Politika

Suđić: Ako Perovićeva neće, ja ću kao najstariji odbornik zakazati sjednicu SO Kotor

Predsjednici SO Kotor Dragici Perović data je šansa da zakaže sjednicu do kraja maja. Ukoliko to ne uradi, onda ću ja, kao najstariji odbornik, shodno inicijativi za izbor predsjednika opštine Kotor, to uraditi samo dan nakon isteka roka, kazao je za Skala radio Jovo Suđić, odbornik DPS-a u opštinskom parlamentu.

<<<Kotor pred kolapsom, novi izbori najgora solucija<<<

On je potvrdio da više vremena za čekanje nema i da je očigledna opstrukcija koju Perovićeva namjerno čini kako bi izazvala što veće nezadovoljstvo građana i oko 700 zaposlenih u lokalnoj upravi koji su posljednju platu primilo 28 marta ove godine.

“Zna to Perovićeva dobro, ali je to ne sjekira. Ona je finansijski obezbijeđena i baš je briga što porodice radnika Opštine nijesu u stanju da izmiruju račune, uredno servisiraju kreditne obaveze i što jedva, najčešće pozajmljujući, obezbjeđuju svojim porodicama golo preživljavanje. Nesazivanjem sjednice SO ona građanima jasno demonstrira koliko je zainteresovana za razvoj i prosperitet Kotora i koliko je istinski tangiraju problemi njenih sugrađana. Cilj je njihovo iscrpljivanje koje bi ona kasnije mogla da upotrijebi u predizbornoj kampanji apostrofirajući drugog krivca umjesto sebe i svojih koalicionih kolega”,  jasan je Suđić.

Neće biti nikakvih prijevremenih izbora, poručuje Suđić Perovićevoj  jer, kako kaže, postoji nova skupštinska većina kojoj je jasan zadatak da učini sve da obezbijedi normalno funkcionisanje lokalne uprave i da povrati stari sjaj UNESCO-vog Kotora koji je potamnio u posljednje dvije godine Jokićeve i Perovićeve vladavine.

“Nakon izbora novog predsjednika opštine usvojiće se budžet, isplatiti zarade zaposlenima i servisirati nagomilani dugovi”, kaže Suđić, ubijeđen da će opština do kraja juna raditi u punom kapacitetu.

<<<Željko Aprcović kandidat za predsjednika opštine Kotor<<<

On je građanima Kotora i zaposlenima u lokalnoj upravi poručio da se još malo strpe, kada su, ni krivi ni dužni čekali do sada. Ova agonije, kaže on, neće još dugo trajati.

“Nije uspio pokušaj da se Kotor dovede u stanje potpunog haosa i kolapsa, što je bio cilj, na žalost još uvijek aktuelne politike u ovom gradu. DPS će, zajedno sa svojim koalicionim partnerima pokrenuti zaustavljeni zamajac razvoja, čiji će rezultati biti vidljivi golim okom”, poručio je na kraju najstariji odbornik SO Kotor Jovo Suđić i podsjetio da je Perovićeva od 2002. do januara 2005. godine bila vlast koja je za sobom ostavila pustoš, praznu opštinsku kasu, velike dugove, četiri neisplaćene zarade i štrajk vatrogasaca.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Sudjiću,vi da povratite sjaj Unesco grada Kotora,vi koji ste aminovali zgrade u Kostanjicu,zbog kojih Kotor zamalo ne osta bez Unesco pecata? Vi koji ste dozvolili ono u Perast,bazen u more? Imate li obraza?

Smrda
Gost
Smrda

Jovo to ces pripisati SDP-u…. i ovima sto bespravno glasase protiv Jokica.

Aktuelno
Gost
Aktuelno

Ako neće Jovo, može portir ili čistačica, samo da su stariji i da su iz DPS.

LSCG
Gost
LSCG

Alo,centarhalf…ostavi se rabote.Nijesi nista urafio za 50 godina (ne)rada …Nemoj,kumim te Bogom….

Maxsim
Gost
Maxsim

Tako je druze Jovo . Ova je precerala u tumacenju zakona otezuci samo da namakne jos koju platu za sebe. Uzmi situaciju u svoje ruke.

Bokelj
Gost
Bokelj

E moj Sudjicu malo li ste pokrali za ovolike godine pa hocete opet…

Geograf
Gost
Geograf

Tako je.Puna podrška novim vlastima !

Dux
Gost
Dux

E kuku nama,dokrajci bokelj,carinu,opstinu …xaxaxaxaxaxaza

Mrgud
Gost
Mrgud

Polako, u ovom slucaju je potpuno cist i ima ogromnu podrsku. Nema ako starac ne udari o stol.

STRAŠNO
Gost
STRAŠNO

Ko je gori? Mrtva trka.

Stari
Gost
Stari

Jovo sta bi sa Jugoceaninom sto je ne spasiste.Mogliste da ste sceli i umjeli

Kotor
Gost
Kotor

Istrazuj Jovo dok mozes , vrieme curi tebi i tvojim saborcima.

Mitar
Gost
Mitar

Je li ovo bivši dugogodišnji šef carinarnice.

Dipl pravnik
Gost
Dipl pravnik

S obzirom da kotorska vlast nije prije pola godine raspisala izbore sto je imala pravo , a sto je predlagala predstavnica URE gospodja Moskov – Popovic , Gospodin Jovo Sudic je potpuno u pravu. Pa svakome su jasne pravne zavrzlame Dragice-pravnice koja misli da je popila svu pravnu nauku a da su svi ostali pravne neznalice.

Ljuta
Gost
Ljuta

Jovo Suzic? Je li to onaj iz Pastrovica pulen Marovica..? A sto se fali da je najstariji? I mjesto da uživa on misli da zna sto mu je činiti…..Da ima SDT pa da istraži koliko je para dato na potpis bivseg vrha opstine i gdje je taj novac zavrsio imao bi kotor sto godinama pričati….

Glavati
Gost
Glavati

On je Marovica otkacio “Ljuta” sta ce njemu Marovic? O cemu pricas? I ti si ga se otkacio covjece.

zrno krstov
Gost
zrno krstov

Nije ona LJUTA,ona je KOTORANKA!

Mico
Gost
Mico

Ajde sudjicu pomalo…

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Tako je, briga ovu veljesrbkinju za potrebe zaposlenih u Opstini, ona je bogatasica i ne mora primati platu uopste, jer je finansijski obezbijeđena i nista joj ne fali, sram je bilo.idemo DPS, da srusimo ove veleizdajnike srbske, njihova politika je uvijek bila da osiromaše građane CG i onda da vladaju

Glavati
Gost
Glavati

Ekonomisti, pa velje Srbi to rade sa popovima od 1918. i jos bi, nijesu se oni namirili jos da koriste ovaj neznaveni narod. Sve nam oduzese pod sloganom da smo zamisli mi molim te : Crnogorci SOJ SRPSTVA. Takvih prevaranata na svijetu nema. Dako nesto sa ovim novim zakonom o vjerskim zajednicama ucinimo, i nase svetinje vrnemo pod nasu svetu… Više »

JAAAA
Gost
JAAAA

Jovo je najbolji covjek koga poznajem.To je covjek koji je pomogao svakome kome je mogao.BRAVO ZA JOVA

Ljuta
Gost
Ljuta

Jasno je da živiš u izolaciji na pustom ostrvu svojega bezumlja

UDBA
Gost
UDBA

Revidirao si Jovo. Šteta. A sjećam se kad si kao kandidat za predsjednika FSCG u Jutarnjem programu RTCG javno kazao da “odustaješ od kandidature jer je sedmi bataljom na čelu sa Miomirom Mugošom odradio delegate da glasaju protiv tebe”.
Zašto Jovice?

Kotor
Gost
Kotor

Ja u ovo ne vjerujem.

Petrovac
Gost
Petrovac

Podrška za Jova !

Brđanin
Gost
Brđanin

Ajde da neko ima petlju.
Zakažite tu sjednicu i krenite .

Ljupka
Gost
Ljupka

Ta Perovićka zaista je sama bezakonje

Gornjak
Gost
Gornjak

Sto ovi Kotorani čekaju ?
Postavljam.pitanje bili Demonkrate I ivi cetnici njih cekali ivoliko.
Imate većinu i čisti!!!

Sluzbenik bez p
Gost
Sluzbenik bez p

Gospodine Suđić ,prelomite I uzmite stvar u svoje ruke.
Prekinite ovu agoniju.

Škaljarin
Gost
Škaljarin

Što se u stvari čeka?
Dosta više zamlaćivanja.
Jovo,na djelu si.

Kotor
Gost
Kotor

Zna ona da progura cetnicke stvari pa je uspjela da sve ulice u Kotoru budu ispisane prvo cirilicom pa latinicom . To u Kotoru nije nikad bilo niti je to bio ikad problem . Ali ipak Kotor je venecijanski grad, u samom jezgru Starog grada Kotora ima 16 katolickih crkava. U njemu se nalazi 35 posto spomenickog blaga sve na… Više »

Send this to a friend