Politika

Kapino polje jedina opcija za vojni aerodrom

Kapino polje u Nikšiću je trenutno jedina opcija za eventualno preseljenje vojnog aerodroma, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je to kazao odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa predsjednikom nikšićke opštine, Veselinom Grbovićem.

Bošković podsjeća da su krajem novembra počeli razgovori o sagledavanju mogućnosti preseljenja vojnog aerodroma Podgorica na Kapino Polje.

“S obzirom da postoji intencija da zbog širenja civilnog aerodroma u Podgorici, koji je limitiran prisustvom vojnog aerodroma, moguće je izmiještanje u Kapino polje. Danas smo prezentirali koji su to infrastrukturni objekti koji se moraju prije same odluke definisati, za šta je opština nadležna”, naveo je Bošković.

Kazao je i da Ministarstvo planira da kasarna “Marko Miljanov Popović” u Maslinama bude centar bezbjednosnih snaga.

Sa sastanka

Bošković je sa Grbovićem razgovarao i o ostalim projektima koje radi Agencija, sa kojom, kako je ministar naglasio, Ministarstvo odbrane ima dugoročni ugovor vezan za kapitalne projekte vezane za potrebe Vojske Crne Gore, poput idejnog rješenja adaptacije kasarne “Pero Ćetković” u Baru, ali i nove kasarne u Andrijevici.

Potom, bilo je riječi o projektu vezanom za kasarnu “13. Jul” u Nikšiću, u čijem se krugu radi nova sportska dvorana namijenjena vojnicima, ali i sportskim klubovima iz Nikšića, koji su izgradnjom bazena u Sportskom centru, izgubili uslove za redovni rad.

Konstatovano je i da Opština Nikšić ima spremnu lokaciju za buduću stambenu zgradu za potrebe Vojske i Ministarstva odbrane.

Sa sastanka

“Imamo opštinu sa kojom planove možemo da rješavamo u veoma kratkom roku. Svi ovi projekti o kojima je danas bilo riječi u cilju su poboljšanja socijalnog statusa, ali i poboljšanja uslova rada zaposlenih u Vojsci i u Ministarstvu”, naglasio je Bošković

On je dodao da je Ministarstvo odbrane prošle godine u jedan od objekata u kasarni u Nikšiću uložilo 240 hiljada eura, dok se za drugi objekat planira ulaganje od 210 hiljada eura u ovoj godini.

Grbović je izrazio spremnost da Opština Nikšić u svakom pogledu podrži planove i projekte Ministarstva odbrane, od adaptacije aerodroma na Kapinom polju, do projekata Agencije, kao i težnje da se bezbjednost skladišta municije na Brezoviku podigne na viši nivo, za šta je neophodna izgradnja nove trafostanice.

Zajednički je konstatovano da se saradnja Ministarstva odbrane i Opštine Nikšić realizuje na najbolji mogući način, što je dobra pretpostavka da će svi projekti biti relizovani u planiranom roku.

S.Đ. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

Ne znam al se sjeca neko od ovih starijih kako smo se zezali kad smo bili mali..napasce nas albanija sa oba aviona..eto sad smo docekali da mozemo malo i sa samima sobom da se sprdamo

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nikšićka vlast je zastrašujuće nekompetentna, a predsjednik obični bahati kabadahija. Može im biti, kad je opozicija tamo u bojkotu sve vrijeme trajanja Grbovićeva mandata, dakle još od 2013. godine😱 Time su “strašno” naudili Grboviću & Co, kojima je zakon što im srce žudi..

💱 welcome
Gost
💱 welcome

Postoji mogucnost da NK postane baza helihopterskog sekrtora NATOa

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bijeli orao iz Niksica moze da obleti citavu CG za 6 minuta.

A🙈N🙉B🙊
Gost
A🙈N🙉B🙊

Velika Britanija pregovara sa vladom da u Berane stacionira diverzantsku helihoptersku jedinicu.
Projekat bi trebao da odpocne nakon 2024-te, nakon formalnog razgranicenja Kosova i Srbije.

Mirko
Gost
Mirko

Diverzantska helikopterska jedinica?
E pojasni ovo majke ti.

vnk
Gost
vnk

Zborio sam ne u Nikšić.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Aaooo koja muka !!! Prvi bi da se branimo bez pare i dinara….drugi izigravaju strucnjake koji znaju đe je najbolje graditi aerodrome…..pa zar ne stavi neko prst na celo i kaze,ako smo u NATO,valjda ne bi sebi dozvolio Najjaci vojni savez u istoriji covjecanstva,da neka njegova clanica vuce budalaste poteze sa vojnom infrastrukturom!?!

Tomos
Gost
Tomos

Slika sve govori…

razocarang i
Gost
razocarang i

Gradjani C.Gore,jeli vam ,sada jasno koliko kosta,nas siromasni budzet,militarizacija jedne malene,vojno nebitne drzavice,prouzrokovana prevarom drzavnog vrha,koji je na svoju ruku,ne pitajuci gradjane,uvuka u teroristicku . organizaciju,zvanu ,NATO. Od najavljenih CETIRI milona,troskov,oni narastose na stotine. Ovo je BACENI novac,sa kojim se lagano mogla rijesiti nezaposlenost,a samim tim i napuniti budzet. Posebna prica je KO nam je Ministar vojske.Poltroncic iz Vraneske Doline,nekada… Više »

💱 welcome
Gost
💱 welcome

Pojasni kako bi se rijesila nezaposlenost?

Topolska18
Gost
Topolska18

Zbog needukovanih ljudi poput tebe ovi poluedukovani nam se sprdaju sa životima.

Jovan
Gost
Jovan

Ovo je gradonacelnik koji zivi u pg
Bruka

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Zašto Berane ne Dobije..
Vojni Aerodrum..Šjever treba pomoć (celjad ide i za paar godina…Pusoš…Pamet ?

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

N I K S I C 💪💪💪

Bnjjj
Gost
Bnjjj

A sta je sa aerodromom u Beranama gotova pista asfaltrirana a prazna ako ne moze bit civilni sto makar vojni ne bude.

Ime
Gost
Ime

Zdravo Berane

Send this to a friend