Politika

Šušter: Opozicija izgubljena u prevodu

Iako nismo imali namjeru da kao partija išta dodajemo povodom istorijske posjete američkog potpredsjednika Pensa i onoga što je ta posjeta donijela Crnoj Gori jer je sve bilo kristalno jasno, ipak smo zbog tragikomičnih zapažanja pojedinih “građanskih” opozicionara i još jednog njihovog igranja sa zdravim razumom naših građana prinuđeni da reagujemo, izjavio je Stefan Šušter, portparol SD-a.

“Zamislite o kakvoj je političkoj izgubljenosti riječ kada vam posrnula “jedinstvena građanska” opozicija pokušava objasniti da je sve ono što ste javno čuli i vidjeli od Pensa ustvari fatamorgana”, kaže Šušter.

Šušter pita građane jesu li i oni čuli da je Pens rekao da je Crna Gora predvodnik promocije stabilnosti i prosperiteta u regionu i mnogo drugih komplimenata; da je aktuelna vlast proizašla iz slobodnih i fer izbora; da je izbore obilježilo flagrantno miješanje jedne strane zemlje praćeno pokušajem ubistva premijera i nasilnog zauzimanja Parlamenta.

“Poštovani građani, da li piše u zvaničnom saopštenju Bijele kuće da je najvažnija i gotovo jedina vijest sa sastanka sa predstavnicima “građanske” opozicije ta da im je Pens poručio da se vrate u Parlament i ispunjavaju svoje obaveze kao izabrani predstavnici naroda u tom domu”, poručuje on.

Zamislite, dodaje Šušter, kakvu bi maštovitu konstrukciju smislila tužna skupina “građanskih” opozicionih lidera da kojim slučajem cijela posjeta američkog potpredsjednika nije bila javna.

“Vjerovatno bi ona njihova slavodobitna idilična saopštenja poslije održanog nekolikominutnog sastanka sa g-dinom Pensom bila još bajkovitija. Zaista je potrebno da se normalan čovjek poslije svega zapita na kojoj planeti je ovih dana boravila ova tužna grupica lidera u pokušaju”, kaže on.

On kaže da bismo se trebali izviniti potpredsjedniku SAD što je u tih par minuta sastanka, sigurno vidno iznenađen, “slušao” priču o referendumu oko ulaska u NATO; istorijskom manifestu Stranke Dubokog Posrnuća oko koga se niko ne okupi; teoretskim političkim floskulama predsjednika jedne strančice u gašenju; ekonomskim manipulativnim naglabanjima i svakodnevnim ponavljanjima tri, četiri iste rečenice mladog, mudrog i hrabrog SNP juniora i apelu Americi da ne koči polet “vizionarske” opozicije od strane ambicioznog “lidera” partijice koja ima snagu od par stotina birača.

“Na kraju, od opozicije izgubljene u prevodu, daleko je važnije da Crna Gora može biti više nego ponosna na ovu posjetu i na činjenicu da je nakon mnogih komplimenata od strane zvaničnika najznačajnijih evropskih institucija, koji su u njoj boravili tokom proteklih nekoliko mjeseci, sada i najmoćnija država na svijetu jasno i odlučno dala veliku podršku i pohvalila naše rezultate na putu demokratizacije i prosperiteta zemlje, ističući da je Crna Gora predvodnik promocije stabilnosti i prosperiteta u regionu, odnosno da je primjer zdrave demokratije i zdrave privrede koja treba da bude uzor regionu”, poručuje Šušter.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
emenman
Gost
emenman

Čitav program Pensove posjete služi da se prikrije njen pravi cilj- susret sa opozicijom. Za Pensa ništa nije važnije od toga jer je njegov osnovni zadatak da Senatu, Kongresu i čitavoj američkoj javnosti objasni šta hoće opozicija i da joj obezbijedi podršku. Bi li ovo đeca poslovala?

Mojsije
Gost
Mojsije

Iz saopstenja lidera opzicinih stranaka proizilazi da su imali naosob razgovore sa P.P.Pensom I ako je cinjenica da ih je sve primoi na gomilu I razgovarao nekoliko minuts.Kakva bizarna saopstenja I manipulacije svostveno promasenim I otpisanim osobama.

Durmitor
Gost
Durmitor

Foteljaši nasli da nekom nešto kazu,a vi bi sa crnim djavolom samo da direktorujete

iskra
Gost
iskra

Oprosti durmitore ovo nijesu foteljaši no POTRPEŽNJACI jer bi njih čovjek vuka ka saonicu od cetinja do žabljaka za pjat supe toliko o njima i dosljednosti

Send this to a friend