Politika

Suhih predsjednik Skupštine Glavnog grada, verifikovani mandati

Za predsjednika Skupštine Glavnog grada Podgorice, izabran je Đorđe Suhih iz Socijaldemokrata, na konstitutivnoj sjednici, koja je održana danas i na kojoj su verifikovani mandati novom sazivu odbornika u Skupštini.

Skupštinom je, do izbora predsjednika, predsjedavala najstarija odbornica Radmila Čagorović sa liste  “Sve za moj grad“, DF-SNP.

Odbornik Boris Mugoša je, obrazlažući prijedlog da Đorđe Suhih bude predsjednik Skupštine Glavnog grada, istakao da “građani i građanke Podgorice odlično znaju ko je doktor Đorđe Suhih” prepoznavajući ga, prije svega, kao dobrog i poštenog čovjeka sa izraženim ljudskim i profesionalnim integritetom kojeg je gradio i kao ljekar i kao pravi simbol socijaldemokratije u Podgorici i Crnoj Gori.

“Đorđe Suhih je skoro prije tri i po decenije počeo da radi kao ljekar u Domu zdravlja Titograd, a nešto više od dvije i po decenije je bio hirurg u dečijoj bolnici u Podgorici. Osim toga, bio je i predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Crne Gore i šef Dječije hirurgije na Institutu za bolesti djece u Podgorici. Dr Suhih je odbornik u Skupštini Glavnog grada od 2000. godine. U periodu 2002.- 2006. bio je na poziciji potpredsjednika Opštine Podgorica, dok je u dva mandata obnašao funkciju predsjednika gradskog parlamenta i to u periodu od 2006. do 2010. godine i od 2014. do 2018. godine”, naveo je Mugoša.

On je istakao uvjerenje da će Suhih kao predsjednik parlamenta i u narednom četvorogodišnjem periodu doprinositi efikasnosti rada ove institucije za koju sam ubijeđen da će biti mjesto konstruktivnog dijaloga visokog nivoa političke kulture.

Podsjećamo, 32 mandata, odnosno odbornička mjesta pripalo je listi „Za dobro građana Podgorice – Pobjednička kolacija Milo Đukanović“, koju čine DPS i partneri Bošnjačka stranka, Liberalna partija, Demokratska unija Albanaca i Crnogorska, zatim 17 mandata Listi „Podgorica za 21. vijek“ – Demokrate i Građanski pokret URA, dok su Listi „Sve za moj grad“ – Demokratski front i Socijalistička narodna partija pripala 8, Socijaldemokratama 3 i Albanskoj alternativi 1 mandat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Ovaj sd je gori od bilo kojeg krpelja

Gost
Gost
Gost

Vječiti Suhih kao predsjednik Skupštine Glavnog grada. Ima li ko drugi?

StIl
Gost
StIl

Opa, Demokrate stoje na himnu koju je pisao ratni zlocinac. A tu je i ovaj njihov brko koji izigrava velikog Srbina. Nikd vise glas Becicu

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Bolje njemu no Ljoticu i Mihajlovicu kojima se ti divis

Ve$a
Gost
Ve$a

Suhih je najbolji izbor!

Tanja
Gost
Tanja

Dobar izbor.

BogdanS
Gost
BogdanS

Suhih za preśednika do smrti!

Cap.Fudo
Gost
Cap.Fudo

Do jeseni ako Bog da….

Gfg
Gost
Gfg

Do jeseni 2455

Send this to a friend