Politika

Strujić Harbić: Protesti u Pljevljima imaju vjersku i nacionalnu konotaciju, to je poražavajuće

Kenana Strujić Harbić

O Pljevljima je bilo riječi u “Drugačijoj radio vezi” a gošća je bila poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić Harbić koja je kazala da je jutros situacija u gradu normalna jer su Bošnjaci navikli da žive pod tenzijama od izbora, 30. avgusta. Zastrašujuće je i zabrinjavajuće, kako navodi, što se takve situacije dešavaju a kulminirale su prije dva dana.

„U 2021. nažalost mi imamo osjećaj da se dešavaju devedesete godine. Zar nije apsurdna situacija da imamo dvije noći proteste ispred institucije koja je po svojoj vokaciji, mora da sačuva mir bezbjednost i slobodu svakog građanina u Crnoj Gori“, navodi ona.

Strujić Harbić navodi da ona nema ništa protiv normalnih protesta gdje bi govorili političari.

“Ovo ima samo vjersku i nacionalnu konotaciju iza sebe. To je poražavajuće za naše crnogorsko društvo nakon 30. avgusta. Da li su to te promjene koje su trebale biti ljekovite? One su i te kako trnovite za pojedine građane u Crnoj Gori”, ističe ona.

Strujić Harbić kaže da kruži priča da je Haris Đurđević ranije kazao kako bi on riješio stvar litija.

“Ja nisam pronašla podatak da je neko izašao u javnost sa bilo kakvim dokazom da je Đurđević izgovorio tako teške riječi, što sumnjam da je izgovorio. Da li je njegova politička odrednica, ili ne politička odrednica, neki back ground, pa je presudilo u tom slučaju da se traži njegova smjena, mislim da to zapravo nije, već da jednostavno smeta ime i prezime Haris Đurđević, kao sadašnji načelnik Centra bezbijednosti u Pljevljima. Odgovorno tvrdim da se u prethodna dva dana pokazalo da je više na vjerskoj i nacionalnoj osnovi netrpeljivost nego na političkoj”, navela je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jeff klin
Gost
Jeff klin

obožavam lažne stranke

Rozaj
Gost
Rozaj

Pravo zboris Kenana !!!

Spuski
Gost
Spuski

Pustite covjeka neka radi svoj posao me brukajte sebe porodice i citavoa Pljevlja jer da ima nesto od toga sva bi Pljevlja bila na nogama

Miki
Gost
Miki

Eno vidjeli smo ko su i šta su !!!

Send this to a friend