Politika

Tači, Meta i Ruči pozdravili usvajanje zakona o isticanju nacionalnih simbola

Predsjednici Albanije i Kosova Iljir Meta i Hašim Tači, kao i predsjednik Skupštine Albanije Gramoz Ruči, pozdravili su usvajanje Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola u crnogorskom parlamentu.

Zakon nacionalnim manjinama garantuje pravo i slobodu izbora, upotrebu i javno isticanje nacionalnih simbola, kao i proslavu njihovih nacionalnih praznika.

Albanski predsjednik ocijenio je da je to važan korak ka poštovanju prava manjina, koji će ojačati socijalnu koheziju i doprinijeti izgradnji vladavine zakona.

“Čestitamo ne samo albanskim političkim strankama već i svim institucijama u Crnoj Gori koje su doprinijele usvajanju ovog važnog zakona”, naveo je Meta na Facebook-u.

Tači je naglasio da je usvajanje tog zakona dobra vijest za sve zajednice koje žive u Crnoj Gori. Prema njegovim riječima, zakon će dodatno ojačati multietničnost i osjećaj pripadnosti svakog građanina u Crnoj Gori.

“U svakom demokratskom društvu vrlo je važno da nijedan pojedinac ili grupa nije marginalizovan, zaboravljen ili isključen. Kao predsjednik Kosovs čestitam Crnoj Gori i svim albanskim sunarodnicima u toj susjednoj državi, koji su vjekovima čuvali naš nacionalni identitet”, dodao je Tači.

Ruči je konstatovao da je uvajanjem tog zakona “susjedna i partnerska Crna Gora napravila značajan korak ka konsolidaciji prava svih građana, uključujući i etničke manjine, u multietničkom društvu”.

“Izražavam svoju zahvalnost i zahvalnost kolegi (Ivanu) Brajoviću i poslanicima koji su glasali za ovaj zakon. Albanske stranke i albanski poslanici zaslužuju posebnu pohvalu za svoje napore na donošenju ovog zakona. To je još jedan dokaz doprinosa Albanaca kao faktora mira, stabilnosti i kohezije u regionu”, poručio je Ruči.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Deki
Gost
Deki

Nema razlike imzmedju albanske i cg.zastave

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Nasi iskreni “prijatelji”

Stanjevic
Gost
Stanjevic

Hvala nasoj braci .velikoj braci i nama velikim i iskrenim prijateljima albancima

boris
Gost
boris

a crnogorci u Albaniji????

Haris
Gost
Haris

A srbi na Marsu??

Dkdk
Gost
Dkdk

DOĆI ĆE I TAJ DAN KADA “SVE SE PLAĆA SVE SE VRAĆA” KOMŠIJE ALBANCI…..

lkhf
Gost
lkhf

Oni su i do sad koristili٫ zamislite od sad kad nema kazni

Svjefol
Gost
Svjefol

Uvijek je moglo, ali uz istaknutu crnogorsku zastavu. I nikome nema da smeta..

alB
Gost
alB

Sad crnogorska nije obaveza

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Sramota,ovo niđe nema. Sad ćemo mi bit manjina u rođenoj državi.

Cici
Gost
Cici

A kako da ne.Pođi u SAD da vidiš šta je demokratija.Možeš da ističeš bilo čiju zastavu.Njih nije briga za to.Ne zaluđuju se oni kao mi oko gluposti.

Realan
Gost
Realan

Jeste ali nemas pravo da ugrozavas drugog da mu branis da se sahrani na grublju dje ste vi vecina ili da branite da drzava dodjeli plac na teritoriji dje ste vi vecina iako je dryava vlasnik te dryave .Tako kako se vi ponasate u Crnoj Gori nemoyete ni u Albaniji A ne u USA.

skender beg
Gost
skender beg

Tako je. Albanija do Bara i Plava.

Marjan
Gost
Marjan

Srecna vam bila.

Realan
Gost
Realan

Da je srece nijedna se zastava nebi vijorila osim Crnogorske ,dok god narod u crnoj gori ima osjecaj pripadnosti drugoj drzavi ovdje srece nema .Ne svatljivo mi je da muslimani srbi i albanci koji su iz crne gore unazad 50 koljena mogu da se osjecaju necrnogorcima .Ja sam crnogorac 100% i sad ako promjenim vjeru necu promjenit naciju ,sto se… Više »

Iliria
Gost
Iliria

Kako da se osjetim crnogorac kad sam albanac dje je tu logika hahaaa

Marija
Gost
Marija

Da li u Albaniji ima Albanska Crkva ili Albanska Dzamija. Ovo zaita pitam jer stvarno neznam.

Realan
Gost
Realan

Isto kao sto se kad odes u Ameriku osjecas da si Amerikanac i dicis se sa tim.

nick
Gost
nick

Doci ce dan kad će oni shvatit da su Crnogorci. Malesori crnogorski su Crnogorci i razliciti su od Albanaca u Albaniju. Srbi crnogorski su Crnogorci i razliciti su od Srba u Srbiji. Jedino im je slican jezik sa ovim drugim. Crnogorski Albanci su kao rijetka vrsta najbolji Crnogorci i najbolji Albanci ujedno!

A. C. A. B.
Gost
A. C. A. B.

Ма и кинези су црногорци само што то не знају 😂😂😂

Theodor Muzaka
Gost
Theodor Muzaka

Crnogorskih albanaca nema.Ima samo Albanaca!Malesori su albanci i nemaju nikakve veze sa današnjim crnogorcima!Nekasa su bili slični zbog toga što su crnogorci albanske krvi!Albanci su isti,kao u Crnoj Gori,kao na Kosovu,kao u Albaniji!Albanci u Malesiji imaju svoje posebne osobine,kao što se svako albansko pleme po malko razlikuje od drugog,ali u suštini to ti je to!Pravi crnogorci nijesu srpske krvi nego… Više »

Đerđa
Gost
Đerđa

A sad 6 mandata, garantovanih!

Realan
Gost
Realan

A zasto garantovani mandati ,glasajte za vase nacionalne partije pa osvojite a ne dobijete garantovane mandate a glasate za dps pa kad se podjeli broj izaslih sa mandatima ispada da da skupstinska vecina ima manju podrsku naroda od skupstinske manjine .

alb
Gost
alb

Trazimo samo ono sto nam pripada nista vise

Cetinje
Gost
Cetinje

To je isto kao da tvoj otac djeli imovinu ali prije podjele tvom bratu da kucu i ona ne ulayi u podjelu ,ima vas dosta u Crnoj Gori da glasate svi ya vasu nacionalnu partiju imali bi vise od 6 mandata potpuno pravedno.

tuzi
Gost
tuzi

Dobili ste vise nego sto vam pripada ,visa prava imate u Crnoj Gori nego u Albaniji .

Send this to a friend