Politika

Stanić: Abazoviću uhapsi Krivokapića, riječima podstakao kupovinu glasova

Mirko Stanić

Portparol SDP-a Mirko Stanić pozvao je koordinatora sektora bezbjednosti Dritana Abazovića da izda nalog nadležnim organima za hapšenje premijera Zdravka Krivokapića nakon što je javno podržao kupce glasova i pozvao građane da uzmu novac za glas.

Stanić smatra da je nečuveno da premijer jedne države podstiče na korupciju umjesto da uhapsi one koji kupuju glasove.

“Abazović ako hoće da se dokaže kao stvarni borac protiv korupcije, zbog kršenja člana 186 stav 1 Krivičnog zakonika mora da pokaže da je zakon jednak za sve. Dok funkcioneri Srpske napredne stranke i države Srbije, sudeći po brojnim dokazima, nude pare za glas za premijerove partnere u Nikšiću, u isto vrijeme Zdravko Krivokapić poziva građane da uzmu pare za glas na izborima. Pitamo se da li je normalno da premijer jedne države, umjesto da štiti kredibilitet izbornog procesa, poziva građane da učestvuju u korupciji”, rekao je Stanić.

On je pitao da li je uopšte premijer svjestan izgovorenih riječi odnosno da je njima podstakao kupovinu glasova sa koje god strane ona dolazila.

“Da li je premijer svjestan da ovakvim stavovima učestvuje, direktno podstrekavajući, u klasičnoj političkoj korupciji što je krivično djelo protiv sloboda i prava građana. Umjesto da Krivokapić i njegov zamjenik Abazović odgovore na pozive SDP-a da utvrde što se tačno dešava u Nikšiću, iako cijeli Nikšić vidi da je država Srbija direktno uključena u izborni proces, ova Vlada kroz riječi njenog premijera podstiče “beogradski scenario” i potpunu devastaciju izbornog procesa. Ova izjava Krivokapića i direktan poziv na korupciju samo je dokaz da premijer vrlo često ne zna
šta priča”, zaključio je Stanić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Seka
Gost
Seka

Vlada i premijer od prvog dana krše ustav i zakon

Novak
Gost
Novak

Vlada da da OSTAVKE!

umetu
Gost
umetu

Poslednja recenica je na mjestu. Zdravko cesto kaze sto misli i obican narod, ali to ne ide tako.
Ta “tradicionalna” CG moze proci samo u kafanama i po porodicnih posjeta.

Pero
Gost
Pero

Opet pijan, sjutra ce reci da se ne sjeca.

Nama
Gost
Nama

Bravo, svaka čast Staniću!

Send this to a friend