Politika

Svima koji od Crne Gore žele da stvaraju drugu srpsku državu SDP će biti politički protivnik

Svim političkim akterima koji od Crne Gore žele da stvaraju drugu srpsku državu, negiraju temeljne vrijednosti crnogorskog i globalnog antifašizma ili da ruše sekularni karakter države SDP će biti politički protivnik kao što je to bila i početkom uspostavljanja višepartijskog sistema 90-ih godina prošlog vijeka, poručeno je iz ove partije.

Socijaldemokratska partija je u sklopu aktivnosti za organizaciju Kongresa održala prvu sjednicu Odbora za pripremu Kongresa čije se održavanje očekuje najkasnije do kraja 2020. godine.

“Odbor za pripremu Kongresa je, na osnovu prethodnih odluka Glavnog odbora od 4.oktobra o održavanju Kongresa SDP, usvojio plan aktivnosti koje će se sprovesti na nivou cjelokupne partijske infrastrukture u narednih mjesec dana”, navode u SDP-u.

SDP je, ističu, nakon parlamentarnih izbora i rezultata ispod očekivanja potvrdio svoj unutrašnji demokratski kapacitet, afirmišući demokratski i evropski princip odgovornosti, kao iskaz poštovanja prema ukupnoj javnosti, a prije svega prema svojim biračima i simpatizerima.

“SDP je i sada pokazala sopstvenim primjerom principijelno djelovanje i doprinos političkoj kulturi, kao i onda kada je, kao jedina partija u ove tri decenije, svojevoljno napustila vlast 2016.godine i time otvorila prostor za dalje demokratske procese u Crnoj Gori”, navode u ovoj partiji.

Odbor je zaključio da će Kongres voditi konsolidaciji partije, njenom daljem kadrovskom snaženju i dodatnom političkom profilisanju SDP u novom vremenu kao državotvorne, građanske, autentično reformske i evropske političke snage.

“SDP, kao izvorna suverenistička i državotvorna partija ostaje snažno privržena svojim fundamentalnim osnivačkim političkim principima i neće dozvoliti bilo kakve kompromise koji dovode u opasnost  nezavisnost, građanski, sekularni i antifašistički karakter naše države. Svim političkim akterima koji od Crne Gore žele da stvaraju drugu srpsku državu, negiraju temeljne vrijednosti crnogorskog i globalnog antifašizma ili da ruše sekularni karakter države SDP će biti politički protivnik kao što je to bila i početkom uspostavljanja višepartijskog sistema 90-ih godina prošlog vijeka”, poručuju u SDP-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MilodarkinDurio
Gost
MilodarkinDurio

Sdp vrijeme je da ucutite ako obrqza imate 30 god ste pricali dobro ste bogqti od te price ali dosta ovom narodu vasa prica nije potrebna .dobro vam je bilo 30 god e sad malo dobra da vidi ovaj narod.

Joko
Gost
Joko

A imali ste kad za 30 godina vladanja, ruku pod ruku sa DPS-om da od Crne Gore napravite Svajcarsku…Dokazali ste koliki ste crnogorci. Vi ka’ da ste u opoziviju bili svo vrijeme.

Nera
Gost
Nera

Licemjerno,
SDP je podrzavao sadašnju vlast u Budvi čitav prethodni mandat i nije nikad osudio neviđeno srbovanje po Budvi.
Sada ponovo participiraju u toj vlasti koja je najsrpskija u CG.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Treba da shvatimo srbbbi u cg vole cg jednako kao i crnogorci, nista manje to je sigurno !

Vitamin C
Gost
Vitamin C

A sto tako nijesi govorio pred izbore, no si oustio piljaricu? Uh!

Nikac
Gost
Nikac

Onajkojizna @
Ti si pobrkao nesto,prvo Crnogorci su branili CG 1000 godina,ona je prvo Drzava Crnogorsca pa svih ostalih poslije.
Svi u regijonu imaju svoju Drzavu tako da je ovo nasa drzava zapamtite Posrbice,ako vam se ne svidja slobodno selite se za Srbiju,I ovako CG ne volite

Pocetnik
Gost
Pocetnik

Prvo nauci pravopis,patriJoto… Prije ces se ti selit u Tursku ,no mi za Srbiju

sara
Gost
sara

idi u prvi razred osnovne i počni od starta da učiš gramatiku “regiJonu”

Gastos
Gost
Gastos

@Nikac

1. Za pocetak, procitaj ustav, Clan 1. Nije CG drzava Crnogoraca.
2. Sto ljudi da se sele sa svojih ognjista
3. Nisu Crnogorci branili 1000 godina, bilo je tu Dukljana, Zecana, Brdjana i Hercegovaca pored Crnogoraca.

Ivana
Gost
Ivana

Ovi jedva prošli cenzus i ne odustaju, nikako pameti da se nauče.

sara
Gost
sara

Oni su se usudili da se izmjere. A SD da nijesu bile sa DPS om i da nijesu zaposlili sve svoje na položaju ne bi imali ni 100 glasača. Najskuplja partija koja postoji na političkoj sceni CG su SD. Mnogo li su kostali i Mila i cijelu CG. Bili bi kombi stranka da nijesu se šlepali uz Mila

Veki
Gost
Veki

Nikad vise 1918

Gastos
Gost
Gastos

@Veki
Nikad vise 1919. na sta poziva ŠUMAdinac.

Ja sam ja
Gost
Ja sam ja

Nebitni ste

Laban
Gost
Laban

Ušli ste u koaliciju sa njima u Tivtu.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Nema druge srpske države.Crna Gora je jedna jedina i država svih nas koji u njoj živimo pa i Srba,a ne samo crnogoraca i na to se svi morate navići, bilo vam to drago ili ne.

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Okle srbi odje kad ih je bilo svega 3%? A u 19 vijeku nijednog nije bilo sem nekolicina izvanjaca. Pa sv. Petar Cetinjski je rekao da je ” Sima jedini Drbin u Crnoj Gori”. Valjda je on najbolje znao i poznavao Crnigorce. Batakite s lazima!

Gastos
Gost
Gastos

@Vitamin C

Kralj Nikola i Milo su ih stvorili 🙂

Gastos
Gost
Gastos

Kralj Nikola i Milo su ih stvorili svojim srbovanjem.

oooo
Gost
oooo

🙂 e ovo je sad vec ozbiljno kad su im ovi protivnici. Nije lako cijele dvije familije sa blizim rodjacima imat za protivnika. 🙂

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Bravo za SDP

Nebitno
Gost
Nebitno

Misliš to na familije vijesti i SPC? 😁
Spremate se vi polako za kontraofanzivu…kad smo vas se trsili 90ih ne može bit teže sad…tiha voda brijeg roni

Marina
Gost
Marina

Ooooo
O cemu ti pricas???
I cime se vi dicite?
16 partija 27 mandata !!!!

Send this to a friend