Politika

Stano: Nema mijenjanja granica na Zapadnom Balkanu

Peter Stano

Portparol Evropske komisije, Peter Stano, kazao je da EK nije upoznata sa non-pejperom koji je navodno predsjednik Vlade Slovenije Janez Janša uputio predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu, a u kome se, kako su prenijeli mediji, govori o promjeni granica kako bi se “završio proces dezintegracije bivše Jugosavije”.

“Mi definitivno nismo primili, imali uvid niti smo upoznati sa takvim dokumentom, zato ne mogu da kometarišem pretpostavljene teme tog non pejpera“, kaže Stano.

Na pitanje kakva je pozicija EU na navode mijenjanja granica na Zapadnom Balkanu, Stano poručuje da je stav Evrope jasan.

“Kada je riječ partnerima na Zapadnom Balkanu po pitanju granica ne treba mijenjati ništa u tom smislu. Treba da radimo ka regionalnoj saradnji, pomirenju, to je ideja i logika procesa pristupanja, da pokušamo da riješimo sva moguća pitanja među zemljama, kako proces ne bi ‘zapao u opasne oblasti’ i pridržavao se zakona EU i evropskih principa”, ističe Stano.

Iz press službe predsjednika Šarla Mišela novinarima je saopšteno da ne mogu da potvrde da je Evropski savjet primio taj dokument.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sergej
Gost
Sergej

Bravo za rezoluciju 1244

Dejo Gara
Gost
Dejo Gara

A oće slovenci ne boj se.

Pedja
Gost
Pedja

E pa napokon da ste se oglasili,pa zar je moguće da je novi rat na pomolu.Bruka gospodine Stano,a što radi Van der Lejen. Sramno.

Someone
Gost
Someone

Zovi Sergeja

Region
Gost
Region

Reci to Milu, na tu foru prepada ljude 30g

Send this to a friend