Politika

Suđić: Sjutrašnja sjednica u Kotoru odblokiraće rad parlamenta

Foto: Skala radio

Jovo Suđić, najstariji odbornik u SO Kotor i član Glavnog odbora DPS-a kazao je u izjavi za Skala radio da će se sjednice SO Kotor koju su zakazala 17 odbornika DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i Bruna Lončarević iz SDP-a održati shodno zakonu.

“To je parlamentarna većina u Skupštini opštine Kotor, koja je na vrijeme i u saglasju sa pravnom procedurom i Zakonom o lokalnoj samoupravi pokrenula inicijativu za razrješenje predsjednice SO Kotor Dragice Perović. Razloga za to je bilo više”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, Perović u kontinuitetu krši Zakon o lokalnoj upravi i ponaša se kao njen vlasnik, ne prihvatajući činjenicu da je ona prva među jednakima i da je neophodno da sasluša odbornike i njihove stavove i onda kada se sa njima ne slaže.

“Sada je pokazala da opstrukcijom ne želi da ispoštuje ni stav Vlade. Ona to nije radila od samog izbora na mjesto predsjednice. Tada je za nju, kao i za predsjednika opštine Jokića, glasalo 17 odbornika i tada su oni bili legalna većina koju smo mi kao opozicija prihvatili kao realnost. Danas su odbornici nove skupštinske većine koju takođe čini 17 odbornika, za Perovićevu neovlašćena lica. Da bi ih spriječila da uđu u skupštinsku salu, Perovićeva je u sadejstvu sa predsjednikom opštine Vladimirom Jokićem, blokirala ulazna vrata SO, promijenila brave, pečatirala vrata i time napravila više krivičnih djela istovremeno”, navodi on.

Suđić smatra da je svima jasno koliko je vlast u Kotoru istinski bila za njegov prosperitet i razvoj.

“Vidi se golim okom da je cilj bio da se iskoriste privilegije i mogućnosti koje vlast pruža kako bi se zaposlili partijski istomišljenici, članovi porodica, kumovi i prijatelji. Nije se vodilo računa o zakonima, o čemu je, na početku vladavine ove kolaicije u odlasku, svjedočio izvještaj Upravne inspekcije“, kazao je Suđić.

Zbog svega navedenog Suđić vjeruje da održavanje sjednice zakazane za 27. jun u 10 sati neće niko spriječiti.

Ukoliko inicijativa za smjenu predsjednice SO Dragice Perović ne dobije potrebnu većinu, Suđić smatra da treba održati i sjednicu na kojoj bi se glasalo o razrješenju predsjednice SO koju je ona sama zakazala za 10. jul ove godine.

“Ako Perovićeva ima većinu za svoj ostanak na funkciji, srećno joj bilo”, kategoričan je Suđić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka ko
Gost
Boka ko

Izbori Sudjiću,narod da odluci,a ne Bruna

Zemlja čuda
Gost
Zemlja čuda

A oćemo u Evropu!?

Skaljar
Gost
Skaljar

Bravo Jovo, imali su vecinu, mogli su i raspisat izbore kao sto je predlagala odbornica Popovic – Moskov iz URE ali nijesu htjeli. Imali su pravo da sebi skrate mandat , nijesu pravnica i pravnik za to htjeli da cuju, a sjednicu nijesu mogli sastavit jednu u godinu dana. Sad je druga vecina koja nece izbore, jer kako kaze ima… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Kako neko moze imati stabilnu vlast kad ima BRUNU Djurovic u svojim redovima?

Dundo
Gost
Dundo

Ljuta mnogo si loš

Glavor
Gost
Glavor

Polako LJUTA, IMA DA SE ZA GLAVU UFATIS KOLIKO CE TE BOLJET sto ti je ptipremila Dragica pravnica sa kompanijom .

Bokelj
Gost
Bokelj

Izadjite na izbore pa da vidimo kako cete sad proci, veliki dio nas koji smo glasali za vas nikad vise necemo glasat za vas.Samo iz moje kuce imate 4 glasa manje a iz naselja na desetine. Iskreno se nadam da vise nikad necete vrsiti vlast u Kotoru zbog opsteg lopovluka ne samo ovde kod nas nego u citavu Cg.

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Još se nijesi vratio u rodne Cuce da čuvaš koze?

Bokelj
Gost
Bokelj

Jos nisi zaboravio kako sam te cuvao …

Goran podlugovi
Gost
Goran podlugovi

Ovi su presli svaku mjeru.
Skinite ih ako imate snage sa sve drzavom.
Sto jos protivzakonito treba da ucine??

Goran podlugovi
Gost
Goran podlugovi

Ovi su vise presli svaku mjeru u vlastoljublju.
Gaze sve,zaklavali vrata od skupstine.
Policija ,đe ste?

Skaljar
Gost
Skaljar

Ima li Jovo i nova vecina kalauz da otvori vrata, jerbo koliko cujemo Dragica pravnica otkljucava skupstinu tek 10 jula. Stara bokeska vrata je grehota razvaliti. Trebalo bi angazovat i komisiju za skidanje pecata i plombi, ima tu posla. Nije sve tako jednostavno.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Hocemo izbore!Uvedite prinudnu upravu u Kotor!

Jasminka
Gost
Jasminka

Tako je Jovo ne dozvolite da vas ucjenjuje manjina i uzurpatori zakona .

Jasminka
Gost
Jasminka

Tako je Jovo.Ne dozvolite da vas ova uzurpatorska manjina ucjenjuje!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Kako da ne,da trosimo pare na izbore pa da se opet ne mozete dogovorit ko ce sa kim u koaliciju! Imali ste prilike da vladate Kotorom al licni interesi su vas posvadjali. Pustite sad DPS da vidimo sto ce oni da urade ove dvije godine naredne. A ako ste tako ispravni ne bojte se za svoje glasace,glasat ce vas i… Više »

Parilo
Gost
Parilo

A oni koji su vrsili pecatanije i plombiranje vrata nemaju partiju oni su bili samo svjedoci pecatanija. Treba li njih okupiti i formirati za njih novu partiju. Dje ce mo sa njima. To je stari i iskusni kadar.

Bećko
Gost
Bećko

Prestanite vise da maltretirate Kotor.
Ta Perović i Jokić neka se pomire sa sudbinom i predaju vlast kao sto ste vi kad su oni bili u većini.

Ma da
Gost
Ma da

Da nastave sa kradjom dje su stali,e nece moci!

Ljuta
Gost
Ljuta

Na nove izbore sdp i SNP ne bi dobili 20glasova zajedno pa bi koalicije DF sa urom i demokratama stabilno vladala….
Na izbore bih platio Cecu da nam pjeva na Trg od oružja ..

Vesna
Gost
Vesna

E to je tvoj intekektualni vrh!

Pravnik
Gost
Pravnik

Uvali su vas u bruku i katastrofu Jokic i Peroviceva, od koje se nikad bar u Kotor necete popravit. Zaboravite na vlast u Kotoru. Sad vam je sve kasno. Covjece imaju vecinu. Vlast im je jednostavno preadana. Ko je kriv : pa ovo dvoje koji su odlucivali.

Da da
Gost
Da da

Da bi Vlado bio gradonacelnik do izbora jel?

Glavor
Gost
Glavor

Zasto izbore kad odgovara vama. Sto nijeste vi ucinjeli izbore kad ste mogli. Ali dvojac vas je presao, sad ste u misju rupu a i biracko tijelo prepolovljeno .

Send this to a friend