Politika

Šta ste najviše čitali u sedmici za nama: Krivokapić vs Leposavić, okupljanja, najavljene izmjene za dobijanje državljanstva…

Prethodna sedmica u Crnoj Gori bila je izuzetno dinamična. Počela je vanrednim obraćanjem premijera Zdravka Krivokapića koji je saopštio da je pokrenuo proceduru za zarzješenje  ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, a završila se okupljanjima nezadovoljnih građana zbog namjere Vlade da mijenja uslove za sticanje crnogorkog državljanstva… U skladu sa tim najviše ste čitali vijesti o proceduri za razrješenje Leposavića, najavljenim izmjenama o crnogorskom državljanstvu, incidentu kada je Vladino vozilo u kome je bila premijerova ćerka, uletjelo u grupu građana na Bogetićima, ali i o epidemiološkim mjerama… Ukoliko ste propustili neku od njih pravo je vrijeme da to danas učinite. Budite informisani čitajte CdM.

Deset najčitanijih vijesti:

1.Krivokapić pokreće smjenu Leposavića: Odluku nisam donio zbog ucjena i pritisaka, pokušaj rušenja Vlade iznutra

Premijer Zdravko Krivokapić, u vanrednom obraćanju javnosti, kazao je da će pokrenuti postupak razrješenja ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegove sporne izjave o Srebrenici. Leposavić je, prethodno, odbio da podnese ostavku koju mu je Krivokapić tražio, a premijer će danas Skupštini poslati prijedlog za njegovo razrešenje.

<<< Krivokapić pokreće smjenu Leposavića: Odluku nisam donio zbog ucjena i pritisaka, pokušaj rušenja Vlade iznutra<<<

2.Ublažene mjere u Nikšiću i Šavniku, svi maturanti kreću u školu, zabrana međugradskog saobraćaja vikendom u cijeloj državi

Novim epidemiološkim mjerama ublažene su mjere u Nikšiću i Šavniku, gdje se otvaraju bašte lokala sa maksimalno dvije osobe za stolom, svi maturanti krenuće u školu od ponedjeljka, zabrana međugradskog saobraćaja vikendom ostaje i dalje na snazi za cijelu državu, a ostaje na snazi zabrana međugradskog saobraćaja radnim danima u više opština, kazala je Radica Raičević, epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje i time potvrdila pisanje CdM-a. Ove mjere važe od 10. do 16. aprila.

<<<Ublažene mjere u Nikšiću i Šavniku, svi maturanti kreću u školu, zabrana međugradskog saobraćaja vikendom u cijeloj državi<<<

3.Krivokapić prijeti građanima: U vozilu bila moja ćerka, neću vam zaboraviti njene suze i strah

Premijer Zdravko Krivokapić se oglasio povodom incidenta kada je službeno vozilo u kojem je bila njegova ćerka uletjelo u grupu građana. On tvrdi da je riječ o napadu i prijeti građanima!

<<<Krivokapić prijeti građanima: U vozilu bila moja ćerka, neću vam zaboraviti njene suze i strah<<<

4.Krivokapić objavio snimak iz vozila u kojem je bila njegova ćerka: Sergeja zovite

U više gradova održana su okupljanja u znak protesta zbog te odluke, a na Bogetićim se desio incident kada je službeno vozilo Vlade u kome je bila ćerka premijera Krivokapića uletjelo u grupu okupljenih građana, i tada su povrijeđene dvije osobe.

<<<Krivokapić objavio snimak iz vozila u kojem je bila njegova ćerka: Sergeja zovite<<<

5.Ovo je Vladin recept za nestanak Crne Gore

Kako CdM saznaje Vlada je pripremila informaciju o izmjeni navedene odluke, u dijelu koji se odnosi na definiciju zakonitog boravka, pa će umjesto dosadašnjeg stalnog boravka, pod zakoniti boravak podrazmjevati i privremeni boravak. S obzirom na to da ovo nije dio zakona, izmjene postojeće Odluke usvaja Vlada na sjednici, čime se izbjegava skupštinska procedura.

<<<Ovo je Vladin recept za nestanak Crne Gore<<<

6.Nikšićanin o incidentu na Bogetićima: Vozač je provocirao, a da li je moguće da čovjek okrenut leđima napada nekog?

Jedan od povrijeđenih u incidentu na Bogetićima, Branislav Vuković, kazao je da je u trenutku kontakta sa službenim vozilom Vlade, bio okrenut leđima. Vuković napominje da nije nikog napao niti je razlog njegovog dolaska bio izazivanje bilo kakvih nemira.

<<<Nikšićanin o incidentu na Bogetićima: Vozač je provocirao, a da li je moguće da čovjek okrenut leđima napada nekog?<<<

7.Završena blokada kod Bogetića, okupljanja i naredna tri dana

Saobraćaj na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u mjestu Bogetići, ponovo je uspostavljen. Inicijativni odbor slobodnih građana najavio je da će i naredna tri dana blokirati magistralni put od 12 do 16 časova, omogućavajući prolazak jednom kolovoznom trakom vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom, bolesnim osobama.

<<<Završena blokada kod Bogetića, okupljanja i naredna tri dana<<<

8.Skandalozan i sraman transparent na skupu podrške Leposaviću

Građani u nekoliko crnogorskih gradova počeli su okupljanja u znak protesta povodom odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića. Grupa mladića razvila je skandalozan transparent na kome piše ” Zbog Srebrenice sa funkcije se Srbin skida, upamtite nije bilo genocida”.

<<<Skandalozan i sraman transparent na skupu podrške Leposaviću<<<

9.Pogledajte incident na putu Podgorica – Nikšić: Službenim autom na građane

Na putu Nikšić – Podgorica je došlo do incidenta kada je službeno vozilo uletjelo u grupu okupljenih građana.

<<<Pogledajte incident na putu Podgorica – Nikšić: Službenim autom na građane<<<

10.Protest ispred Vlade: Crna Gora u boj kreće, bez pobjede doći neće

Građani nezadovoljni najavom da Vlade Crne Gore planira da usvoji Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva prijemom okupili su se ispred zgrade Vlade u Podgorici. Okupljeni građani pjevaju “Crna Gora u boj kreće, bez pobjede doći neće”, “Crna Gora jes malena, al je časna i poštena”, i uzvikuju “Nije moja Vlada!”, “Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana!”

<<<Protest ispred Vlade: Crna Gora u boj kreće, bez pobjede doći neće<<<

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Povodom događaja na Bogetićima može se doći i do zaključka da je do incidenta gaženja došlo po dogovoru između Veljovića i kćerke premijera Krivokapića.Kako drugačije objasniti da je ona sa vozačem zablesila pravo na demonstrante pored svih službi bezbjednosti i to baš u isto vrijeme kad i Veljović.Politika nije ono što se vidi no ono što se iza brda valja.

Send this to a friend