Politika ŠEF JEDINICE ZA CRNU GORU U GENERALNOM DIREKTORATU EVROPSKE KOMISIJE

Stambena politika da bude zasnovana na zaslugama

Haglajtner

Vladina politika dodjele stanova i kredita funkcionerima po povoljnim uslovima treba da bude transparentan sistem, zasnovan na zaslugama, rekao je šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Tomas Haglajtner, pišu Dnevne novine.

On je istakao da institucije treba da istraže optužbe i da daju rezultate.

“Pravni okvir postoji, ali moraju da obave svoj posao”, rekao je Haglajtner na konferenciji povodom devetog sastanka Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost između predstavnika Crne Gore i Evropske komisije.

Upitan da prokomentariše pokretanje klauzule balansa, Haglajtner je odgovorio da nije pokrenuta.

“Jasno je da države članice pažljivo prate pitanje vladavine prava. Proces pristupanja uključuje 90 odsto rada u Crnoj Gori”, rekao je Haglajtner, dodajući da je konferencija koja se održava u Briselu mali dio stvari, te da se najveći dio odvija u Crnoj Gori.

Članica pregovaračke grupe za poglavlja 23 i 24 Marijana Laković-Drašković je rekla da su predstavljanjem konkretnih rezultata uvjerili da je jačanje nezavisnosti, nepristrasnosti i odgovornosti u pravosuđu, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, kao i unapređenje slobode medija na samom vrhu naše agende.

Ona je kazala da je Vlada bezrezervno posvećena afirmaciji medijskih sloboda i stvaranju podsticajnog ambijenta za slobodno i profesionalno novinarstvo, kao i da se podrška Vlade realizuje u tri pravca: izradi zakonodavnog okvira, kreiranja transparentnih i ravnopravnih modela podrške finansijskoj održivosti nezavisnih medija i stvaranju ambijenta nulte tolerancije na nasilje nad novinarima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari aer
Gost
Stari aer

U CG JE SVE PO DPS ZASLUGAMA

Vojo
Gost
Vojo

Pa po zaslugama je, što si veći beskičmenjak i DPS obožavalac dobićeš stan (i ako imaš 3 već)

Joxim
Gost
Joxim

I kod nas je stambena politika zasnovana na zaslugama za DPS! Nema ništa sporno.

Send this to a friend