Politika

Suhih: Zajedništvo, odgovornost i solidarnost nemaju alternativu

Činjenica da je Crna Gora postala prva evropska država bez oboljelih od koronavirusa potvrda je jedinstvenog odgovora cjelokupnog crnogorskog društva na ovu pošast, kazao je Đorđe Suhih, član Predsjedništva SD-a i predsjednik Odbora SD-a Glavnog grada.

“Zato kao doktor želim prije svega da čestitam svojim kolegama, odnosno cjelokupnom zdravstvenom sistemu na čelu sa ministarstvom zdravlja, na izvanrednom rezultatu koji je samo još jedna ali vrijedna potvrda neupitnog kvaliteta ovog segmenta društvenog sistema”, kazao je Suhih.

On se zahvalio i pripadnicima policije, vojske, inspekcijskih organa, lokalnih komunalnih službi i svih onih karika u sistemu bez čijeg posvećenog, efikasnog i odgovornog odnosa ne bi postigli ovaj za sada odličan rezultat.

“Svi mi u sistemu posebnu zahvalnost dugujemo našim građanima čija disciplinovanost treba svima da služi na primjer, ali i volonterima i brojnim donatorima koji su još jednom afirmisali suštinske vrijednosti savremene Crne Gore”, naveo je Suhih.

Prema njegovim riječima, ovo dobijeno prvo poluvrijeme dokaz je da zajedništvo, odgovornost i solidarnost nemaju alternativu ukoliko želimo da  Crnu Goru učinimo boljim i kvalitetnijim mjestom za život svih građanki i građana.

“Zato pozivam još jednom sve građanke i građane na dalje poštovanje mjera i preporuka nadležnih organa da bi ovu borbu sa nevidljivim opasnim neprijateljem priveli kraju u našu korist i da bi se u punoj snazi posvetili saniranju ozbiljnih negativnih posljedica ove epidemije na socio-ekonomski aspekt razvoja naše jedne i jedine multietničke, građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore”, zaključio je Suhih.

Send this to a friend