devedesetih. Kao sto uvijek lazu.
Nikad Crna Gora nece biti 27. izborna jedinica Srbiji.

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Milo Csr.

Djuka
Gost
Djuka

Da proglasimo kraljevinu sa novom dinastijom. Gospođo Vesna koje rješenje vi preferirate, da ga balsamujemo pa još jedno 30 godina ili princ Blažo da počne da vježba kako bi preuzeo tron?

roki
Gost
roki

znaci ti ovakve naslove odobravas?

Sova
Gost
Sova

Ne treba da balsamujemo Mila, niti da pravimo kraljevinu. Zašto se ne smije napisati koga Srbi vide kao glavnu prepreku za “oslobađanje” Crne Gore od Crnogoraca. Ovdje se radi o njihovom uglu gledanja na problem koji imaju.

tani
Gost
tani

Nije Djukanovic Crna Gora… Niti iko od onih sto sjede u parlamentu… Crna Gora smo mi, narod… Dosta je poistovjecivanja drzave sa likovima i politickim partijama… to rade tabloidi u Srbiji a i nasi mediji… Drzava smo mi, njeni gradjani… Bolje bi bilo da se bavimo ozbiljnim problemima koje imamo nego huskanjem jednih protiv drugih… Ne moze drzavu niko uzeti,… Više »

Haris
Gost
Haris

Hajde ti malo tamo, daleko, dalje, što dalje od države Crna Gora. Nikad više 1918.!!!

Cetinje
Gost
Cetinje

Ne budite glupi.Mogu je uzeti lagano bez nasilja i ratova potpuno legalno. Samo da se vlast promjeni pitao bih vas

Torsades
Gost
Torsades

Ne lupetaj. Podmuklo si na istoj stazi kao i ovi rušitelji. Naročito ovo o “oduzimanju”države. Prvo ti izmijene identitet, pa se onda pokaže da je suvišno da postoje dvije srpske države umjesto jedne. A crnogorski narod- o čemu se god izjašnjavao izabrao je najgore za sebe. Znači, treba neko ko ne figurira samo na vlasti, neko i da donosi državotvorne… Više »

delboj
Gost
delboj

Moze, moze itekako. Rusija, Srbija i SPC pravoslavne crkve su maksimalno posvecene unistenju Crnogorske drzave. Iz vise hiljada razloga. Ako maknu Mila ko ce da im se suprostavi? – Abazovic ili Krivokapic sa po 2-3 odsto podrske? Bitnije je Rusiji da izadju na Jadran nego polovina Bliskog Istoka. Ogromna je kampanja Srbije protiv Crne Gore, svugdje po Zapadnoj Evropi i… Više »

Sova
Gost
Sova

“Ne može državu niko uzeti” kažeš. Ako ne računamo 1189. godinu, 1918. i 1991. u pravu si. Turci nijesu uspjeli 450 godina, a Srbi 3 puta.

Mi smo
Gost
Mi smo

Vazda je sve branio….

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Što bi dala srbadija,da ima jednog Mila.

Lida
Gost
Lida

Ziva istina ,ne mogu da nas vide ocima.

Lisboa
Gost
Lisboa

To ne mogu da nas vide je zbog razlije u nadmorskoj visini
Ali za to sa albanijom nemamo taj problem

Bobo Srba
Gost
Bobo Srba

Nije tačno, ja volim Crnu Goru i podržavam njenu tendenciju ka evroatlanskim integracijama. Nadam se da će i Srbija odlučnije krenuti tim putem.

Tivat
Gost
Tivat

Lično mi ne smeta Milo, ali nije tema On već Crkva, tako da gotovo ispada gledajući iz ugla nas koji kada je tema Crkva koji u tom dijelu podržavaju dijalog i Crkvu….

“Kada maknemo Mitropolita lako ćemo sa Pravoslavljem”

Tajfun
Gost
Tajfun

Sve im je uzlud.Postojace Crna Gora.Od Pljevala pa do mora.Pa sto Rista da se rodi.A i oni sto ih vodi.Te litije sa njim cine.Sirom nase otadzbine.Postojace Crna Gora.Dok je naseg junackoga kova.Od Grahhovca do Vucjega dola.Od Mojkovca pa do Martinica.A iznad nje duha Petrovica.Duh svih nasih Vitezova.Daje snagu Crnoj Gori.Da je vise nece moci.Nikad niko da pikori.DA JE VJECNA CRNA… Više »

bonaca
Gost
bonaca

Pretpostavljam sta je cilj kampanje “tralala” i zasto se vodi preko medija a niko od zvanicnih vlasti i sa jedne i druge strane ne povlace konkretne poteze. Barem simbolicno slanje protestnih nota ili povlacenje ambasadora.

Neka to
Gost
Neka to

Milo ostaje dok god bude postojao DF i slicne partije u CG.A ta takozvana vecina ce vidjet na izborima koliko su veliki

Eon
Gost
Eon

Nadam se da neko vrijedno skuplja sve srpske bisere o CG i da ce to dostaviti u EU I NATO

meda
Gost
meda

a dzaba vam je sva prica…svi vide sa ste isfrustrirani i nezadovoljni pa bi malo loptu kod nas da prebacite, e pa nece moci…i kad ne bude MIla bice neko njemu slican ,tj slicnih shvatanja tako da nemate se cemu nadat..Jedini fasisti su oni sto setaju svako malo ,tj bi da setaju al im nece moci biti, bespolsicari kojima je… Više »

21. MAJ 2006
Gost
21. MAJ 2006

Ovo zna svako ko ima gram mozga… Srbija je nas vjeciti neprijatelj.. Hoce nasu teritoriju pa ce lako predat svoju svetinju Kosovo…. Nikad, nikad vise….

Ugašeni odavno
Gost
Ugašeni odavno

“O kukalo srpstvo ugašeno”…… Svudje dje turin metnete desi se neko zlo, ali se grdno varate jer nijesu više devedesete. A kamo li ‘40-te ili ne daj bože 1918!! Pazite vi samo svoju kuću i dajte tome narodu nesrećnome tamo da živi normalno! Puštite ratovanje pošto ste se pokazali dobro kakvi ste ratnici tokom vaše “bogate” istorije ratovanja!! Avizajte se… Više »

Kriger
Gost
Kriger

Naravno,kao produžena ruka Srbije i Rusije na tom je planu angažovana klerofašistička svetosavska sekta koja će brzo biti eliminisana jer se radi o uljezima i uzurpatorima koji su došli sa srpskim bajonetima 1918.godine.

I dalje...
Gost
I dalje...

Psi laju, karavani prolaze 😅

Send this to a friend