Politika

Tajani uoči posjete: Odlaskom u Crnu Goru šaljem snažnu poruku regionu

Zapadni Balkan pripada Evropi, što je određeno snažnim istorijskim, kulturnim i ekonomskim vezama, a odlaskom u Crnu Goru, prvu zemlju koju posjećujem u svom mandatu, a koja nije članica EU, želim da pošaljem snažnu poruku cijelom regionu, poručio je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani koji će sjutra stići u Crnu Goru.

“Vrata članstva u EU ostaju otvorena za sve one koji mijenjaju svoje zemlje nabolje, ne samo u interesu članstva već i u interesu građana.Stabilnost u regionu znači stabilnost u cijeloj Evropi. Radujem se susretu sa građanima Crne Gore”, kazao je on.

Predsjednik Tajani će učestvovati na konferenciji koju organizuje Privredna komora Crne Gore na temu prilika za investicije u sektoru infrastrukture.

Na događaju će učestvovati brojni predstavnici crnogorskih institucija, Evropske investicione banke i Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.

“Politički i ekonomski razvoj su od suštinske važnosti za stabilnost ne samo u Crnoj Gori već i u cijelom regionu. Paralelno sa pregovorima o pristupanju, moramo jačati ekonomsku diplomatiju, posebno za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i turizam,” istakao je Tajani.

Posjeta će biti zaključena u Perastu događajem posvećenim kulturi i turizmu, na kom će sa studentima turizma biti razgovarano o značaju ovog sektora u Crnoj Gori.

 

Tajani će se, tokom dva dana posjete, sastati sa, predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Duškom Markovićem i predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE
Gost
MNE

MONTENEGRO ist Besser als Italien,Portugal,Espanja,Sve istocne zemlje 100% je Bolja CG,foliranje EU , LAZ EU.Nasi Politicari nijesu spomenuli to,jer neznaju?

Send this to a friend