Politika

Strujić Harbić: Premijer Krivokapić i sastav Vlade izazivaju nepovjerenje

Kenana Strujić Harbić

Nakon 100 dana rada Vlade Crne Gore, pokazalo se da je odluka Bošnjačke stranke da ne bude njen sastavni dio, bila ispravna. Premijer Zdravko Krivokapić i sastav Vlade kod Bošnjaka izazivaju nepovjerenje, kazala je za Gradski radio poslanica Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Kenana Strujić Harbić.

“Vrijeme će pokazati da li premijer Zdravko Krivokapić ima senzibiliteta da rješava probleme koji imaju Albanci, Hrvati i Bošnjaci unutar države. Pokazao je nedostatak volje za potrebe naroda u manjini”, tvrdi Strujić Harbić.

Slučajevi napada na Bošnjake u Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju nakon parlamentarnih izbora procesuirani su, ali još uvijek nijesu rasvijetljeni. Da li će počinioci biti kažnjeni zavisi, smatra poslanica Strujić Harbić, od kapaciteta resornog ministarstva.

“Ne postoji volja da slučajevi dobiju epilog jer kod njih izazivaju strah. Situacija asocira na 90-te godine kada nije bilo lako biti Bošnjak. Sigurnost i dodatnu volju da vjerujemo da nam se u 21. vijeku ništa ne može desiti, daje ulazak države u NATO. Dosadašnji postupci premijera Zdravka Krivokapića ne ulivaju povjerenje da nas doživljavaju kao građane prvog reda. Ipak, vjerujemo da ćemo biti zaštićeni ako dođe do većih incidenata”, rekla je Strujić Harbić.

Prema njenim riječima, bivši predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, veliki patriota i borac za građansku i multietničku Crnu Goru, ostavio je članovima stranke u amanet poštenje i rad za dobrobit bošnjačkog naroda.

“Husović je sagradio kuću u kojoj imamo prilike da kažemo šta nas boli.Članovi stranke,od Ulcinja do Pljevalja, saglasni su da moramo nastaviti put koji je trasirao”, zaključuje Strujić Harbić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nermin
Gost
Nermin

Nije izazivaju nepovjerenje ,nego je ovo jad i sramota !!!
Sve si u pravu Kenana, ziva bila !!

M sssve casno
Gost
M sssve casno

Steta sto nisi u vladi

Send this to a friend