Politika

Šuster: Sa adrese EU opoziciji poručeno da ne zamajava javnost

Kao što je i slučaju potpredsjednika Amerike Pensa crnogorskoj opoziciji jasno saopšteno da ne zamajavaju više javnost pričom o bojkotu Parlamenta, nego da se vrate u Parlament i da nastave sa svojim obavezama kao predstavnici građana koji su ih izabrali na izborima, danas im je takva poruka poslata i sa adrese delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, poručio je portparol Socijaldemokrata Stefan Šuster.

Predstavnici Socijaldemokratske partije, Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije i Demokratskog fronta, susreli su se sa ambasadorom EU Aivom Oravom, kojem su jasno poručili da od bojkota parlamenta ne odustaju.

Iako su, kako ističe, Socijaldemokrate ukazivali javnosti da se radi o uobičajenim razgovorima sa različitim činiocima političkog života u Crnoj Gori, sa druge strane su se, dodaje Šuster, još uvijek svjesno neosvjeśćeni predstavnici opozicionih političkih partija i još po neki “nezavisni” društveni akteri svojski potrudili da navedenu redovnu komunikaciju predstave kao pritisak EU i njihovo direktno miješanje sa ciljem raspisivanja novih parlamentarnih izbora.

“Pretpostavljamo da su očekivali da će stav šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Orava biti drugačiji od stava predsjednika Evropskog parlamenta Tajanija, visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i bezbjednost i potpredsjednice Evropske komisije Mogerini, evropskog komesara za susjedsku politiku i proširenje, Hana i svih ostalih visokih evropskih i drugih međunarodnih zvaničnika”, dodaje on.

Šuster poručuje da se taj stav neće promjeniti i da opozicija to dobro zna jer im je, tvrdi on,  i danas još jednom pocrtano da su održani parlamentarni izbori legitimni, da ih je cijeli svijet priznao.

“Shodno tome trebaju da se pomire sa činjenicom da su opozicija i pokušaju da uozbilje svoje političko djelovanje učestvovanjem na sjednicama Parlamenta i borbom za svoje stavove u konstruktivnim diskusijama u toj instituciji sistema. Ostaje nam da vidimo sa koje još ovozemaljske adrese sad “gradjanska” i ona druga opozicija čeka stav o njihovoj strategiji bojkota pošto od EU i Amerike su po ko zna koji put dobili jasan i nedvosmislen stav o tim njihovim političkim igrarijama”, zaključuje on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Durmitor
Gost
Durmitor

Razumijem dps kada nesto priča i kaže,imaju pravo jaki su,ali ovi sto placaju ručkove državnim parama,i trče za foteljama,e to ne razumijem.Ovo je strašno umjesto da cute,oni se oglašavaju.

Vaso Horvat
Gost
Vaso Horvat

Imam neke cipele za pooravku

Gaga
Gost
Gaga

Ovo je cetvrti clan i glasac ove “stranke”… bas se iznenadismo da ih je ovoliko

Send this to a friend