Politika

Šta piše u Rezoluciji Demosa o društvenom konsenzusu za prevazilaženje krize

Pored nepostojanja uslova za fer izbore, Crnoj Gori donosi štetu povampirenje nacionalističkih politika i podsticanje mržnje, kazao je poslanik DEMOS-a Neđeljko Rudović predstavljajući, zajedno sa kolegom Miodragom Lekićem Rezoluciju o društvenom konsenzusu za prevazilaženje političke, institucionalne i ekonomske krize kao uslovu za održavanje demokratskih izbora, koju su poslanici DEMOS-a podnijeli Skupštini Crne Gore.

“Polazeći od nesporne činjenice dubokog poremećaja u crnogorskom društvu, sve to u izbornoj godini – smatramo našom dužnošću – da pred crnogorskom javnošću i međunarodnim adresama pokrenemo vjerovatno i poslednji pokušaj da se zemlja iz iracionalnog vrati u normalno stanje. Ili u relativno normalno stanje”, kazao je čider Demosa Miodrag Lekić.

On je podsjetio na djelove dokumenata relevantnih međunarodnih adresa u kojima se kritički opservira stanje u zemlji, napominjući da se upravo na tim ocjenama dobrim dijelom temelji argumentacija Rezolucije.

Očekujući od svih političkih činilaca odgovornost za suzbijanje haotičnog stanja u zemlji, Lekić se posebno osvrnuo na poziciju Evropske unije, naglašavajući da očekuje aktivnu i adekvatnu participaciju EU u zaustavljanju negativnog kretanja u Crnoj Gori težnjom funkcionisanja zemlje prema evropskim standardima.

Poslanik DEMOS-a Neđeljko Rudović smatra da, pored nepostojanja uslova za fer izbore, Crnoj Gori donosi štetu povampirenje nacionalističkih politika i podsticanje mržnje.

“Oni koji se lažno zaklinju u Crnu Goru i neiskreno ljube njenu zastavu i oni koji podstiču ekstremizam, nacionalizam i šovinizam baziran na velikodržavnim projektima su opasnost po budućnost našeg društva i naše zemlje“, ocijenio je Rudović.

Rudović je naglasio da je DEMOS posvećen snaženju države na konceptu građanskog društva koje baštini vrijednosti evropskih demokratija.

“To između ostalog podrazumijeva kulturu dijaloga i traženje rješenja, umjesto stalne proizvodnje haosa, tenzija i primitivizma“, istakao je Rudović.

Poslanici DEMOS-a Lekić i Rudović su najavili aktivno zastupanje svih elemenata ove rezolucije, koja je, ističu, u interesu Crne Gore i njenih građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hehe
Gost
Hehe

Nose masku a kad je crkva u pitanju koja ne postuje pravila bune se sto ih privode,toliko o nacionalistickoj opoziciji

Joo
Gost
Joo

Dijalog je nudjen 5 dugih godina…..dosta je bilo……

reciteistinu
Gost
reciteistinu

Nije to rezolucija Demosa jer je nijedan organ nije priihvatio.Toje Lekiceva privatna diktatura.nema iza njega niko iz predsjednistva niti GO

Velimir
Gost
Velimir

Opet skupa,imate li trecega!?
Da ista kod bad ljudsko ima lijepo bi ste o klin okacili politicke angazmane!
Mozda se nekim drugim sportom sa vise uspjeha mozete bavit bivsi propali cetnici!

Nema zezanja
Gost
Nema zezanja

Ozbiljna partija…

ND
Gost
ND

Konsenzus sa onima koji negiraju državu i istu ruše,nije moguć.

Jež
Gost
Jež

Ako se kome ne prišljamče, bice daleko od cenzusa.Kako gođ neće daleko ni jedni ni drugi.

mrkela
Gost
mrkela

Narod je postigao konsesuz , vi u parlament više nećete , što ste jeli zlatnom kašikom jeli ste .

Kobi
Gost
Kobi

3,4,5,6, svi su tu , kompletno članstvo je tu.Ajde , bježite tamo . Koga vi predstavljate?

Uroš
Gost
Uroš

Jedni zovu na bojkot, drugi u skupstinu, svak na svoju stranu. A ovi parlament nece vise gledat vec na tv.

Send this to a friend