Politika Na aerodromu u Golubovcima

Svečano dočekan kontigent Vojske Crne Gore iz Avganistana

Na vojnom aerodromu “Knjaz Danilo”u Golubovcima svečano je dočekan deseti kontingent Vojske Crne Gore u misiji Resolute Support u Avganistanu.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić pripadnicima kontingenta odao je priznanje na uspješno realizovanom zadatku i na časnom i dostojanstvenom predstavljanju vojske i države.

“Angažovanje naših vojnika u međunarodnim misijama, te njihov savjestan i odgovoran odnos, doprinijeli su da Crna Gora bude prepoznata kao pouzdan partner koji u kontinuitetu doprinosi globalnom miru i bezbjednosti. Uspješno realizovana šestomjesečna misija rezultat je naporne i sveobuhvatne obuke koju ste prije upućivanja sproveli”, kazao je Dakić.

Načenik Generalštaba je poručio i da će iskustva stečena u misiji biti od izuzetnog značaja, kako za pripadnike kontingenta, tako i za vojsku u cjelini.

Na svečanom dočeku, major Žarko Vojinović, komandant kontingenta kaže je da su u Avganistanu, u okviru regionalne komande Sjever, demonstrirali visok stepen profesionalizma i osposobljenosti.

“Stvorili smo snažan kolektiv koji je uvijek iznalazio rješenja i odgovore na sve izazove. Uspješno smo sarađivali sa našim kolegama iz drugih država i dostojno predstavljali svoju vojsku i državu. Izrečena pohvale, dobijena priznanja i uspostavljeni visoki standardi angažovanja su mjerljivi pokazatelji uspješnosti u realizaciji zadataka”, kazao je Vojinović.  

On je naglasio da mu je bila čast što je imao priliku da bude na čelu takvog sastava vojnika, te da je od velikog značaja u tom šestomjesečnom periodu bila podrška ministarstva, vojske, kao i porodica svih pripadnika kontingenta.

Podsjećamo, početkom septembra u Avganistan je pristigao 11. kontingent Vojske Crne Gore, sa 27 pripadnika, koji će u misiji ‘ biti šest mjeseci.

Send this to a friend