Politika

Šušter: DF je primitivno napao nezavisnost institucija

Stefan Šušter

Portparol Socijaldemokrata Stefan Šušter smatra da je cilj napada na specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i ministra pravde Zorana Pažina od strane Demokratskog fronta (DF) vršenje pritiska na institucije, kako ne bi profesionalno radile svoj posao.

“Najoštrije osuđujemo ovaj primitivni napad na nezavisnost institucija sistema sa ciljem vršenja pritiska na iste kako ne bi profesionalno odrađivale svoj posao i podigle optužnicu protiv onih koji su htjeli da uruše državu, po cijenu građanskog mira u Crnoj Gori i ljudskih života naših građana”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, strah od otkrivanja istine i poziva na odgovornost dovodi do toga da čovjek pribjegava svim sredstvima ne bi li spasio sebe iste, “a ponašanje lidera DF-a najbolje govori u prilog tome”.

“Očekujemo da svi relevantni društveni akteri, odnosno partije i civilni sektor, najoštrije osude sramno poigravanje sa demokratskim tekovinama savremenog društva, a istovremeno instituciji SDT-a dajemo punu podrsku da nastavi da istrajno i nezavisno obavlja svoj posao”, naveo je Šušter.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend