Politika

Stanišić: Država ima odgovor na sve bezbjednosne izazove

Lider pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da osuđujuća presuda njegovima kolegama iz DFa, lideru NSD Andriji Mandiću i DNP Milanu Kneževiću, u slučaju Državni udar, može nepovratno destabilizovati Crnu Goru i izazvati etničke konflikte.

>>>Medojević: Osuđujuća presuda Mandiću i Kneževiću može destabilizovati Crnu Goru<<<

Na dan izricanja presude funkcionerima DF-a, 9. maja, taj politički savez neće organizovati proteste, poručio je Medojević i dodao da spremaju specifične mjere i radnje.

“Mi 9. maja nećemo organizovati nikakav protest, pripremamo vrlo određene, vrlo specifične akcije mjere i radnje u skladu sa opasnošću i u skladu sa scenarijima koji se mogu odviti na taj dan, poručio je Medojević na konferenciji za medije.

On je pozvao sve u Crnoj Gori da, kako je naveo, budu na potrebnom nivou odgovornosti, jer je, kako je dodao, stabilnost države ugrožena.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu u Skupštini Crne Gore i poslanik Demokratske partije socijalista Obrad Mišo Stanišić, na drugoj strani, tvrdi da Crna Gora nikada nije bila spremnija i odlučnija da odgovori na sve bezbjednosne izazove.

“Medojevićeva izjava je samo slijed prijetećih izjava posljednjih nekoliko dana čelnika Demokratskog fronta u susret 9. maju danu kada treba da bude donesena presuda za slučaj okarakterisan od strane Tužilaštva kao pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine. Ono što je izjavio kolega Medojević je neprimjereno za jednog poslanika i člana Odbora za bezbjednost i odbranu. To je neodgovorno i neozbiljno”, kaže Stanišić za Vikend novine.

Ovaj funkcioner DPS-a ističe da govoriti o etničkim konfliktima u Crnoj Goru u 21. vijeku, nije ništa drugo nego besmislica i oni postoje samo u Medojevićevoj glavi.

“Crna Gora je i u mnogo težim vremenima na kraju prošlog vijeka sačuvala međuetnički sklad što je njena najveća tekovina. Sasvim je sigurno da je Crna Gora danas kao nezavisna, međunarodno priznata država, članica NATO saveza i buduća članica Evropske unije, mnogo spremnija i odlučnija da odgovori na bilo koje bezbjednosne izazove”, zaključuje Stanišić.

Nebojša Medojević, međutim, tvrdi da je ugrožena bezbjednost naše države.

“U ovom trenutku je ugrožena bezbjednost Crne Gore, ali ne od DF-a”, poručio je Medojević i dodao da je odgovornost na predsjedniku države i DPS-a Milu Đukanoviću.

“Odgovornost za mir i stabilnost u Crnoj Gori u ovom trenutku ima isključivo Milo Đukanović. I on treba dobro da razmisli da li je čaša do pola puna i da li će svaka naredna kap da prelije čašu. Mi smo spremni za svaki scenario”, poručio je Medojević.

Lider PzP-a je kazao da DF ima plan i odgovor na svaku moguću situaciju.

“Mi smo veoma odlučni, nemamo kud nazad i ovo je trenutak da podvučemo liniju. Odgovornost za mir i stabilnost u Crnoj Gori leži na Milu Đukanoviću i na DPS-u”, zaključio je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gile
Gost
Gile

Reče namrsteno Mišoo

providan si
Gost
providan si

Koliko je ozbiljna država kad ima ovakav kadar?

Boris
Gost
Boris

stari komunisticko poltronski kadar!!!

sulejman v.
Gost
sulejman v.

Tačno je .Bezbjednost je bolja nego u Siriji.

z d
Gost
z d

Opasan je Medo, samo kad bi drugi strecali od njega.
Kad bi mogao poslao bi nekoga da se bije za njega a on bi sjedio sa strane i krkao koljenice.

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Evo svaki dan vidimo koliko je bezbjedno.

Talijana
Gost
Talijana

Vrlo ozbiljan politicar.A šedi jadan,šedi.
Samo si kadar da budes dousnik.

Obrad-Mišopuška
Gost
Obrad-Mišopuška

Svi ste vi avetni… Nijesmo se tako dogovorili…Nemanjići su sa puškom osvojili Crnu Goru…

Send this to a friend