Politika Analiza

Šta je Vučić juče kazao, a šta je zapravo istina

Aleksandar Vučić

Da je kojim slučajem za neistine, spinove i uvrede predviđena novčana kazna, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bi sada imao ozbiljan odliv sa bankovnog računa za sve ono što je izrekao na konferenciji za medije juče u Beogradu. Predsjednik koji “voli bratsku” Crnu Goru, obrušio se juče na našu državu. I ne samo to. Jasno je rekao da bi, kada bi mu to bilo dozvoljeno, on skrojio kapu suverenoj državi, po njegovim aršinima, kako to samo “brat” može.

<<<Vučić odustao, ne dolazi u Crnu Goru<<<

“Oni su naša braća, ali oni će morati da poštuju svoju braću”, poručio nam je juče Vučić.

Zašto je Vučič bio ljut?

Jer je morao da odustane da na Badnji dan dođe u Crnu Goru, zato što ga njegova Crkva nije željela.

Ko mu je zabranio da dođe?

Poglavar Srspke pravoslavne crkve Irinej ga je naknadno savjetovao da ne ide u Crnu Goru, a sve nakon što mu je iz Mitropolije crnpogorsko primorske SPC rečeno da nema šta da traži na Badnji dan, te da dođe kao državnik u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Da li je Vučić boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori od kada je predsjednik Srbije?

Nije!

Samo prije nekoliko dana, Vučić je komentarišući Zakon o slobodi vjerispovijesti rekao da je Srbija u teškoj situaiji, jer će, što god da kaže to biti miješanje u unutrašenje stvari Crne Gore, te da Srbija nije nadležna za zakone u Crnoj Gori.

Kaže izreka da “riječ drži kao sito vodu”.

Juče je Vučić ogolio sebe, srpsku zvaničnu politiku prema Crnoj Gori. Mnogo neistina (ovo je profesionalno korektno, jer postoji adekvatnija za sve izrečeno), zamjena teza, spinova, uvreda je izgovorio prvi čovjek Srbije. Ni jedno Vučićevo IZVINI za pokušaj paljenja crnogorske zastave.

Evo kako to izgleda kada se suoče Vučić i ISTINA!

Vučić je izjavio da je crnogorska vlast reagovala sa namjerom da spriječi njegov dolazak u Crnu Goru Na Badnji dan, te da je crnogorski “režim”, na različite načine, vodio kampanju i puštao preko medija kako će posjeta da izazove krvoproliće i haos.

ISTINA: Niti jedna crnogorska institucija se nije izjasnila o njegovom dolasku u Crnu Goru na Badnji dan. Nije to uradio nijedan crnogorski zvaničnik. Iz Kabineta crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića medijima je upućeno saopštenje: “Nemamo zvaničnu najavu o privatnom dolasku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Crnu Goru. Prema tome, za sada nemamo ni komentar”.

Dakle, zamjena teza, namjerna, naravno. Jer, poruku Vučiću je poslao neko drugi, a to je SPC u Crnoj Gori.

Protiv njegovog dolaska, zvanično i direktno, bila je samo Mitropolija crnogorsko primorska Srpske pravoslavne crkve, odnosno rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović.

“Vučić neka dođe kao državnik u posjetu državi. Ozbiljno, višednevno, planski i najavljeno. Vjerski praznici nijesu prilika za to. Pogotovo ne u situaciji kada se borimo za prava Crkve, a ne bilo koje nacije ili etničke grupe”, poručio je Perović.

Vučić je izjavio da se izvinio za paljenje crnogorske zastave na Ambasadi i da je bilo 1.000 policajaca na obezbjeđenju.

<<<Gdje je 1000 policajaca i kako Srbija poštuje Bečku konvenciju<<<

ISTINA: Nije izvinio. Rekao je samo da to nije “lepo“. Dan kasnije se izvinilo Ministarstvo inostranih poslova Srbije izjavom ministra Ivice Dačića. I nakon više dana ni jedan izvještaj, niti jedna kamera nije zabilježila prisustvo policije, a Vučić kaže da ih je bilo više od hiljadu. Da li to znači da su policajci bili u civilu? Zajedno sa huliganima koji su krenuli da pale crnogorsku zastvavu? Ono što jeste zabilježeno je uvrjedljivo i neometano ispisivanje grafita na ulazu Ambasade od strane poslanika Boška Obradovića.

Vučić je na konferenciji za medije ustvrdio da je u Crnoj Gori na djelu asimilacija Srba, da Srbi žive pod neviđenim pritiskom, da se progoni srpska zastava, da nema Srbina ni na jednom važnijem mjestu u vlasti.

ISTINA: Za vrijeme ovog, kako Vučic kaže, “režima”, u posljednja dva popisa, broj građana Crne Gore koji su se izjasnili kao Srbi porastao je sa devet odsto na vise od 28 odsto. Kako je to moguće u državi progona i asimilacije?

Nije zabilježen nijedan slučaj oduzimanja ili skrnavljenja srpske zastave.

Veliki broj Srba u Crnoj Gori nalazi se na odgovornim mjestima, ali oni nijesu njegovi Srbi, jer poštuju svoju državu – Crnu Goru.

Previdio je da koalicije srpskih stranaka vrše vlast u Herceg Novom, Budvi, Beranama, Plužinama, a do nedavno i u Kotoru. Tamo su predsjednici opština Srbi koji njega podržavaju.

Propustio je da kaže koliko srpskih kompanija posluje u Crnoj Gori, među kojima je i najveća državna kompanija M:tel, koliko građana Srbije radi i živi u Crnoj Gori, koliku imovinu imaju u kućama, vilama, jahtama i stanovima, i nemaju nikakve probleme već u tome uživaju kao slobodni građani u slobodnom i demokratskom društvu.

Istovremeno niko ne vodi evidenciju koliko ko ulazi i dolazi u Crnu Goru kao što to radi Vučić.

Vučić je izjavio da se ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

ISTINA: Niko nema pravo da se miješa u unutrašnja pitanja druge države pa ni Vučić. A on to radi direktno i njegova press konferencija je potvrda toga. Vrijeđajući neprimjereno crnogorske zvaničnike, vulgarno se obraća diplomatskim predstavnicima u Crnoj Gori.

Manipulišući položajem srpske zajednice u Crnoj Gori, saopštavajući da će se direktno uključiti da je štiti i finansira, osporavajući pravo Crnoj Gori da suvereno uređuje položaj vjerskih zajednica.

Poslao je Vučić vladin avion za dvojicu predsjednika opozicionih stranka na sastanke u Beograd, nakon čega oni realizuju rušilačke akcije u crnogorskom parlamentu. To i još mnogo toga su potvrda njegovog direktnog uplitanja u unutrašnje prilike Crne Gore.

Njegova teza je da je gdje god živi srpski narod – srpska teritorija i da ima pravo da se miješa. To je njegov modus operandi političkog stava i odnosa prema susjedima. Podsjećamo da je prije nekoliko dana rekao ne želi da se miješa u unutrašnju politiku Crne Gore.

Crna Gora je građansko društvo, u njemu svi građani bez obzira na porijeklo, nacionalnu pripadnost i vjeru uživaju jednaka prava. Njih garantuje i štiti država Crna Gora. Tu nema prostora ni za današnjeg a ni za nekog novog Vučića.

Vučič kaže da srpski narod na svakom mjestu s poštovanjem sluša himnu Crne Gore i poštuje crnogorsku zastavu.

ISTINA: Njegovi, kako ih naziva, Srbi u Crnoj Gori, odnosno njihovi predstavnici u državnom i lokalnim parlamentima, ne poštuju himnu, ne ustaju dok se intonira, ili uopšte ne ulaze u salu dok se ne završi njeno intoniranje. Najsvježiji primjer je sjednica SO Budva, kojom rukovodi DF, gdje je puštena skraćena verzija himne, a na kojoj dok se i inonira himna, u sali nema jednog od lidera DF Andrije Mandića, kao ni menadžeranOpštine Mila Božovića.

AGRESIJA

Vučić je juče optužio crnogorsku obavještajnu službu za širenje dezinformacija o rizicima njegove posjete, i slavodobitno objavio da na svom stolu ima te razgovore.

Pitanje je koga to on prisluškuje u Crnoj Gori i preko koga?

Još jedan primjer agresije demokratskog predsjednika u istorijskom obraćanju jednoj susjednoj, i kako kaže, prijateljskoj zemlji.

Predsjednik GLUMAC

Vučić u svom dramaturški smišljenom govoru juče kaže da je Crna Gora pokušaj paljenja zastave prijavila NATO-u, s pitanjem: Da nećete da nas bombardujete?

Zna dobro Vučić da je Crna Gora demokratski kapacitet i otvorenost prema svim narodima i nacijama pokazala i u najtežem periodu devedesetih. Nikada se slobodarska Crna Gora nije ponašala agresivno, nikada napadala. Ali, branila se uvijek od svih okupatora i agresora.

Je li se to Vučić uplašio NATO-a ili bi imali i dodatnu reakciju Srbija da Crna Gora nije članica NATO-a? To je ključno pitanje.

Vjernik koji ne poštuje “tamo neku eparhiju”

Predsjednik Srbije kaže da je donio sam odluku da ne dođe u Crnu Goru i da se sa tim se saglasio i podržao atrijarh Irinej.

“Poštujem hirejarhiju u crkvi, znam ko je patrijarh i srpska crkva. Ne mogu da kažem da sam fanatični vjernik, ali sam vjernik SPC, a ne neke eparhije ili mitropolije”, kaže Vučić.

Ova poruka je više nego jasna, jer Vučić aludira na Mitropoliju crnogorsko primorsku, ljut jer su mu poručili da ne dolazi.

Zahvalnica DF-u

Zahvalio se Vučić DF-u, i to veoma smišljeno, jer je DF udario kontru Mitropoliji crmnogorsko primorskoj, govoreći da okupljanja pripadnika SPC u Crnoj Gori koja trahju danima nijesu vjerska već politička, te da je cilj stvaranje tehničke vlade, a ne samo povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dondo Branko
Gost
Dondo Branko

Jeli moguce da ovi nasi srbi misle da su isti narod sa srbijancima a ne sa nama crnogorcima?

Dondo Branko
Gost
Dondo Branko

Ko je pobio crnogorske popove? Marsovci?

Berane
Gost
Berane

Sta reci a ne zaplakati,kako god obrnes i na koju god stranu krenes!!!!

MArko Otasevic
Gost
MArko Otasevic

Istna upotpunosi SE slzem SA teksto-piscem

MArko Otasevic
Gost
MArko Otasevic

ISTINA

Sasa V
Gost
Sasa V

Stop fasizmu

4 C
Gost
4 C

on svim silama dokazuje da sve počinje od njega i završava se sa njim, pa svoju nemoć ostvaruje praznom i poraznom vikom, što se u krugovima njegove slaboumne posluge doživljava i tumači kao politika.

NBA
Gost
NBA

EEEE,VELIKA I CESTITA SRBIJO ,NASTO SI SPALA,KO VAM SVE VODI DRZAVU….? NIKAD NAPRETKA……

Crnogorac!
Gost
Crnogorac!

Od Vučića, DF-a, i ostalih dijelova klape očekujemo čestitke 08.01.2020 za novi zakon i njegovo stupanje na djelo, i da se svi doma vrnete.eto 🙂
Dvije stvari od vas tražimo. Ako ne možete. Mislim da u Srbiji ima boljih uslova za razvoj mržnje, pljuvanja, manipulacije itd. Jer to tražite ovčice.

Boka kotorska
Gost
Boka kotorska

Kad cemo vidjet naslov na cdm: Sta je Lomi kazao,a sta je istina? 😂

NBA
Gost
NBA

NETREBA TI “MOZGU”,CDM,PITAJ GA SLOBODNO,SVE STO TE INTERESUJE, DOBIT CES ODGOVOR-ISTINIT! NIJESMO MI SRBIJANCI….

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Netreba da zavadjate narod, ovo je vec previse, sta god da je u pitanju.Pustize da praznici prodju u miru i blagostanju.Ali ovo paljenje CTNOGORSKE ZASTAVE je zapanjujuce, naravno mogli su sprijeciti da su htjeli.I znam sigurno Srbi u CRNOJ GORI nisu ugrozeni to su ciste lazi.

Kako je
Gost
Kako je

Nema ljeta bez Djurdjeva dana

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Vučić nikad nije izjavio da je svuda Srbija, gđe žive Srbi,ovo je čista laž!vlada CG je kriva za situaciju u crnoj gori a ne Srbija!!! žele da prebace odgovornost na Srbiju koja nema nikakve veze sa time,uz to se govori da je samostalnost ugrožena, naravno mora i NATO da pomogne protiv agresivne Srbije🤔😀 zato je i bolje da srpski političari… Više »

Boze pravde
Gost
Boze pravde

Bravo Vucicu,jes da nis bas bas ,ali opet si nas Srbin

Nepodnosljiva
Gost
Nepodnosljiva

Sve moze biti istina, ali ne pecajte se, jer on uporno ponavlja “Srbi u Crnoj Gori”, “Moj srpski narod u Crnoj Gori”, kao da su Srbi nacionalna manjina… A zapravo svi Crnogorci su Srbi. I sad ispada da smo kao neko pleme malo koje hoce da nadvlada. Istina je da ne zelimo da je crkva dukljanska jer lici na unijatsku…… Više »

Joo
Gost
Joo

nepodnoslljiva….znaci li to i da su svi srbijanci Crnogorci….ili samo volis da negiras drzavu CG i Crnogorce…..jesi ti od onih sto bi da oslobadjaju “srbijansko more” i CG od Crnogoraca…….zelja ce ti ostat……

Sara
Gost
Sara

Svaka Vam je na mestu, apsolutno ste u pravu. Zar nije bila SEOBA SRBALJA , POD ARSENIJEM CARNOJEVICEM? A, Arsenije, crnogorac iz sela kod Cetinja.

Dea
Gost
Dea

Nema brata dok ti ga majka ne rodi.

Joo
Gost
Joo

vece istine nema…..srbijanac je i sam sebi krvnik a kamoli nekom drugom…..

Svjefol
Gost
Svjefol

A.V…AV..AV..AV…av av av av av av av …pas laje karavani prolaze…

Jovan
Gost
Jovan

Evo ga vecito zbunjeni aca sa dramskim pauzama a podmuka kolko je tezak

D porto melez
Gost
D porto melez

Ne mrzim više nikoga sad sam ambasador.

Sasa V
Gost
Sasa V

Stop fasistima stop fasizmu

Iskreno1
Gost
Iskreno1

Mislim da samo svi treba malo bolje istoriju da prostudiraju i bice im jasno prema kome se ovdje uvjek odnoslio kako ne treba. Ali evo prilika da se sve vrati na mjesto kako je nekada bilo, niko ne pritiska Srbiju i Srbe samo, Crna Gora ima pravo da bude ono sto je bila😊

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Prazna kanta najsnažnije zveči
Daj bre, Aco, idi pa se leči!😋

Miko
Gost
Miko

Litije neće stati ,mirno, dostojanstveno ,treba izaći na ulice i pokazati da nam nije pravo niti će ikada biti.Poštovanje prema svakome ko želi da se izjasni kako god želi ,to je svačije pravo .Zašto većina ovdje inzistira na tzv srpstvu kad je ovo srpstvo zajedno sa hercegovinom ,ono pravo srpstvo i odreći ga se nikad nećemo

NIk
Gost
NIk

Nečuveno neprofesionalno napisan članak. Autor je novinar a ne analitičar. Ovo su njegovi stavovi, bez obzira jesu li činjenice ili ne. Pogotovu što se radi o predsjedniku jedne države. Koja se graniči sa Crnom Gorom u kojoj se više od pola stanovnika smatra Srbima. Ovo je za tužbu i suspenziju. Ali od ovog portala ništa ne može da iznenadi. Pošto… Više »

Radule
Gost
Radule

Kako je 28%više od pola da vas ima pola ne bi bilo jednog živog Nesrbina u Crnoj Gori

Liko
Gost
Liko

Kakvi duduk iz laktasi i te seljane neka gledaju zmaja od sipova

D porto melez
Gost
D porto melez

Jelena dušan je sve častio cigar u društvo samo mene ne marlboro.

Izazvana
Gost
Izazvana

Izvana sam sad jos nešto da dodam. Jeste ružno paljenje zastave i jeste sa Dačić lupeta. Ali se nuprava za dijaspru, Vlada, ministri, sprtska udruženja i sprtisti nisu pobunili kad je u zaključcima kongresa DPS napisano da su Srbi najveċa opasnost za Crnu Goru. Nije vam palo napanet da tako targetirate 30,40 posto stanovnika. Da ne pominjem potpuno odsustvo osjećaja… Više »

Fric
Gost
Fric

Ka sto vidis, bili su u pravu.

Niki
Gost
Niki

Evo ti ovih dana potvrde da su srbi najveća opasnost za Crnu Goru. Crna Gora nije ugrožena od srba od 1999. no od 1918.!!! Ovo ti je puna istina, a ne ta vaša lažna srpska istna.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

“A s Mojkovca jedna caurica Bice skuplja nego haubica” Nikada mi ova pjesma ne moze dosaditi, ona se tradicionalno slusa u nasoj kuci na Badnje vece. I ova dva stiha sam uvijek dozivljavao izuzetno emotivno, stvarajuci u masti sliku austrougarskih vojnika koji su se odmetnuli daleko od svog ognjista da bi napadali tudje koje im nista nije skrivilo. I danas… Više »

Румија
Gost
Румија

Ти си сердар као што је баба јоке војвода 🤮

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Bitno je Rumija da si ti nacitan i ovako oratorski raspolozen, kada na jedno vidjenje istorijske bitke komentarises prostom recenicom, onako malogradjanski. Jesi li to pokusao na neki nacin da me uvrijedis, ponizis ili sta vec?

NINA
Gost
NINA

Sram te bilo!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Brze bolje Milo prizna Kosovo,samo mu je trebo jedan dan,posla Masulovica u Knin da pozdravi hrvatske zločine,da oduzme srpske crkve i manastire ,da Srbiju tuzi NATO.Bedno ,jer za to kriv Vucic i Srbija,a biznis im cveta u Srbiji, bogate se ljudi.Nego natrag kod ovaca ,da saznam odakle si ,

D porto melez
Gost
D porto melez

U juventus 45 posto uzmem ja 55 posto uzmu članovi kluba.

D porto melez
Gost
D porto melez

Igrače juventusa pored svega častim 25000 za tri boda i 70 000 za ligu šampiona.

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Koliko gluposti u jednom clanku

Joo
Gost
Joo

najveca glupost i greska ikad je Republika Sumska…….

DPS aktivista
Gost
DPS aktivista

Pametnome dosta!!

verige
Gost
verige

Nije glumac nego klasičan psihijatrijski slučaj.

Oki
Gost
Oki

Ucio je mnogooo…bio zatvoren puno

zelenaš
Gost
zelenaš

Zelenaši su mi bili đedovi. Za nezavisnu i gradjansku CG sam. Ali istinu valja zborit. Ove demostracije nijesu iz Srbije no ih vode Crnogorci koji vele da su Srbi. Njihovo pravo. Ali gradjanska opcija leži na poštenje. Ne smije se lagat. Vidi se đe su skoro svi Crnogorci kojima je je do pravoslavlja uz SPC. Ako su oni za SPC… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

POšteno

djenovici
Gost
djenovici

Bravo!!!

Miko
Gost
Miko

Tako je druže

Cikota
Gost
Cikota

Ne razumijem one Koji lupaju minuse Zelenas je.Zborio je pravo.I ja Sam za nezvisnost.Ali crkvu mogu vodit samo vjernici.Ovi Mirasevi s njim na celu nemaju vjere.Ko bi njima povjerio krstenje djece?Ako cemo vjeru nju predstavljju samo Amfilohije I Joanikije.

Anonimous
Gost
Anonimous

Zelenaš nije, nego je vaš, samo je prebacio sa ćirilične tastature na latinicu. Ali to što on veli ‘dobrovoljno ujedinila’ to ga odaje, to zelenaš nikad neće reći. To je možda neko neobavješten i neopredijeljen mogao reći. Ali sada sve je na izvolte. Ako želiš istinu pronaći ćeš je ako znaš da se koristiš mozgom i internetom. I ako nemaš… Više »

Ahmed
Gost
Ahmed

Vi znaci mislite da Zelenas ne smije reci istinu,Ako protivurijeci zacrtanom cilju.Evo mislite da Sam I ja prebacio cirilica na latinicu,neka vam bude .Ali Evo mislim.Ovoliki svijet na strani SPC,dje su Zelenas i pravoslavci dje?Logican je zakljucak da su 1918 bill brojniji.Kako je episkop stvarno autokefalne crkve Dozic pristao da ga SPC prihvati kooptira ,da le toliko bio djubre da… Više »

Golda
Gost
Golda

Pa Amfilohija za Mitropollita CPC

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Ovo ja vatanje krivina, zargonski receno. Vrhunski pokusaj, ali te jedan detalj odao. Nikada, zapamti, nikada zelenas, suverenista, nece reci da je tada bilo dobrovoljno ujedinjenje.

Zlaticanin
Gost
Zlaticanin

Serdar mne@Znate sta ja ne znam da !I se Zelenas pretvara,Ali svi vidimo da sto je pravoslavca u CG to je po litija ovih Dana.Mala je CG svi se znamo sjutra ce se vidjeti da ce s Mirasom badnjak loziti ateisticki nationalistic,nasi znanci ,komsije..Ako je sad tako kako je moglo bit 1918 nego da su svi kao Varnava Rosic I… Više »

Grad heroj
Gost
Grad heroj

dobrovoljno ujedinjenje je bilo s Austrougarskom 1916,ostalo sve je bilo prisilno! Jedini vazeci papir u Beckoj arhivi je taj da je Crna Gora 1916 vlasnistvo Austrougarske toliko o istini izdajnici Crne Gore

Joo
Gost
Joo

znaci tebi je jasno i dovoljan dokaz da se nesto desilo…..to sto okupator setnjama brani okupirano….i svoj sveti i najsvetiji euro…..bravo…….

Ranko
Gost
Ranko

Vucicevih lazi su prepune drustvene mreze, ovo je samo jedna u nizu. Zamislite da je bilo 1000 policajaca pa nebi moglo da se pridje ambasadi na 500m a ne da stoje ispod zastave i pucaju na nju!

Sasa V
Gost
Sasa V

Glasni se Milo….

Deki
Gost
Deki

Ko preti, Vucic prica korektno a ovo sto prenosi lazi Cdm bruka. Kako im Milo napiše to izbace.

Buto Maniti
Gost
Buto Maniti

Milov igrac procitaniste ko bukvar ! Putuj igumane ne pitaj za Crnu Goru! Ovo je Nemanjica zaduzbina i mit Srbskog bedema i Kosovskog zavjeta !

Anonimous
Gost
Anonimous

Onog Kosova koji je pored Srbije?

Prc CG
Gost
Prc CG

Cdm kako dozvoljavate govor mržnje i prijetnje Srbima koje na vašem portalu piše izvjesni Haris????? Svjesni smo mi da ste vi režimski portal i da ste sluge ali imajte bar malo novinarske etike i poštovanja prema 200000(dvjesto hiljada građana koji protestuju sirom CG svakog dana),da znam po vama je ta cifra deset puta manja ali sa time pokazujete samo nemoć.… Više »

Jori
Gost
Jori

Ima li vas toliko😉,da je vas i 50000 čudo bi se cinjelo od vas

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

А за твоју информацију, задња информација БИЕ је да на улицама Црне Горе штрајкује 1 500 000

nenad mne
Gost
nenad mne

Kako dozvoljava tvoje komentare sa prostačkim potpisom?

vaso ct
Gost
vaso ct

Dokle ce te vise da davite Crnogorce s izdajnicima Srbske loze Nemanjica .Dobro rece otac Velibor Dzomic ziv nam bio samo vi iz Srbije sto dalje od Crne Gore i Crnogoraca odbranicemo nase Srbstvo i bez vase pomoci samo nam ne odmazite!

gačanin
Gost
gačanin

Mizerija od vašeg portala!!!!

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

gačanin: idi na Kurir, Pink, Informer, Blic, In4s…i ostale srbijanske portale koji šire mržnju i anticrnogorke laži i dezimformacije!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Koja asimilacija Srba i koje gluposti. Koliko kompanija ima u Crnoj Gori u vlasništvo Srba? Da se ne žali Carević- carivest,Tujković- Tujko, Braća Magud, Briv i oatali iz srpskog Grblja da im je loše i da im ne daju radit? Ja za to ne znam, i da napreduju koliko mogu. To im ja želm kao kotoranin.

DPS aktivista
Gost
DPS aktivista

Koliko ih samo ima na auto put kao izvodjaci..

Josip Kotor
Gost
Josip Kotor

Možete li mi reći je li CDM neovisni medij? Stiče se dojam da je provladin.Zadnjih 5,6 mjeseci pratim ovaj portal i još nijesam primjetio da kritizira vlast.

Andjela
Gost
Andjela

Vise stiti Mandica, knezevica i Dacica!

Anonimous
Gost
Anonimous

Kakva folirancija! Cdm je Crnogorski medij. A ako želiš da čitaš ‘neovisne’, čitaj: Alo, Informer gledaj Pink i Happy, a što da ne uzmi Borbu i Vijesti…. Izgoreće ti mozak od ‘neovisnosti’….

Kokot
Gost
Kokot

Džabe ste zapjenili botine,interesantno bi bilo ovako analizirati Milove govore

Migo
Gost
Migo

Sta je rekao, sto je trebao da je rekao, zasto je rekao to sto je rekao a ipak je rekao.. A stalo me.. 😂😂😂

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Tuzno je sto niko ne slusa pozive na mir koje je uputio Đed nego radije slusaju ono zlo od irineja

Kaktus
Gost
Kaktus

Vucicu niko te ne zeli ovdje,srbi iz crne gore i SRPSKI skupovi koji se organizuju ispred SRPSKIH crkava su nesto sto je za prave srbe a ne za tebe i irineja i ostale huskace koji iz fotelje pozivaju na gradjanski rat

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

A nijesam znao da pravih i nepravih srba. Znaci ti i AV ste srbi ali nijeste isti srbi? Kako to?

Leart
Gost
Leart

Zasto se irinej pita ko ce kod nas da dodje kad je irinej u beograd ?

Anonimous
Gost
Anonimous

Ma pusti to, to ti je srpska logika, kao i srpska istina — relativna….

Komita
Gost
Komita

Da je srece ovi bi bjelasi svi izasli iz crne gore i vratili se u maticu srbiju. A ne ovako da glume vjernike vece i od boga samoga.

Cuce
Gost
Cuce

Ma neće da Amfilohije objavi koliko je popova udomio i uhlebio u Crnu Goru. Sve na štetu crnogorskih gradjana.

Miko
Gost
Miko

Da se nisi i ti “uhlebio” aaaa.pa i da je ,kako je to na tvojuštetu ,daj jedan argument ,dokaz makar i lupnuo

Grad heroj
Gost
Grad heroj

Cuce pitaj okle dolijece Pazin i Papovic pa o popovima popuj

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Bitnije je spomenuti da je joanikije taj koji poziva na nerede. Vucic poziva na mir kolko tolko.

Anonimous
Gost
Anonimous

A onda pošalje zvjezdaše na roštilj…

ND
Gost
ND

Jssno i glasno,u centar.

Liberal
Gost
Liberal

Vucic je zlatan obzirom da irinej i spc i joanikije pozivaju na gradjanski rat

Stefo12
Gost
Stefo12

Nije bitno sta je vucic rekao pri stvarima koje je rekao bosko obradovic opozicionar koji je izjavio da zeli da prisvoji crnu goru i ujedini je sa srbijom

vesko
Gost
vesko

Zasto tamo neki politicar u Srbiji ili u samoj Crnoj Gori ne bi imao pravo da se zalaze za ujedinjenje Srbije i Crne Gore?To je utemeljeno istorijski bili smo u jednoj drzavi u vrijeme Vojisavljevica,pa u drzavi Nemanjica ,pa i pod Turcima takodje a onda u tri Jugoslavije-kraljevini,socijalistickoj i u dvojnoj federaciji.Pa i politicari iz Crne Gore su bili protiv… Više »

Piksi
Gost
Piksi

Ne obracati paznju Vucic je ….. Vucic!

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Aleksandar Vučić je jasno stavio do znanja da ima pretenzije na Crnu Goru, čak nam je juče otvoreno i priprijetio sa konferencije

Joo
Gost
Joo

samo neka pretty…..samo da ga ovaj put NATO permanentno ne vrati na fabricka podesavnja……

Bogdan
Gost
Bogdan

Navikli smo na lazi i manipulacije iz Beograda, pizam se samo oće li nas ikada ostaviti na miru da živimo svoj život i vodimo svoju politiku

Kotor
Gost
Kotor

Nikad nas neće ostavit na miru!

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Ahahah veliku novost nam rekli…baš me čudi da nešto što Vučić kaže nije istina 🙂

Antoan
Gost
Antoan

Vučić je izdao Šešelja, izdao Tomu Nikolića, ali nije izdao svoju velikosrpsku ideologiju i težnju o Velikoj Srbiji

Anonimous
Gost
Anonimous

I to će kada prizna Kosovo….

Dušan
Gost
Dušan

Bilo bi dobro da se analizira i odgovori i na ostsle tvrdnje iz govora: zastupljenost u državnoj upravi, upotreba jezika, pisma i školovanje. Naročito poredjenje sa pravima Albsnaca u Makedoniji.

Pollo
Gost
Pollo

Vučić je teški manipulator, njega je u Beograd svako provalio i više niko ne može da reče bilo kakvu lijepu riječ o njemu

Vase ime
Gost
Vase ime

Odličan tekst. Nadam se da će ga i naši zvaničnici pročitati, nešto kao da ne vide ili zaboravljaju. Vjerujem da se u politiku razumiju bolje od mene i da ove mlake reakcije imaju svoje zato.

Stanko
Gost
Stanko

Nikad vise 1918!

Miko
Gost
Miko

Nikad više 1991-a

Stefan
Gost
Stefan

Na ove proteste je 80% ljudi koje su Vucic i Irinej poslali iz Srbije

Cuce
Gost
Cuce

Zajedno sa popovima. Devedeset pet posto popova je iz srpskih zemalja. Svi oni rade na rušenju Crne Gore. Sigurno joj ne misle dobro.

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Srpska politika je i dalje fasisoidna i klerikalna

Jovan
Gost
Jovan

Dosao bi on jer je rijec o njegovom dzepu dragi moji iz nasih svetinja se finansira kampanja ovog covjeka

Edi89
Gost
Edi89

Treba povuci ambasadora

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Edi89
Gost
Edi89

Tragedija je sto Srbija i Vucic jos nijesu shvatili da se manipulacijama i lazima nista dobro ne postize

Marko
Gost
Marko

Dovoljno je da su dopustili da nam zastavu zapale

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Sramota je kakve se lazi i uvredu upucuju”bratskoj” Crnoj Gori

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Ovo iz Vucica govori iskreni radikal

Zigman
Gost
Zigman

A sta drugo ocekivati od glavnog seseljevog manipulatora

Serdar
Gost
Serdar

Evo recimo ovaj tekst bi trebao prenijeti i neki srpski mediji…da taj narod tamo zna donekle istinu…a ne da ih samo žuta štampa i tabloidi bombarduju i huškaju lažima i izmišljotinama…
Crna Gora će konačno biti svoja i dosledna!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Serdar
Gost
Serdar

Evo recimo ovaj tekst bi trebao prenijeti i neki srpski mediji…da taj narod tamo zna donekle istinu…a ne da ih samo žuta štampa i tabloidi bombarduju i huškaju lažima i izmišljotinama…
Crna Gora će konačno biti svoja i dosledna!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Prc CG
Gost
Prc CG

Rekao vam je sve sto je istina a vaše analizi objesite mačku i rep,smiješni ste.
Je li moguće da toliko beskrupulozno obmanjujete narod?CDM zbog čega ne izvještavate koliko je naroda na ulicama izašlo,je li vas strah?????
Kako nije sramota policiju da iz zatamnjenih auta i iza zavjesa snima građane,misle li da će ih prepasti?

Anonimous
Gost
Anonimous

Što si zapjenio? Tebe na ovom portalu puštaju sa svakakvim komentarima, lažima i podmetanjima, a mi na tvojim srpskim medijima ne možemo ni jedu kontra riječ, čak ni neutralno… Zato druže pokrij se ušima, jer je u Srbiji demokratija umrla, ima najmanje 5 godina…

Cuce
Gost
Cuce

Odgovori ti meni mudracu koliko popova iz “srpskih zemalja” radi muti po CrnojGori.

Pero
Gost
Pero

Sto se palite, sve je to dogovor njega i njegovog brata blizanca Mila !!!

Ana
Gost
Ana

Juce je makar pet puta rekao sram vas bilo…..koga????Nas sto ti lijepo rekosmo sjedi kuci…ostavi ti nama nase da mi rijesimo…a ti imas svojih problema na pretek…i zamoli da ti neko dodijeli rolu u nekom filmu….npr…naslova Izumitelj Lazi…bolje ces profitirati….Bavi se ti mrtvim Oliverom Ivanovicem,jer si onomad rekao ti ces rijesiti njegov slucaj…ali prc nijesu ti dali ni nos da… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

krenu li krvoprolića po Crnoj Gori biće opet da pune haške kazamate i da kuknjave kako je cio svijet protiv njih se urotio samo će sada Hag pośetiti i dio popova i novinara kao huškači, što prije nijesu i to je bio veliki propust tribunala.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Zatvorite granicu, povucite ambasadora i prekinite odnose privremeno. Sa njima nema ozbiljne priče.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Privremeno?!? Zavazda!

NjegusK
Gost
NjegusK

Bravo za novinara i redakciju!

Горан
Gost
Горан

Да ли је српски народ конститутиван и има ли право да деца уче на свом језику?

Vase ime
Gost
Vase ime

imaju pravo da uce. imaju svi sva prava ista, a najmanje cg đeca. Imaju li crnogorska đeca pravo na crkve koje su im pravili đedovi?

Prc CG
Gost
Prc CG

Crkve pravili djedovi crnogorske djece, da tako je samo sto su ti djedovi bili SRBI i pravili crkve koje pripadaju SPC.Koju to crkvu napraviše ti vaši Crnogorci???? Jednu navedi samo jednu!!!! Služite se prevarama da su crkve građene prije 1918 vlasnistvo CG,po čemu? Tražite dokaze,kako da vam ih dostavimo kad tada nije postojao moderni katastar ali jesu crkvene knjige koje… Više »

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Crkve su spc od 1992 kad ih preknjižiše bez ijednog papira kod katastarskih srba

Anonimous
Gost
Anonimous

Ala ti je analiza… Pozovi se na Informerovu naučnu studiju….

Volim prirodu
Gost
Volim prirodu

Crnogoci u Srbiji uče na srpskom, pa neka i Srbi ođe uče na crnogorskom. Niđe u drugoj državi nećete učiti na maternjem, već na jeziku te države. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

FENIKS
Gost
FENIKS

Konstutivan je u srbiji

Boka
Gost
Boka

Reciprocitet druže

Ljuban
Gost
Ljuban

Svaka cast Mitropolitu Amfilohiju sto nije dao Vucicu da se dodje Vucic i Milo dva brata blizanca
Mitropolit Amfilohije je najveci zivi Srbin danasnjice.Mnogo srdacniih pozdrava svim Srbima Crne Gore .Neka vam je sretan sutrasnji Badnji dan,Bozic i nasa Srpska Nova godina.
Zivjeli braco Srbi !
Ljuban

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Uvijek je ovakav kad je u problemu i bez argumenata.Znamo zašto nije došao.Ne zbog crkve, jer je izabrao Pljevlja, čije crkve potpadaju Prijepolju,pa može da utiće na popove. Znao je da će srpski narod da ga napane zbog Kosova. Tako da Crnogorci nemaju baš nikakve veze sa njegovim nedolaskom. Samo se nadam da će neki od ovih naših, što misle… Više »

Joxim
Gost
Joxim

Šta novinar reče o proslavi zločinačke Oluje?

Haris
Gost
Haris

Što teče ti što se dogodila Veličanstvena Oluja??

Boka
Gost
Boka

Oluju su kreirali srbi sa miloševićem na čelu pa i ti i tebi slični

Jež
Gost
Jež

Koji to još državnik, osim ovog populiste, konsultuje crkvu prilikom posjete drugoj državi?

oganj
Gost
oganj

Sve je istina sto je rekao! Nemojte vi nama Srbima da solite mozak.

Montenegro
Gost
Montenegro

Vi ste dosta neslani

Commentator
Gost
Commentator

Baš providno laže. Čuš, 1000 policajaca, a niko ni jednog nije vidio. Kaže da Crna Gora hoće da se žali NATO-u i pita hoćete li da nas bombardujete. Pa ni djeca u vrtiću ne bi vjerovala u takvu glupost. Čovjek se toliko prosipa da je to sramota. U suštini, ne treba mu ni odgovarati, samo ga treba pustiti da mlatinja,… Više »

nick
Gost
nick

“mlatinja” – Odlično odabran termin

Окле
Gost
Окле

Како ЦДМ искусно заобилази да извјештава грађане о протесима. То сте заправо урадили једном са неким сликама из мишије перспективе. Покушавате да ставите акценат на некакве изјаве званичника и да тако попуните рубрике. Не треба нама Вучић ништа, он само одмаже ову најмасовнију демонстрацију у ЦГ-и икада. Почели су странц да преносе, а зо је оно од чега вас језа… Više »

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Kako na silu pokusavate uvuci Vucica u igru! Vucic sa ovim nema veze sto je MCP jasno rekla,no vi znajuci da ste sa ovim zestoko kiksali sad spas trazite van CG protiv svog naroda!!!

Realno
Gost
Realno

Stari je to radikal ljudi…sjeca se svako njegovih izjava iz tog doba. I to izjava kojih bi se zasramio obican seljak (bez namjere da vrijedjam bilo koga, odnosi se na poredjenje) a ne neki drzavni zvanicnik. Ali to i nije cudno, imamo i mi u parlamentu puno njihovih ucenika, koji pozivaju ratne drugove, pozivaju na nerede. I onda se svi… Više »

Ct č
Gost
Ct č

A ovo je brat,on vise ne zna sto ce sa sobom,ne pita se bolje no ja:)

zvizdan
Gost
zvizdan

sa ovim tekstom ubo si ga prstom u oko,ovo je klasicni nokaut

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Kako je ovaj AV loš glumac i kako je ovo njegova loša gluma, kao najgora bugarska produkcija!!!

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Ne reče Mirašu za Kosovo?

Nenad
Gost
Nenad

Dosadni ste više sa ovim! Imate li vi neke druge probleme u životu ili vam je ovaj najveći?! Ili se ide logikom, što bi razmišljali i sređivali sopstvene živote kad to zahteva ozbiljan rad na sebi. Ovako je lakše!

VESELO CETINJE
Gost
VESELO CETINJE

BRAVO ZA TEKST – ODLICNA ANALIZA

Jovan
Gost
Jovan

Bravo. Moze se i knjiga napisati.

oro
Gost
oro

Ako je iko ugrozen to su Crnogorci u Srbiji. Dovoljno je vidjeti popis stanovnistva u Srbiji iz 1991. godine po kome je Crnogoraca u Srbiji bilo 140.000 hiljada, a 2011. samo 38.000 . Da nije 80.000 Crnogoraca pomrlo u medjuvremenu, da se nijesu iselili? Ne, pod pritiskom su se upisivali kao Srbi, zbog prijetnji da ce ostati bez posla, skolovanja…

samo posmatrac
Gost
samo posmatrac

To je logicno, oni vode porijeklo od ovih nasih, izmedju 9 i 28 posto CG Srba izmedju dva popisa.

mr x
Gost
mr x

po ovakvoj analizi svakog govornika bi osudili na smrt

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Sramno postupanje kompletne Srbije i RS. Tu mislim i na gradjane i na rukovodstvo. Ali neka vas. Nijeste vi nama problem no domaci izdajnici. Kao i vazda.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Evo ja ne znam stq treba da mi uradimo da ponistimo Crnu Goru da se nikad ne pomene nit Duklja, nit Zeta nit Crna Gora ni Vojislavljevici, Balsici, Crnojevici, Petrojevici da se nikad ne pomene Bozicni ustanak, Krsto Zrnov Popovic, bitka na Martinicima, na Vucijem dolu. Treba li da se izbrise jedna nacija i drzava hiljadu godisnja da bi Srbi… Više »

Haris
Gost
Haris

A što preskoči 1918. i srpsku agresiju i okupaciju CG i otimanje Crnogorskih svetinja???

samo posmatrac
Gost
samo posmatrac

A stekli su STANARSKO PRAVO

gost
Gost
gost

Gledao sam juče onu njegovu konferenciju, kao i snimke ispred naše ambasade. Očigleno je ko laže, a ko priča istinu. Baš je ubjedljiv lažov, dobar je glumac. Pravi izbor za ove naše što mu svako malo idu na noge.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Оно су тужне лажи које могу да прођу једино код нације којој је мозак испран реалити емисијама.

Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

A ne znoji se, ka neki?

Jež
Gost
Jež

On ne glumi, jer se uživio u lik srpskog Mister Bina.

XXL
Gost
XXL

Šta drugo ste mogli očekivati od Seseljovog radikala i huligana sa stadiona ?!

Ranko
Gost
Ranko

Svi ste Vi odreda isti,i Ti i Djukanovic i Mandic ,mutite ovaj narod ,nista dobro mu ne mozete donijeti samo lose

Rasko
Gost
Rasko

Sta je kazao,a sta je istina..pitajte mila.njih dvojica su najbolji,sve ovo zajedno rade:-):-)

Joo
Gost
Joo

Trla baba lan da joj prodje dan…tvoj komentar zamena teza na najgluplji moguci nacin

Dusan
Gost
Dusan

Niko tako socno i mastovito ka’ oni ne lazu. DĆ

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Imam utisak da više niko ne ferma što ovaj priča, niti u CG niti u SR 🙂

Ubljanin
Gost
Ubljanin

Prvi vi CDM-ovci horski ste najavljivali krvoprolice.

Glava
Gost
Glava

Znaci i on neprijatelj

Mitar
Gost
Mitar

Vucic je mali Šešelj, zapamtite to, s’ tim sto je Seselj korektniji jer jasno kaze sta hoce a ovaj sve to radi preko svoje logistike kako bi ispa čistunac sto naravno nikad nece biti jer su mu ruke krvave do ramena.

Milo.
Gost
Milo.

Mitre svaka ti je namjestu živa istina

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Analiza 100% istinita – Bravo!!

Davor pg
Gost
Davor pg

Ali vuciceva

djidja
Gost
djidja

Vučko dlaku mijenja, ali ćud nikada. On ima samo jedan problem, a to je što svako zna da jedno priča, a drugo misli.
E da mu može bit, Šešeljev učenik.

Andjela
Gost
Andjela

Rijetko dobar glumac! Neka kupi poene na drugi nacin a Crnu Goru neka zaobidje u velikom krugu! Osoba puna kompleksi!
Bog mu dao sto Crnoj Gori i crnogorcima misli!
Neka su mu srecni Badnji Dan i Bozic !

marius
Gost
marius

Cesa godj dobronamjerno i da kzes, sve vrlo brzo pada u vodu. Mozda i imas nekih vizija, ali sve dzaba rabotas i zboris, kad na ledja nosis Irineja ,i Seselja Voja. Sami Vojo ,oko 200 oka tezi.

Pencilin
Gost
Pencilin

Vučiću treba nova terapija ali bez fašizma i šovinizma…

086
Gost
086

Vucic sa jedne, a DF sa druge strane = duplo golo!

nick
Gost
nick

HAHAHA VRH!!!!!

Milo.
Gost
Milo.

Bravo 086

Bnjj
Gost
Bnjj

Vučić i pored svih velikih mana i nedostataka ipak je u Srb nešto napravio dovodi ogromne investicije čak i u male provinciske gradiće, otvara radna mjesta. Srbija je pretekla Cg a đe smo mi bili prije 10god za Srb. Minimalac je 255e a i ponovo će povećati plate u septembru. A ovi naši šta su uradili a sve se pozivaju… Više »

zvizdan
Gost
zvizdan

ja jos ne cuh da je neko iz crne gore otisao da radi u srbiju ili bih,ako je toliko dobro tamo sto ne odes da radis tamo no ovdje prosipas fore

Baaaar
Gost
Baaaar

Bnjj…., bnjjjj, bnjjjj, bnjjj….

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Ovi nasi ce sad da zadrze minimalac na 222 ali ce popet plate svojim glasacima u drzavnim sluzbama…a sto se tice Srbije, ne daj boze da zivis u neko manje mjesto…ne bi imao za hleb…kuce prodaju po 5000e.

samo posmatrac
Gost
samo posmatrac

“Srbija je pretekla Cg a đe smo mi bili prije 10god za Srb. Minimalac je 255e a i ponovo će povećati plate u septembru.”
Vucic STAMPA dinare, i onda povecava plate istim dinarima, neka proba to sa eurima!

Send this to a friend