Politika

Stižu eksperti OEBS-a

Marta Šćepanović

Eksperti OEBS-a doći će sredinom sedmice u Podgoricu gdje će sa predstavnicima Radne grupe za za primjenu preporuka te organizacije razgovarati o predlozima koje su im dostavljene, rekla je predsjednica tog tijela Marta Šćepanović.

Radna grupa pripemila je predloge zakona o izbornu odbornika i poslanika, biračkom spisku, elektronsnkim medijim i finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Članovi Radne grupe su na osnovu Konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODIHR povodom parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, razmotrili i predložili način implementacije preporuka iz tog izvještaja.

Šćepanović je kazala agenciji MINA da je Radna grupa krajem novembra poslala kolegama iz OEBS-a pripremljena zakone a da će njihovi eksperti treba da dođu u Podgoricu sredinom sedmice.

„Kad dođu zajedno ćemo raspravljati zakonima koje smo mi usaglasili nakon njihovih preporuka. Nakon tog ponovo ćemo ponuditi zainteresovanim da pogledaju usaglašene tekstove i daju svoje preporuke, kako bi ih kasnije dostavili poslanicima“, rekla je Šćepanović.

Radnu grupu formirao je predsjednik Skupština, a u njenom radu nijesu učestvovali predstavnici opozicije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
xyz
Gost
xyz

Da śede ispred kapele nema ko se ne bi rasplaka.

Stari
Gost
Stari

Kakva optimisticka faca ova Marta

vasilije
Gost
vasilije

Marta, o Marta
Pod hitno treba da se zaljubiš!!

Šahbaz
Gost
Šahbaz

Sve se nešto hvale dostignućima u vladavini prava a evropske institucije svaki put im ukazuju na greške i šalju ih na popravne ispite. Gdje im je struka i nauka?

Stari
Gost
Stari

Koja struka i nauka sve poltroncine gole sa sumnjivim skolama.

Send this to a friend