Politika

Šta piše u inicijativi za rekonstrukciju Vlade

Premijer Dritan Abazović predstavio je večeras inicijativa za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore.  Ova inicijativa, pojasnio je Abazović, upućena je svima koji su pobjednici parlamentarnih izbora od avgusta 2020. godine, ali i onim partijama koje nisu potpisnici inicijative o nepovjerenju 43. Vlade.

<<<Abazović: Nudimo rekonstrukciju 43. Vlade svima osim podnosiocima inicijative za pad Vlade<<<

Inicijativu su za sada potpisali poslanici kluba “Crno na bijelo” i SNP-a: Miloš Konatar, Suada Zoronjić, Božena Jelušić, Srđa Pavićević, Dragan Ivanović, Milosava Paunović, Bogdan Božović, Dragan Vukić i Danijela Đurović.

Sadržaj inicijative za rekonstrukciju prenosimo integralno: 

Cijeneći politički momenat u kojem se Crna Gora nalazi, kao i želju dolje potpisanih poslanika da se nastavi sa evropskim integracijama, borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, ekonomskim reformama i ukupnom stabilizacijom društveno političkih prilika iskazujemo spremnost za rekonstrukciju Vlade Crne Gore na sljedećim političkim principima.

1. Vlada i parlamentarna većina dodatno će osnažiti borbu protiv korupcije organizovanog kriminala na svim nivoima;

2. Vlada i skupštinska većina sprovešće izbornu reformu i obaviti sve pripreme za vanredne parlamentarne izbore u što kraćem roku;

3. Vlada će intenzivirati ekonomske reforme u cilju unapređenja životnog standarda stanovništva i svoj politički fokus usmjeriti dominatno ka socio-ekonomskim temama,

4. Zajednički pristup rješavanju pitanja izbora Sudskog savjeta, članova Ustavnog suda i Vrhovnog državnog tužioca i oko ovih pitanja pokrenuti intenzivni dijalog sa parlamentanom opozicijom u cilju stvaranja što šireg konsensuza;

5. Vlada ostaje maksimalno posvećena očuvanju spoljnopolitickog kursa, evropskim integracijama, regionalnoj saradnji kao i potpunoj usklađenosti spoljne politike sa spoljnom politikom Evropske unije, uz poštovanje svih međunarodno preuzetih obaveza i ugovora;

6. Vlada i parlamentarna većina izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identitetska pitanja koje dijele društvo ili oko kojih u ovom trenutku nije moguće postići širi društveni konsenzus, zaključno sa parlamentarnim izborima.

Rekonstrukcija Vlade podrazumijevala bi poziv na participaciju svih političkih subjekata u Skupštini Crne Gore, osim podnosilaca inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi o kojoj se glasa 19. avgusta 2022. godine. Konfiguracija Vlade, odnosno zastupljenost političkih opcija, uz obavezno učešće političkih predstavnika manjinskih naroda, biće dogovorena na načelima demokratskih principa, uz puno poštovanje političkih subjekata i iskazane volje građana na izborima 30. avgusta 2020. godine. Potpisnici ovog sporazuma su saglasni da sve eventualne korekcije ostvare dogovorom u skladu sa potrebom političkog trenutka i specifičnostima funkcionisanja Vlade.

Razgovori o rekonstruciji Vlade Crne Gore počeli bi odmah po završetku sjednice Skupštine Crne Gore 19. avgusta 2022. godine.

Predlog rekonstrukcije 43. Vlade
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Zašto ograničava na one koji nijesu pidnosioci zahtjeva za smjenu? To onda nije otvoreni poziv. On onda stvara vladu gdje bi nosilac bio DF. Kako njegovi zapadni partneri vide taj potez? Viola đe si?

neko
Gost
neko

ne dajmo mu da pobjegne!

Pozzzzz
Gost
Pozzzzz

Ovo je pijredlog??!!!
Nemojte nas z.jeba.t …..ovaj prijedlog je čisto smeće!!

Micovic
Gost
Micovic

Koju god instituciju vidi Abazovic tu nema ozbiljnosti vec amaterizam i nazadovanje.

Zeco
Gost
Zeco

Ne dajte mu da pobjegne

Dejovo lotto DD
Gost
Dejovo lotto DD

Pa sto nisu do sad ovo uradili.

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Spašavaj fotelje po svaku cijenu!

Totalni kreteni
Gost
Totalni kreteni

Vucicu I sinu mu danilu zabranit ulazak u drzavu

Pozzzzz
Gost
Pozzzzz

Pa ako vlada ne padne…ima da se doseli Vučić sve sa sinom i Vulinom u Ulcinj. Čujem grade apartmane na ime SPC na maloj plaži!

delboj
Gost
delboj

Sto ima veze sto pise kad znamo da su sledece stvari: Otvoreni Balkan, Popis, pa kapela na Lovcen. Naravno, da se sve to zamuti i zataska, izmedju ce se ubacit nekih par hapsenja relanih ili nerealnih, krivih ili nevinih, to im ke totalno nebitno. Vucicevi prioritetu su jedino mjerilo rada ove grupacije. To je vjerovatno Abazovic dogovorio sa DF-om. I… Više »

Dodo
Gost
Dodo

To im je napiso iz Belgrade a donio im helikopterom u Budvu Dodik

Pečičanin
Gost
Pečičanin

URA i SNP se istinski bore za bolje sjutra svojih rukovodećih priučenih intelektualaca, a pri tom su spremni na svakojake prevare i laži kako bi ostvarili svoj cilj.

21milion URA
Gost
21milion URA

Odakle dritanovom bratu milionska klinika u beograd sa djevojkom premijerke okle abasovicima milioni preko noci od potpisivanja temeljnoc postase aristokratija iz siromasnog ulcinja od lubenice na kavijar

JeliMoguceOvo
Gost
JeliMoguceOvo

A na sto spadosmo i sto dozvolismo kao narod. Ovo je sramota.

nepismeni
Gost
nepismeni

a što je sa ovim potpisnicima za rušenje vlade 2 sektembra dali se i na njih odnosi da ne mogu biti potpisnici ovog sporog uma

Krtica
Gost
Krtica

Pa ste ovo pisali 4-5h? E kukala vam majka.
Dobro ste umjeli sastavit ovo čudo😳

Bia ZLO
Gost
Bia ZLO

Urusavanje drzave od strane veliskosrpske zlocinacke underground sluzbe

H.Novi
Gost
H.Novi

Na sve i svasta su spremni. Pogotovo SNP. Jedino Demokrate posteno.

Pozzzzz
Gost
Pozzzzz

Ni demokrate nisu cvećke!! Gomila nesposobni i neškolovanih umišljenika!!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Simanin muž
Gost
Simanin muž

Šta oiše ? Šut karta za Dritana po skraćenoj proceduri.

Pablo
Gost
Pablo

maksimalna neozbiljnost,tako vam je svaka Vlada uspjesna kao ova sto je sastavljate za 2 sata.Da ima naroda Crne Gore vise nikad nebi bili na politicki scenu ,a kamo li da sastavljate Vladu Vi! najveci negatori Crne Gore!!!

Yamay
Gost
Yamay

Ne!!!!

Dodo
Gost
Dodo

To što ste napisali sve je to laz to si napisao i rekao kad ste sasavili maninsku Vladu i nula ste radili sve naopako protiv Drzave

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Stavite Joksima na čelo,on sve zna

Senad
Gost
Senad

Vecih avetinja gledao nisam. Trebalo bi vam zabraniti bavljenje politikom. Sramote ljucke

Mackica
Gost
Mackica

Vlada ce da uradi sve tj Dritko da ostane tu dje jeste.

Ja sam sam
Gost
Ja sam sam

HOĆEMO IZBOREEEEEEE !!!!!!!!!!

Tivat patriots
Gost
Tivat patriots

Kretenizam

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

A bjezi prevaro, obalio si uz pomoć DPS iste ove koje sad dozivaš u pomoć.Ovo nema niđe, DPS mu dao mandat samo kaze oni koji ni su potpisali inicijativu.A sto je DF uradio, avetinjo jedna.

Send this to a friend