Politika

Stanić: Pobijedili smo fašiste i 1945, vandali da osjete snagu države

Socijaldemokratska partija najoštrije osuđuje vandalski čin uništavanja spomen-ploče na Ravnim Lazima podignut u slavu organizatora 13-julskog ustanka protiv fašizma.

<<<Sramno: Polomljena spomen ploča na Ravnom lazu<<

“Očigledno je da poslije verbalnih nasrtaja na antifašistički pokret dolazi i do fizičkih napada na spomeničko nasljeđe slavne partizanske borbe za slobodu Crne Gore. Nasljednicima onih koji su fašističkog upravitelja Pircija Birolija dočekivali u mantijama u cetinjskom manastiru ili kao Pavle Đurišić sa balkona u Beranama. Mora biti jasno da je potomaka Save Kovačevića, Boška Buhe, Buda Tomovića, Rifata Burževića, Ljuba Čupića, pet Danica, Gojka Kruške i desetina hiljada partizanskih heroja mnogo, mnogo više.”, kazao je Mirko Stanić, član Predsjedništva i portparol SDP-a.

Vandalima su, dodaje, zasmetali i stihovi Petra II Petrovića Njegoša na tabli sa imenima devet hrabrih ustanika, “jer je njihova ideologija i danas, kao njihovim izdajničkim precima, sluganska i poslušnička, uz negiranje svoje države i svoga naroda”.

“Takvi moraju osjetiti snagu države koja baštini antifašizam kao temeljnu vrijednost i biti oštro kažnjeni za ovaj kukavički čin. A nama, koji smo ponosni i na 13.jul 1941 ali i na 9.maj 1945, ostaje u amanet da nove generacije učinimo ponosnim na slavnu slobodarsku prošlost našeg naroda kojoj nijesu mogle ništa ni fašističke i nacističke divizije, pa neće ni par zaluđenika koji su nasrnuli juče na partizansku tablu”, zaključuje Stanić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

One koji su to uradili, ali i one koji su to naručili, treba poslati u odgovarajuću ustanovu u Dobrotu!

Šako
Gost
Šako

Daj Mirko pokrenite nešto da raskrinkate
DPS-vce u parlamentu, policiji i sudstvu, koji odobravaju napade na CG. Preko 70% DPS-vaca su uz Amfilohija i njegovu anticrnogorsku politiku.

Marjan Pg
Gost
Marjan Pg

Svaka čast, u vrh glave je bilo i završeno vrhunski.

Send this to a friend