Politika

Tajne večere popova i opozicije ne mogu ugroziti državu

Duško Marković

Ova Vlada neće dozvoliti nepoštovanje Crne Gore, u kojoj će morati da važe isti principi pravne države i za građanina i za sveštenika. Ne može se biti van domašaja Ustava i zakona samo zato što služite crkvi ili vjerskoj zajednici, a pritom ne poštujete državu i njene institucije. Činjenica je da Srpska pravoslavna crkva posredstvom Mitropolije crnogorsko-primorske ima interese u našoj zemlji, a oni su prije svega politički pa vjerski i duhovni, kazao je u intervjuu Vikend novinama predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

On je istakao da je nadavna izjava patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja ipak slijed zvaničnih stavova SPC  i Mitropolije crnogorsko-primorske i njenih čelnika o Crnoj Gori.

“Ona polazi od teze o Crnoj Gori kao srpskoj državi u kojoj je, kako oni kažu, crkva starija od države. To onda znači da istu ne treba poštovati i doprinositi joj. Osporena je i u kontinuitetu se osporavaju sve odluke građana o budućnosti Crne Gore. Ne poštuje se ni ustavno uređenje Crne Gore kao građanske, a ne nacionalne države. Dakle, netačni su i podli navodi patrijarha Irineja o položaju Srba u našoj zemlji”, dodao je on.

Prema njegovim riječima činjenica je da Srpska pravoslavna crkva posredstvom Mitropolije crnogorsko-primorske ima interese u Crnoj Gori, a oni su, prije svega, politički pa vjerski i duhovni.

“Ne može se više osporavati Crnoj Gori pristup javnim, državnim dobrima, koja koristi Mitropolija crnogorsko-primorska. Kao država smo gradili i pomagali, i nijesmo oduzimali. Pitanje je da li bi bilo danas Hrama u Podgorici da Vlada za taj vrijedni objekat nije opredijelila značajna sredstva. Prema tome, moraće se prestati sa vulgarnim napadima na državu i njene institucije, koji najčešće dolaze poslije tajnih večera sa opozicijom. Dakle, ako je patrijarh htio da nas pokoleba, nije uspio. Zakona će biti”, jasan je premijer.

Između ostalog Marković je u intervjuu Vikend novinama komentarisao i ekonomskakretanja u državi kao i nedavni rebalans budžeta.

“Kroz rebalans smo, između ostalog, obezbijedili i sredstva za kupovinu zemljišta za izgradnju osnovne škole i obdaništa u naselju Siti kvart. Obezbijedili smo sredstva za lokacije za sistem za prečišćavanj e otpadnih voda i industrijskog otpada, kao važan segment infrastrukturnog opremanja glavnog grada. Istakao bih da smo ovim rebalansom obezbijedili nedostajuća sredstva za finansiranje zdravstvenih usluga građana, koje su njihova važna potreba. Dakle, jednom riječju mi smo na terenu realne politike, a ne političke demagogije i marketinga”, naglasio je on.

Odgovarajući na pitanje kakve su projekcije migracionih kretanja i gdje je Crna Gora na toj mogućoj ruti novog migracionog talasa premijer je kazao da je u globalnom kontekstu, evidentno da se evropski prostor suočava sa sve većim brojem migranata usljed nestabilne političke situacije, ratova, loše ekonomske situacije i klimatskih promjena u zemljama iz kojih dolaze migranti.

“U Crnoj Gori migracije uglavnom imaju karakter tranzita preko državne teritorije, dominantno iz pravca Albanije i Kosova ka Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, i dalje prema zemljama Zapadne Evrope. Nešto veći priliv migranata preko Albanije u Crnu Goru je najvjerovatnije zbog snažnije reakcije Bugarske, Srbije, Mađarske, Rumunije i Hrvatske, koje su realizovale brojne aktivnosti u cilju bolje kontrole granica i sprečavanja ilegalnih ulazaka. Zbog toga je i Crna Gora pojačala nadzor svoje granice koji uključuje i podršku vojske. U ovom trenutku ne postoje razlozi za zabrinutost”, naglasio je on.

Govoreći o turističkoj sezoni Marković se posebno osvrnuo na sjever države.

“Sjever je decenijama unazad neopravdano razvojno zapostavljan, iako raspolaže sa preko 50 odsto ukupnih resursa koji mogu biti stavljeni u funkciju ekonomskog rasta i razvoja zemlje. Mi smo u sjevernom regionu započeli turističke projekte vrijedne preko 80 miliona eura. Ali istovremeno ne želimo da sjever bude isključivo u ulozi zimskog turizma. Sama okolnost da se u pojedinim gradovima na sjeveru, u ljetnjoj sezoni 2017. godine, nije mogao naći slobodan krevet ni na seoskom području, govori nam da je ulaganj e u sjever opravdano, kao i očekivanj a od ovog kraja”, rekao je on.

Prema riječima premijera namjera je da država snažnije ulaže u puteve, komunalnu i društvenu infrastrukturu, i druge neophodne sadržaje, jer većina opština sjevernog regiona ima jedinstvene kulturne i turističke potencijale koji moraju biti stavljeni u funkciju stvaranja nove vrijednosti, otvaranja novih radnih mjesta i boljeg života svake porodice.

“Uostalom, doživljavam to i kao dio našeg duga prema sjeveru”, naveo je Marković.

On je komentarisao i spekulacije se da će na jesen napraviti rekonstrukciju Vlade.

“Ne znam šta se govori i očekuje, ali su ministri i moji saradnici u kabinetu, u mom načinu rada, svakog dana na ispitu. A jasno registrujem da su im državni poslovi ispred ličnog komfora. Svaka sjednica Vlade je svojevrsna provjera, uz analizu rada i rezultata. Iako sam veoma zahtjevan i naglašeno kritički orijentisan, rezultati su tu, i oni su i mjerljivi, i vidljivi. Gotovo u svim sektorima i politikama bilježimo rezultat. Rast ekonomije već dvije godine držimo iznad naših i međunarodnih projekcija, uspješno se ostvaruje plan finansijske konsolidacije, otvoreno je nekoliko hiljada novih radnih mjesta i stopa nezaposlenosti pada. Još jedan važan kvalitet je da nemam ni prigovora sa strane na ponašanje članova Vlade, a kao što vidite nema ni jedne afere u tom smislu”, naglasio je premijer.

Marković je poručio da će čim primijeti neposvećenost ili da neko ozbiljnije zaostaje mijenjati ministre sam, te da mu za to nije potreban savjet.

“Ali to neću raditi zbog bilo čijih i bilo kakvih očekivanja, nego isključivo zbog potrebe kad do nje dođe”, zaključio je Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nurkovic E
Gost
Nurkovic E

Baš nas briga! ALBANIA integrale minerale!

Budvanin
Gost
Budvanin

Cestitam Markovicu!Konacno neko iz vlasti ko je jasan i glasan…Dosta je vise,mora se znati sta je drzava,a sta crkva!GRANICE DRZAVE,GRANICE CRKVE!!Postujte kanonsko pravo,ono je jasno svima osim srbima!!! Irinej ce morati svoje besjede i palamudjenje izgovarati iz Srbije,ali ne i ovdje kod nas.

Ljubo
Gost
Ljubo

MARKOVICU SUVISE STE SPORI UVUKLI SU VAM SE U SVE PORE ZIVOTA I DRZAVE

Ljuta
Gost
Ljuta

niko ne moze ugrozit drzavu ali ovakva vlast koja svako malo radi ebalans budjeta ugrozava samu sebe i drzavu

Bodin
Gost
Bodin

BRAVO Markoviću , vrijeme je da narod crnogorski vrati svoje otete svetinje , kad god vidim onu tuđu okupatorsku zastavu sa 4c na naše crkve , znam da smo okupirani i da nijesmo slobodni , hoćemo svoju slobodu i da se vrati naša crkva okupirana 1918 !

Milena
Gost
Milena

Kad se citaju ovi komentari jasna je mrznja i zelja za ratovanjem, zlo ,sa budalama je lako manipulisati, oni drugaciji su ti za sve krivi , a mi sto smo ti kozu odrli smo ti prijatelji

LJUTA
Gost
LJUTA

Popovi su je stvorili odavno ali vi mislite da svijet pocinje sa vama…samo ne znam ko je Eva..Adama svi znamo ko je

Razocaran
Gost
Razocaran

Good.Premijere,mislim da se nijesi proslavio sa danasnjim politickim nastupom. Pokusavam da udjem u srz tvog ANTAGONIZAM prema MATICNOJ Crkvi.Mislim da je glavna poenta,ovako grubog I ne bas smislenog nastupa,ustvari RAZVODnJAVANJE Srpskog pitanja,koje konacno izlazi napovrsinu Zajounjati see if ,,POPOVA,Kako kazes ,NE MOGU TI doijeti nikakvu pozitivnu poziciju naoritiv sa napadom na MCP samo SI dojazao da SE dalje vrsi pritisak… Više »

Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Maticna crkva Crnogoraca je crnogorska pravoslavna crkva!

Tale
Gost
Tale

Nećeš Markoviću udarati na crkvu, svi ćemo stati u njenu odbranu, i Crnogorci i Srbi, jer političke stranke su jedno a vjera i religija nešto sasvim drugo i tu smo jedinstveni! Crkva je stvorila Crnu Goru a nije Crna Gora crkvu! Šiš!!!

socioplan
Gost
socioplan

Tale je pomijesao babe i zarnogorcima se moraju vratiti crnogorske bogomolje.

socioplan
Gost
socioplan

Crnogorcima se moraju vratiti otete crkve

Hase
Gost
Hase

Taman pomislim da ovaj covjek ima granicu ali on me uvijek demantuje. A da ima ne bi ostavio porodicu i spetljao se sa nekom partijskom fuficom.

Italijanka
Gost
Italijanka

Ćile školski ulovise me italijanke potcijenile su me naše stjuardese a ćile školski sjecas li se doli bell 😃😂👍ne sviđaju mi se w 👍

Cedeem
Gost
Cedeem

Eh, da je ovoliko komentara na temama iz ekonomije, gdje bi nama kraj bio?

sonnyy
Gost
sonnyy

Ni o ovome ne znaju ništa a tek o ekonomiji da pričaju. Šta da kažu, da smo vodeca ekonomija regiona..

Bazinga
Gost
Bazinga

Slažem se sa tobom u potpunosti, ali o ekonomiji nema šta da se priča jer skora pa da je i nema. Ljepše su ove teme koje nam mažu oči od prvog do prvog. Mi smo rekorderi u podjelama, dijelimo se nacionalno iako smo državljani Crne Gore na Srbe, Crnogorce, Bošnjake, Albance, Hrvate….u politici na DPS, DF, SDP, SD, DEMOKRATE, SNP,… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Ko mi dade pvi minus. E mora da si neki nacionalista to jeste šovinista. Za tvoju informaciju svi koji žive u Americi se izjašnjavaju kao Amerikanci u Rusiji ko Rusi, iako su možda žuti,bijeli ili crni pa čak i drugih vijera.

Ljuta
Gost
Ljuta

u americi i rusiji se svi izjasnjavaju kao crnogorci…..nemaju drugih nacija..zbogom pameti

Bazinga
Gost
Bazinga

Ljuta pošto vi imate problem identiteta ne znači da je cio svijet takav. To što ne priznajete svoju državu to ne govori ništa o državi već o vama sa problemom indetifikacije. Ako imaš sva važeća dokumenta koja važe za jednu državu onda si prvo njen državljanin pa onda sve ostalo. Ali teško je to postići sa vama koji ne priznajete… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Kritičari, možda ste i političar ili kriminalac što je sasvim sve jedno pošto radite slične poslove. Jedino što političari rade u okviru zakona a kriminalci mimo zakona. Političarima i odgovaraju podjele od toga i žive.

Italijanka
Gost
Italijanka

Ćile školski jel znaš ti onu pjesmu kako su se voleli bitanga i dama. Ja sam imao jednu cio grad se okrecao za nama lijepo je bilo 👍😂😂😂😂😂😃😃😃😃😃

SEKULE DRLJEVIC
Gost
SEKULE DRLJEVIC

Crnogorci i svi koji ljube Crnu Goru biti ce gospodari a ne tudi popovi spc,mi smo svoji na svome i ne damo nikom C.G.

sonnyy
Gost
sonnyy

Svoje sdvorište možeš da ne daješ.. Za ostalo se ne pitaš. Što se Crkve tiče vjernici te Crkve ce da odlučuju.. Odnosno 100%Pravoslavci.. A ne Montenegini gdje sem Pravoslavaca ima i pola drugih vjera…Narod zbog koga je ta Celva tu po brojnosti koji joj vjeruje ima prednost u odnosu na 2%..

Strijelac
Gost
Strijelac

Samo se ti tješi, sonnyy!

sonnyy
Gost
sonnyy

Preživjela je Crlva Osmanlije dako i Dps prođe…

Ozezi
Gost
Ozezi

Prezivjela je CPC osmanlije,a vasa crkva sopstvene pakosti i podlosti nece…barem u Crnoj Goti

ND
Gost
ND

Uz svo dužno poštovanje,u CG će se država pitati oko svega,pa i Crkve,u pravoslavlju je ta veza specifična. Bojim se da Mitropilija previše vodi računa o onome što se dešava van CG i da se Patrijaršija previše mješa u politička pitanja,što ide na ruku onima koji bi autokefalnu Crkvu u CG( pi kanonima,naravno).

Ljuta
Gost
Ljuta

zato vas ima 40% zajedno sa onima koji misle da je cg drzava srpskog naroda

Bazinga
Gost
Bazinga

Kako to izračuna? Ustvari šta si uopšte računao? Objasni molim te jer ništa nisam razumio, da nisu plate povećane za 40%? Za tvoju informaciju u Sloveniji je minimalac i to neto blizu 700€ i svi se izjašnjavaju kao Slovenci. 🙂🇲🇪🇷🇺🇷🇸🇸🇮🇲🇰🇧🇦🇭🇷….🇪🇺

gost
Gost
gost

Odlčan premijer, reaguje odmjereno na sve ove nasrtaje od raznih likova iz različitih država, a sve u najboljem interesu građana Crne Gore

NBA
Gost
NBA

CRNA GORA ZIVI U MIRU I RADI U KORIST SVOJIH GRADJANA ,OD KADA JE NASPREMIJR-PRESJEDNIK MILO DJUKANOVIC NA VLASTI! SVAKOME SMO PRUZILI RUKU SPASA MA KO BIO! KOME NIJE DOBRO, NEKA IDE DJE MU JE BOLJE…..SRECAN PUT……?

CG građanin
Gost
CG građanin

Stvarno smo najbolji u regionu, neopterećeni mržnjom kao drugi, imamo multinacionalnu, multireligijsku, slobodnu i demokratsku Crnu Goru. Želimo i radimo na tome da i takva ostane.

Ljuta
Gost
Ljuta

slobodnu od cega?

sonnyy
Gost
sonnyy

Slažem se, i fala im za to…. ali ako sada njima ne odgovara Crkva… Valjda i za njih važi ta zadnja rečenica iz tvog komentara…

Strijelac
Gost
Strijelac

Ne važi, sonnyy, mi smo vlast, a crkva nije i neće biti samo vaša, jer nije ni bila nikada do ‘918.g.

sonnyy
Gost
sonnyy

Ne znaš ti ništa o 1918g, bez da je bila i da se nešto dešavalo..

LJUTA
Gost
LJUTA

1918 je unuk kralja Nikole preuzeo presto..sto je tu sporno….i Nikolin sin mu je priznao krunu ..e nisu komunjare njih cielih 0.1%

ND
Gost
ND

Komunista tada još nije bilo formalno na prostoru Balkana,osim individualno. Oni su tada palili po Rusiji i ubijali članove carske porodice

...
Gost
...

LJUTA, ma šta tu ima sporno?????????????????? Nema ništa sporno sem ubistvo jedne kraljevine i jednog naroda! Ništa sporno – sve jasno!

Ljuta
Gost
Ljuta

ta kraljevina od 1910 do 1916 NIJE NIKAD PRIZNATA….a onda je aneksirana od austrougara …..i 1918g je usla u novu drzavu..nista sporno logici

Ljuta
Gost
Ljuta

tao je bilo dok je u njega tekla srpska krv

staropodgoricki
Gost
staropodgoricki

Za razliku od prirodnih partnera ovi iz dps ne vide dalje od svijih profita

sonnyy
Gost
sonnyy

Da li je pemijer ono rekao da se “kriminalci” između sebe ubijaju…

Region
Gost
Region

Ja vjerujem Markovicu, isto onolilo kada kažu da smo vodeca ekinomija u regionu…

Ljuta
Gost
Ljuta

ja vu mu vjerovati kad ne bude rebalansa budjeta

Pitanje
Gost
Pitanje

Nauci nas markovicu, kako se to zakonom moze oteti necija imovina. Nemoj poslije da bude izvini….

Odgovor
Gost
Odgovor

To pitanje postavi , popu Ristu i SPC, ne Markoviću.Naučićeš kad je vratimo, ne brini.Čovjek uči dok je živ?

Ljuta
Gost
Ljuta

da vi uzmete nase crkve sve bi ste ih pretvorili u garaze kao sto ste ih od 1945g pretvarali u stale i magazine

...
Gost
...

Pitanje,
pa imaš primjer Aleksandrovog dekreta o unijaćenju Crnogorske crkve…

Ljuta
Gost
Ljuta

kao i nikolinog ustava iz 1905g kad je proglasio crnogorsku crkvu

Ozezi
Gost
Ozezi

Zakon kralja Aleksandra iz 1918 te moze najbolje nauciti kako se otima necija imovina

D.B.
Gost
D.B.

Bilo bi dobro da ovakvih drzavnika imamo vise!

Region
Gost
Region

Da za one koji su vazda protiv Crkve bili…

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Pisi propalo, Markovicu.

Napismeno
Gost
Napismeno

Piše, piše, ne boj se neće propasti.

Tivatski
Gost
Tivatski

Mi Bokelji zbog Markovica i slicnih, ne navijamo za MNE. Mi smo sva svijeta.

mer
Gost
mer

koji bokelji vi iz republike srpske?

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Bokelji su vazda bili Srbi. U mne od 1948

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Pa Duklja je bila prije Boke…

Antrax
Gost
Antrax

Bilo je i pola Hrvatske pa nju ne svojatate.

Ljuta
Gost
Ljuta

ali ne na teritoriji Boke nego danasnje shiptarije

Ljuta
Gost
Ljuta

admiral i nadbiskup Andrija Zmajevic Srbin kao i Don Niko Lukovic Srbin itd itd

Mrgud
Gost
Mrgud

Iz Niš.

Anonimus
Gost
Anonimus

Da si iz Tivta veličao bi ga… No nisi….

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

U Crnoj Gori žive sve sami i čisti Srbi, koji govore srpskim jezikom, a ima ih oko 300.000. Većina su pravoslavne vjere, a ima nešto rimokatoličke i muhamedanske vjere, ali treba znati da smo svi srpskog porijekla i srpske narodnosti..

@ Makice
Gost
@ Makice

Srbska Boka ovo je falsifikova Sima Milutinovic nikad ovdje Srba bilo nije mi smo potomci Kromanjolaca iz Katunske nahije..Njegos je bio Bosnjak a K Nikola pobjegulja i ne mrci puska

Charli
Gost
Charli

Makice mozda vi i jeste, ali mi Bokelji ne.

Anonimus
Gost
Anonimus

In your dreams…

Istina je jaka
Gost
Istina je jaka

Cetinje 1910….vi dukljani ste u snovima

Neretva
Gost
Neretva

Govori samo u svoje ime. Što se mene tiče ne uklspa, se u tvoju teoriju.

Trece Oko
Gost
Trece Oko

Neka nam je vječna Crna Gora !

Cuca iz Lipa
Gost
Cuca iz Lipa

Osnova je da se Njegos K nikola Janko vukotic zakonom zabrane nas Sveti Vladika i Poglavnik NE ovisne CPC nikad ne pominje Petrovice

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Mi Srbi Crnogorci, kako nas je zvao kralj Nikola

Anonimus
Gost
Anonimus

Boka je crnogorska…

Vazda bila
Gost
Vazda bila

Nije nego srpska

sonnyy
Gost
sonnyy

Jeste, baba mi pamti i kada je ušla Bola u sastav CG..

Ljuta
Gost
Ljuta

od 1944 okupacijom austrougarske

Srbin iz CG
Gost
Srbin iz CG

E zadnja im bila, ka i sto ce, kako rade… pih.. jesam srbin ali se stidim svega ovog sto rade nasi samoizabrani predstavnici i preosvestenstvo koje je vec odavno omatufilo.. i ucinjelo je toliko toga da pocnem da se preispitujem jesam li ja na pravoj strani..Ne dajte se crnogorci za pravu i pravednu stvar imate podrsku nas pravih neostrascenih srba!!

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Inace?

Anonimus
Gost
Anonimus

Inače sve po starom, nama država, a vama Kosovo…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Dragi Srbine iz Crne Gore, vjerovatno si podržao i to što je crnogorska vlast priznala “nezavisnost” Kosmeta, što su glasali da Kosmet bude član Uneska i da Pećka patrijaršija, Dečani, Gračanica budu dio albanskog kulturnog nasleđa. Ne sjekiram se ja, na čijoj si ti strani.

Srbin iz CG
Gost
Srbin iz CG

Kosovo smo evo i mi priznali a ne CG.. sad cemo toboze da ga nesto podijelimo da uzmemo neki cosak gore i da pretvorimo to u pobjedu sa onim nasim demagogom.. zakazao je sjednicu za nacionalnu bez. dva sata je nesto vjerovatno samo on pricao i na kraju je bilo saopstenje da srbi ostanu smireni i pribrani .. a oni… Više »

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Ma da, neprijatelji Crne Gore su Njegos, Kralj Nikola, Mitropolit, nazdravlje mu, a zastitnici Miras, Kilibarda, Cirgic. Bice da je tako. Zato od ove zemlje nikad nece biti nesto konkretno, dok dukljani ne priznaju da im je proslost srpska, a da su im vrijednosti izmisljene u 3-em milenijumu.

Anonimus
Gost
Anonimus

Kao što rekoh, država, jezik, istorija – crnogorski. Koliko ti to smeta, puno – ha? A uskoro i crkva…

Vazda bila
Gost
Vazda bila

Zato ti vise od pola drzave navija za susjedne. Jezik, cirgilica, sluzi samo za salu

Ljuta
Gost
Ljuta

nije crkva morsko dobro koje je lopovima na meti…

Sto posto
Gost
Sto posto

Markovic precutkuje istini. Reci Markovici, gdje su ti Srbi u vlasti? Reci gdje ti je vecinski jezik? Ili samo falsifikati vrijede u vladi CG?

Anonimus
Gost
Anonimus

Srbi su nacionalna manjina u CG.I ne mogu doći na vlast jer previše štrajkuju i kuckaju po portalima 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Cuca Popovic
Gost
Cuca Popovic

Dog god postoi ime Gora Crna ovdje srece nema ..Zato vlada pod hitno da izmieni ime da budemo Kakaricka Gora ili Karadag

Anonimus
Gost
Anonimus

Kaze se ‘dok, postoji i izmjeni’. I dozvoli mi da se ne slažim sa tvojom glupostima.

sonnyy
Gost
sonnyy

Kaže se “dožvolji mi da Şe ne šlažem vidh tebe”.. Piši na “crnogorski”..

Zrno Cmarkovic
Gost
Zrno Cmarkovic

Na zalost Crna Gora je 2006 prestala da postoi…Okupacija jos traje do kad ne moze se znat…Nadamo se ukidanju granice s Albanijom i ujedinjenje…Nema vise Crna Gora junaka poput Krsta te sagnja komunjare u pecinu

Anonimus
Gost
Anonimus

Opet ti? Hajde fino u osnovnu….

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Vidim po negativnim komentarima da je neprijateljima Crne Gore takako živac – nemogu oni podnijeti ništa što je dobro za Crnu Goru. Svaka čast Premijeru!

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Sta je to dobro? Sto navijate za Kosovo i Hrvatsku, ili sto svercujete Mirasa po Vatikanu?

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Ma, kakav miras, on je katolicki svestenik. Ne trositi toliko vremena na njega i dukljane. Treba vidjet sta se radi u ovoj nasoj legitimnoj crkvi-to ja pokusavam da ukazem sve vrijeme, ali na ovom sajtu imate te tipove dukljansko katolicke koji stalno vrte iste teme bez argumenata.

...
Gost
...

Dr V. Perunicic, a neka “doktore” tako ti Amfilohija egzorciste!

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Ti i ne znas o cemu govoris, beslemacu. Nesto ti u sintaksi recenice nije dobro.a ni u glavi reko bih. Krijete se iza tackica, kukica, orlova a vrijedjate. Junacine

sram i stid te
Gost
sram i stid te

Dr V. Perunicic, Da išta znaš, kao što ne znaš, ne bi lupao gluposti kojima obasipaš narod. No, dobro si plaćen za te aktivnosti. Ignore moj dotore!

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Od koga placen? Dukljanine. Ja zivim od plate i svog rada. To sto ti imas paranoju i urodjenu mrznju prema drugomislecima te zaslepljuje da realno rasudjujes. Popij nesto da stisas tu ljutnju pojesce te. Dukljisa.

Objektivno
Gost
Objektivno

Ipak Vi, doktore, imate malo veći problem, riješite to kod kolega. Bez ljutnje.

...
Gost
...

Dr V. Perunicic, vidi se da ne znate ništa o Crnogorskoj crkvi, bilo bi pametno da zaobiđete tu broblematiku

Anonimus
Gost
Anonimus

Dobro je što je ovo demokratija, i ništa ti ne radimo, mada ti znamo IP adresu.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Kome ovo prijete ovi anonimni, srpska boka? Vama ili meni. Anonimni i jesu-bez imena, broja, adrese.

Ozezi
Gost
Ozezi

Isti ti ces navijati za Hrvatsku kad igra sa Crnom Gorom!A znamo koliko mrzis Hrvatsku,znaci CG mrzis jos vise

Anal utika
Gost
Anal utika

Ahaaaa Crna Gora drzava i ne zavisna ahaaaaa

Anonimus
Gost
Anonimus

Ahaaa i članica NATO-aaaaa. Ništa nam ne možeteeee, jači smo od sudbineeee 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Doko
Gost
Doko

Druze kad te neko bombarduje on ti posle ne cuva nebo no kontrolise osvojenu teritoriju e to ti je danasnja cg a ti da se se kojim slucajem rodio u doba turaka sad bi se zvao murat u tome je razlika izmedju nas srba i vas dukljana i da ima sitda ijo od vas nebi radi stradale djece iz murina… Više »

Boba
Gost
Boba

Dje god dodjes,vlada,banke,preduzeca, od 18 do 60 sve Iz mojkovca,osta li iko tamo? Zavladase nasom Podgoricom, to grabi,kida,ne pita ,gazi samo da uspije Iz sela u varosi. Al kapa dolje slozni ka albanci,I odma nadju posoooooo, Milo uzimaj stvar u svoje ruke,ovaj ce ti okrenut ledja.

Radijatorčić
Gost
Radijatorčić

I svi nose radijatore za Podgoricu. Znak raspoznavanja!

Anonimus
Gost
Anonimus

Fašizam počinje nacionalizmom….

Pravedni
Gost
Pravedni

Ja imam za sve vas jedno pitanje. Da li neko ko je glasao 2006 za DA može da bude za jedinu crkvu Mitropoliju crnogorsko – primorsku?🇲🇪🙄

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Jedan je u manastiru Piva uzgajo marihuanu iza konaka. Posle mu neki krimosi izresetali soferku na fijata 1300 zbog nerasciscenih racuna

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Popovi prave ozbiljne probleme. Sa njima suruju svi-i vlast i opozicija. Oni se vataju za brade izmedju sebe i propagiraju ekumenizam. Mislim da su neki od njih u dosluhu i sa kriminalnim klanovima. Oni kad prave veselje, tresti najjace ozvucenje koje sam ja do sad cuo. I to traje do tri posle ponoci. Komunalci ne smiju nista.

sonnyy
Gost
sonnyy

Veoma je teško uspjevam poslati komentar na ovu temu, pa ce se steci utisak da je Mitropolija i ono Miraševo među narod zastupljeno pola-pola haha. Večerace se i vi večerate svaki dan po tri put…Kavijar vam se ne jede više, iz zebancije ćevape naručite… Pa jedete i smijete se…

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Ko tvrdi da milo i markun ne vole amfilohija, ajte molim vas. To je pecina ljudska, nacitan, obrazovan, erudita, poliglota, ima paranormalne moci, egzircist. Ko kaze da njega milo i markun diskriminizu, ajde?

Ma neka
Gost
Ma neka

Dr V. Perunicic, ili sam neinteligentna, ili se Vi šalite? O čemu pričate? Amfilohije je, MOŽDA, sve to, SAMO NE VJERUJE U HRISTA! On nije Histov vjernik.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Da li Vi, gospodjo, znate da se pojedini popovi po cg bave egzorcizmom-istjerivanjem djavola iz ljudi i to javno daju u video-snimcima? Je li to u duhu pravoslavne religije? Zasto vlast to nije ispitala i zabranila? O cemu mi ovdje diskutujemo?

Ma neka
Gost
Ma neka

Dr V. Perunicic, pa evo, Vi kažete da je Amfilohije egzorcista, i tu smo saglasni, kao i u tome da kune, naziva Crnogorce volovima, kopiladima… pa, kako je moguće da neki pravoslavci vjeruju da je on vjernik bilo koje pravoslavne crkve? Kakvi su to vjernici koji vjeruju u njegovu iskrenu ljubav prema Hristu? Nikakvi. Kakav pop takvi i vjernici.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Poenta ove teme je da li je amfilohije diskriminisan ili ne. Ja Vam kazem, po meni, nije – cim mu se dozvoljava da se takve stvari rade u crkvi. Medjutim, meni ni dusko ni amfilohije nisu potrebni da bih bio vjernik ili ne. Da li ste me sad razumjeli? Popovi su svuda i sveprisutni.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dr V. Perunicic, svakako Vas razumijem da vam u tome niko nije potreba, Bog je u čovjeku, odnosno u njegovom doživljaju Boga, no me zanima boli li Vas što Amfilohije radi u Crnogorskoj crkvi, zašto govori neiostine o njoj i uzurpira njene bogomolje i prefarbava ih u Miloševe konake? Ja takođe praktikujem pravoslavnu vjeru po svim kanonima po kojima su… Više »

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Bicu direktan: ja jesam crnogorac, dukljanin nisam, dps-ovac nisam. Imao sam i problema u karijeri zbog toga. Ne podrzavam tamnu stranu mitropolije. Svi ljudi su mi u ambul jednaki i svima se jednako posvecujem. I poticem iz naroda, zato i komentarisem sve ovo. Ne trpim nasilnike bilo koje vrste, vjere, partije.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dr V. Perunicic, pa, otkud Vam ideja da je CPC katolička (katoličanska je nešto drugo) ? To je Njegoševa crkva, dokazano po svemu, crnogorska i ničija drugo? Drugo je pitanje “snalaženja” današnjih predstavnika CPC i njihove slabo organizovane borbe za istinu. Za ISTINU, gospodine doktore. Vjerujte mi, pročučavam to decenijama.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Gospodjo, vidim da ste razumna zena i da sa Vama moze ozbiljno da se razgovara. Da li Vi znate, odnosno, da li se sjecate ko je kod nas ‘vratio’ pricu o duklji i dukljanima posle AB revolucije?

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Ja cu Vam reci sta mislim. I vise ne polemisem, zbog dripaca koji pitanje je jesu li zavrsili i osnovnu skolu, a vrijedjaju i oni se, coce, razumiju u istoriju. Dakle, ova CPC je nastala na debeloj podlozi crnogorskog velikonacionalizma, vidite ko se tu pominje kao uzor:Sekula Drljevic, Stedimlija i djelo: Crvena Hrvatska, Krsto Zrnov Popovic. Ta gospoda su pandan… Više »

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dobro je što zaustavljate polemisanje sa mnom, vidim da Vi nijeste čitali ništa u vezi sa ovim što ste nabrojali, da i ne govorim o naramcima dokumenata. Pitaću Vas samo jedno: Zašto tolika povika na svjedoke autokefalnosti CPC? Nije to tako kako je predstavljeno, prije svega, srpskoj javnosti, da i ne govorimo o novim “istoričarima” religije. Besmisleno je razgovarati s… Više »

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Kakva autokefalnost CPC? Ko je to njima dao i kad? Obicna katolicka sekta ispod skuta vatikana. Crkva moze dobiti autokefalnost samo od matice crkve, to je na vasu zalost SPC. A ova druzina koja se okupila i puna mrznje pravi neki montenegro i duklju, moze samo da vrijedja i pljuje po cinjenicama. Oni obnovili autokefalnost, drzali je u dzepu pa… Više »

socioplan
Gost
socioplan

doco, nijeste dorasli temi. Kad budete, javite se

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Crnogorka Dr V. Perunicic, svakako Vas razumijem da vam u tome niko nije potreban, Bog je u čovjeku, odnosno u njegovom doživljaju Boga, no me zanima boli li Vas što Amfilohije radi u Crnogorskoj crkvi, zašto govori neistine o njoj i uzurpira njene bogomolje i prefarbava ih u Miloševe konake? Ja takođe praktikujem pravoslavnu vjeru po svim kanonima po kojima… Više »

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Ako Vas zanima moje misljenje-opet bih se vratio na ovo sto sam rekao i sto ste i Vi potvrdili-vjera je u covjeku i svecima. Kaze jedan pametan pjesnik: kada cinis dobra djela i kada se Bogu molis, TO NE MORA NIKO ZNATI, ti postajes biti Jedno. Neka Vam to bude vodilja, ma ko da ste, samo ako ste dobar covjek.

Ma neka
Gost
Ma neka

Zaista ne vjeruje u Hrista. Jer, da vjeruje sigurno ne bi radio to što radi.

Ma da
Gost
Ma da

Crkva ne smije nisakim na veceru, dok je vi ne procerate. Taj film necete gledat. Bolje da Markovic Srbima da pozicije u drustvu, da se pocne ukidat ova diskriminacija. Ostace mne ns cetinju i petnjici.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Tu ces brzo put Morave posrbko

Anonimus
Gost
Anonimus

Ne mora, može on da konobariše bez problema, sa srbijancima koji i onako dolaze sezonski…

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Istorija govori o dvoglavom orlu koji je letio iz rima, preko vizantije, do carske rusije. Putin ga je skinuo iz svih simbola i on onog patrijarha kirila ne sljivi (a, i sto bi sljivio, kad ne pije sljivu nego votku) dva posto. A, recimo Vucic: on isto ima tu neman na zastavi, prvo svrati da popije 4-5 sljiva u kafanu… Više »

Ma neka
Gost
Ma neka

Dr V. Perunicic, to što Vi kažete o dvoglavom orlu piše na srpskoj Vikipediji, pa, ipak, pročitajte što piše u ruskoj, jer, nešto se ne slaže; “Широко используется во Франции, Германии, арабских государствах, странах, имевших тесные связи с Византийской Империей (например Россия, Сербия, Албания, Черногория). Čisto radi detalja koji nas se tiču. Tako, ne tumačite nam iz neprovjerenih izvora (sic!).

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

I sta si ti sad novo reko?. Ovo nije vikipedija nego istorija koju je trebalo da ucis na vrijeme. Malo si prespavo neke casove i metodske jedinice.

...
Gost
...

Dr V. Perunicic, ništa novo sem što ste pomiješali Rimsko i Vizantijsko carstvo, na primjer!

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Te vecere su davno pocele po hramovskim katakombama..svako vece su se smjenjivali crni automobili sa Mandicem..Danilovicem..Pepom B. .a na platou su ih cekali 5-6 popova…Nijeste Markovicu obracali paznju na to..nijesu dolazili da se mole bogu vec da kuju planove za unistenje Crne Gore..no bolje ikad no nikad da se probudiste…

Sto posto
Gost
Sto posto

Da, vi ste spasili CG laznim Mirasem i Cirgilicom, a mi je unistavamo Njegosem.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Sto posto, ……..aoooook, vi ste je spasili Njegošem Crnogorcem!!! A, neka, jadan ne bio!

Anonimus
Gost
Anonimus

Sto posto, sunarodnik Kesić ima za tebe jedino pravo ime: ‘Budala’.

Doko
Gost
Doko

Od poturica nekad a sad od ponatovaca

Pravedni
Gost
Pravedni

Usvim državama 🗺 crkve i njihove religije su poštovane i sarađuju na obostranu korist samo je u Crnoj Gori, Vladi “problem” Mitropolija crnogorsko – primorska i srpski narod koja je starija od države Crne Gore
(900 godina) ☝️🙄

21 MAJ
Gost
21 MAJ

“Pravedni”-bas di glup..

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Koje vi Srbi imate komplekse covjece!? Svi su od vas nastali!? Smanjite dozivljaj jer spadoste na beograski pasaluk. To ce vam sudbina biti.

Malo morgen
Gost
Malo morgen

U MNE je sve lazno. Instalirali NVO CPC, niko ih ne sljivi. Izmislili cirgilicu, vise je niko ne koristi. Imamo reprezentaciju, koju kad igra, niko ne gleda, sem dps clanova. Ovo je danasnji Montenegro. I misle jos crkvu privatizovati. E nece moci.

Pogba
Gost
Pogba

Eto ti ces cijeniti sta je i kako u NASOJ DRZAVI! Pojma nemas o zivotu a po najmanje o istoriji,ispran ti je mozak,zivio si ocigledno u familiji dje su bili cetnici pa si i ti na pogresnoj strani istorije. Sve neko odozgo gleda pa tako i vraca,a vidimo kako vama srbima vraca,iako se kao crnogorac uopste ne radujem tome ali… Više »

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Polako muro da ne zajases na traktorce kao tvoji novipeceni rodjaci sa Kosova i iz Hrvatske. Da Ameri ne zaustavise Tudjmana pred Banja Lukom ni u Bosni vas ne bi bilo. Smiri se da ne zavrsis pored Mlave

Odgovor
Gost
Odgovor

Nego, zaustaviti ti diskriminaciju i daj Srbima radna mjesta i pozicije. Ne okolisaj.

Ma neka
Gost
Ma neka

Odgovor, ne budali…da da pozicije onima koji ne priznaju državu…da izvrši samoubistvo države…Bila bi to najveća glupost jednog premijera

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Vazno je da redovno dolaze u zgradu pored americke ambasade zvanu udba ili anb da se dogovorite kako dalje da funkcionisete …prvo su dosli popovi topovi pa lopovi …opis rata u sfrj….

obični građanin
Gost
obični građanin

Marković i njegova Vlada treba da sarađuju sa Mitropolijom crnogorsko – primorskom.
Pomaže Bog narode u Crnoj Gori 📿

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Vala ako se udruzi sa Ristom poci ce u Pidbisce da kosi livade..

aeeee
Gost
aeeee

obični građanin, nije to Crnogorska mitropolija no Srpska, prema tome, naša Vlada nema ništa sa stranom crkvom.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Jedino resenje je da se Milo zapopi, obuce vladicanske odezde i postane odraz tog dvoglavog orla na grbu i zastavi. Tada miras, amfilohije i militantne crkvene organizacije moraju da povuku rucnu. Nemam nista protiv

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Poodavno poznato je, zna se, ne kaze narod uzalud da su Hodze i Popovi najveci lopovi (cast izuzetcima) Sta su crkve i vjerske zajednice danas? To su hotelsko, ugostiljska, turistička, trgovačka, politička, itd društva poduzeća sa neograničenom odgovornoscu koja pružaju razne vrste usluga i nikom ništa ne plaćaju… Eh da mi je vlast imat bar mjesec dana kako ih bih… Više »

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Hahaha, a sta rade popovi po crnoj gori. Opet vode politiku. Kako nece kad sekularna drzava kakva je cg zvanicno-ima grb i zastavu sa dvoglavim orlom. Dvoglavi orao ima iskljucivo samo jednu simboliku: ujedinjenost drzave i crkve u vodjenju iste. Dakle, zakon o drzavnim simbolima daje ravnopravnost crkvi da se mijesa u vlast koliko i markunova vlada.

pravnik
Gost
pravnik

@Dr, Pročitajte Ustav Crne Gore, pa će vam biti jasnije.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

A, ne cito no na pamet naucio, jadan nebio, za drzavni ispit. Ljudi se krstili otkud znam svaki clan. ZnAm sta govorim. Sad cete vi vasu pricu-zakoni moraju podlijegati ustavu i sl. To u crnoj gori ne vazi. Nesredjena drzava.

...
Gost
...

Dr V. PerunicicU, POBOGU! Crnogorska crkva je prije osamnaeste predstavljala DRŽAVNU VJERU CRNOGORACA. Ako dvoglavi orao znači to, onda sigurno ne znbači vezi SPC sa Državom Crnom Gorom. Mislite, ako već ne vladate faktima!

Tivat
Gost
Tivat

Finansijski motiv je ipak najveci !

Odlično
Gost
Odlično

Radi odličan posao. Kad vidim ove negativne komentare, tačno znam da radi pravu stvar za Crnu Goru. Ove tuge tužne, kojima je milija tuđa država, a mrsko sve crnogorsko, odma se povampire sa napadima i lažima. Samo da nastavi tako.

Odgovor
Gost
Odgovor

Nastavi, dok zadnji koji izadje ne ugasi svjetlo. Reprezentacija mne je dokaz koliko gradjani dozivljavaju svoju drzavu.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

MNE je nasa sudbina i jedini izbor a ti imas rezervne domovine poput R.Srpske i Srbije i novu bracu tamo. Mi imamo samo sebe i nikog vise i jednu jedinu Crnu Goru.

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

AKO NE POSTUJU DRZAVU KAO U SLUCAJU IRINEJA,ZABRANITI ULAZAK SLIJEDECI PUT,PA NEKA VOJVODE I VOJVODSTVA IDU KOD NJEGA U POSJETE POSTO KOD NAS TAKVIH ZANIMANJA I ZVANJA NEMA ODAVNO!

Kmzx
Gost
Kmzx

Hahaha. Irinej je dao izjavu da se ne poštuju prava Srba (istina ibače), a predsjednik Albanije da su u CG albanski Alpi. I šta kažeš, protjerat Irineja?

Neretva
Gost
Neretva

Ne protjerati kasno je sad. Zabraniti ulaz u CG i objaviti to u novinama, to treba da se uradi.

Cikotickiii
Gost
Cikotickiii

Ovo premijer jedne drzave, ovo je tuga

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Tuga crnogorska najveca si ti i takvi kao ti sto mrze svoju drzavu. Seli prodaba duso

Kiki
Gost
Kiki

Dulje umislio da opozicija nema pravo bogu da se moli. Da opozicionar ne smije da komunicira sa popom. E, sprdnja. Bolje bi bilo da je rekao gdje je to Irinej pogrijesio. Sto nije objasnio u kakvom se stanju nalaze Srbi. Koliko ih je zaposleno, koliko ih ima na mjestima gdje se odlucuje, kako se postupa sa njihovom crkvom, jezikom, pismom,… Više »

Fakat
Gost
Fakat

ANB, čovjek vam je objasnio sve. Molim da bude u clippingu za Duška “šutni me Trampe” Markovića.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Kiki, ti pitaš u kakvom se stanju nalaze srbi? Pa, oni će se uvijek nalaziti u trudnom stanju dok ne ostvare Dušanovo carstvo! Što znači, nema im lijeka? Liše onih Srbijanaca koji gledaju svoga posla, koji su vrijedni i brinu o onome što treba da brinu, A posrbice su posebna fela Srba koji imaju kompleks izdajnika, i to ih čini… Više »

Odgovori vise
Gost
Odgovori vise

Sta konkretno nije tacno rekao Patrijarh????

Skorup
Gost
Skorup

Sve, za redom !

gost
Gost
gost

@Odgovori vise, Uporedio je položaj Srba u Crnoj Gori sa onim u NDH. NDH u kojoj je postojao logor u Jasenovcu u kojem je ubijen veliki broj ljudi, većinom Srba. Po mnogima je to prije svega bilo nepoštovanje prema jasenovačkim žrtvama. Nijesi mali, razmisli pa vidi šta je tačno, šta nije.

Poznat je
Gost
Poznat je

Ugrozeni smo i mi od Markovicevih falsifikata.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Pati bejbi

istina
Gost
istina

AGRESIVNI SU TAKOZVANI CRNOGORSKI SRBI, svi ostali su mirni građani. Pa to svi znaju, kao što znaju da te “domaće” Srbe u tome podržavaju Vučić i Putin pa se osilili, hoće da Crna Gora opet nestane. Ali, neće Crna Gora i Crnogorci nestati dok je svijeta i vijeka!

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Vucica ne simpatisem. A Crnogorce zovem kako ih je zvao Kralj Nikola. Ne ljuti se na istinu.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Srpska Boka, pa KralJ Nikola reče ovako: “Crna Gora je Crnogorca. Tako je bilo, i tako će biti” (1919). Znači, TAKO JE BILO!!!! I TAKO ĆE BITI!!!! Promijeni vokabular “srpska” Boko!

21 MAJ
Gost
21 MAJ

ISTINA je ISTINA…VJEČNA JE CRNA GORA DO JE SVIJETA ..pa da ce svi krepat u jednoj minuti..

NBA
Gost
NBA

TAKO JE GOS.MARKOVICU! SVAKU “BOLEST” JE BOLJE SPRIJECITI NEGO LIJECITI!!!

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Mislis na lijek za Mirasa i Adnana?

Neretva
Gost
Neretva

Puna podrška Vladi u zalaganju za buducnost Crne Gore. Prozovite štetočine koje su poklonile ogromnu državnu imovinu političkoj organizaciji SPC čiji je glavni cilj da te budućnosti nema.

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Imas sud, obrati mu se. Nemoj da krijes. Molim te, obrati se sudu, ako je neko oteo imovinu. Ili lagis?

Sto podjela
Gost
Sto podjela

Drzava nikad podjeljenija. Srbi o svom poslu. Hrvati i Albanci takodje. Muslimani malo i tursku malo u sarajevo. Markovic izmislja vjere, jezike, a najmanje radi, voli da prica. Sve krivica vlasti, jer vlast treba da ujedinjuje.

Kiki
Gost
Kiki

Ali samo Srbi diskriminisani. Muslimane niko ne sankcionise sto gledaju i vise vole Sarajevo i Instanbul od Podgorice, Albance niko ne sankcionise sto u CG imaju Albanske Alpe.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Trebao si gledati kako ti Muslimani navijaju za CG u Luksemburgu kad je igrala prije nekolike godine kad ih je 3-4000 doslo sa crnogorskim zastavama za razliku od posrbica koji bi i za Tunguziju navijali samo ne za CG. Svi se vracu svojoj CG samo posrbice ne. Trijeznjenje ce biti tesko ili ce se mozda odseliti tamo daleko kod nove… Više »

Cime se bavi
Gost
Cime se bavi

Markovic moze da se pohvali da je bio u vlasti koja je u trecem milenijumu izmislila jezik i slova. Sad bi da izmisli crkvi sta da radi. Mnogo. Pa i od jednog ateiste.

gost
Gost
gost

@Cime se bavi, opet ti o izmišljanju jezika kojim ja pričam i kojim su pričali moji preci. Jesu li ti isprali mozak tvoji “učitelji” ili si odnekle skoro došao u Crnu Goru. Nemoj da ti pune glavu lažima. Druga stvar, ako si vjernik, trebalo bi da pokažeš bar malo poštovanja prema drugima, a ne da ih vrijeđaš.

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Zasto su u CG prije 1918 tvoji preci pricali samo srpskim?

gost
Gost
gost

@Srpska Bosna, nijesu, to su te pogrešno naučili tvoji “učitelji”

Mne
Gost
Mne

Ne mogu da vjerujem da su ljudi evo treca decenija na vlasti, a konstantno traze izgovore za svoje propuste. Od 91 do 96-7 su hrvati i muslimani bili krivci pa smo ratovali sa njima, sad su nam oni prijatelji, a srbi neprijatelji, sutra ko zna. Jedino sto je sigurno da u nasem parlamentu nema postanara, zaposlena im je uza i… Više »

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Ti si jedini razuman na ovaj sajt, unistise ekonomiju sve rasprodase, a zaludjuju narod o crkvama, a 70% nas udje u crkvu jednom u 5 godina. Ali im ide jako dobro narod se prima.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Idi dje je bolje za tebe i tvoje. Tamo daleko nedje

Antrax
Gost
Antrax

Cmarko pita li te ko sta? Aj setaj.

sasaPG
Gost
sasaPG

Crna Gora se kroz istoriju oslanjala najvise na Ruse, a ostali ne mogu reci pomagali, vise nisu odmagali zbog njihovih interesa. Nikada nismo bili oslonjeni na Srbiju, ili neku drugu bakkansku drzavu. Mozemo pricati za vlast sta hocemo, nisam zadovoljan ni ja, ali zadnjih 30 godina je ocuvan mir i medjunacionalni sklad. Kada pogledam ostale drzave u okruzenju, rekao bih… Više »

Zar ne
Gost
Zar ne

Vjerski objekti su u vlasnistvu SPC, jer vecinu manastira izgradise Nemanjici. Mi Srbi vam dozvoljavamo da udjete u crkve, a ne obrnuto. U vlasnistvu SPC su manastiri, a ne u vlasnistvu drzave ili bilo kog drugog.

sasaPG
Gost
sasaPG

Kako da ne prijatelju, izgradi i Aja Sofiju neko pa… objesi macku o rep takve tvrdnje…

...
Gost
...

Zar ne, a što bi mi ovdašnji Crnogorci išli na Srbijanske mise?

Vlada CG
Gost
Vlada CG

Naopaka politika nase Vlade, ucinice da na kraju za reprezentaciju CG navija samo Cetinje i DPS clanovi. Uporno rade na razgradnji, dijeljenju, svadji naroda u CG. Prije DPS-a smo bili ujedinjeni, jedno, bez obzira na razlike. Ovi nas podjelise na sve nacine.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ču, naopaka politika. Jeste za ove neprijatelje Crne Gore, a za Crnu Goru je prava i jedina.

Bas
Gost
Bas

Aha, prava, a drzava nikad podjeljenija

Crnogorac
Gost
Crnogorac

@Bas, Realno gledano u takvom smo okruženju gje smo često izloženi negativnim uticajima spolja. Komšije su takvi kakvi su, neki od njih nam na žalost ne žele dobro. Znamo ko radi na podjelama i ko ne želi dobro Crnoj Gori, a to nikako nije Premijer. On preduzima mjere koje su za dobro Crne Gore i njenih građana. Veoma težak i… Više »

Skupstina CG
Gost
Skupstina CG

Pa i navajaju za reprezentaciju samo Cetinje i DPS clanovi, svi ostali mrze sve sto prestavlja Crna Gora.

Skupstina CG
Gost
Skupstina CG

DPS koliko je poznato nije postojao 1918, nije postojao u vrijeme bjelasa i zelenasa, cetnika i partizana! Tako da druze ne ponavljaj kao papagaj ono sto cujes od Alekse Becica i njemu slicnih.

Italijanka
Gost
Italijanka

E moj narode mažu vam oči. 👍

Madlena
Gost
Madlena

Popovi su se mnogo uzjogunili.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Svaki put reaguje, kaže, preduzme što treba. Stvarno pravi čovjek na pravom mjestu.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Vidim po minusima da neprijateljima Crne Gore takako živac – nemogu oni podnijeti ništa što je dobro za Crnu Goru. Svaka čast premijeru!

Bas
Gost
Bas

Da, bas ujedinjena drzava.

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Da mi srbi mrzimo Cg glasali bi za dps, sd, bs,aa.

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Ne mogu!!

gost
Gost
gost

Odličan premijer.

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Dukljani su postali od nas Srba. U crkvi ce se raditi sta se radi 800 godina. A Markovic i njegova tek nastala ideologija, crkvi nece uredjivati.

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Na internetu ukucaj duklja, pise da je prva srpska drzava.

auff
Gost
auff

Zvijuk, e, jado, čitaš srpske verzije i laži…a uzmi dokumenta, mrčio se ka si!

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Koja si to dokumenta nasa, da nisu od Serba Rastodera?

...
Gost
...

, dokumenta SANU koja potiru njene “nalaze”, laž koju dokumenti razotkrivaju, no, vidim, mali si ti za to, ti samo slušaš što ti naprde

gost
Gost
gost

Ne uređuje on crkvu, nego poručuje crkvi da ne uređuje državu.

auff
Gost
auff

Srpska Boka, a otkad je to “srpska” Boka? Od skoro, a?

Pg-ct
Gost
Pg-ct

Markovićau,vaše tajne večere su nas dovele do prosjačkih štapa,a vi od bijesa neznate gdje udarate…..

Sezonac
Gost
Sezonac

Možda da manje pričamo a više da radimo?…

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Markovic je ateista, njegova ideologija je tek nastala, a cirgilica prije deset.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Pa se cudite sto gradjani navijaju za okolne drzave. Dukljani za Albaniju, Srbi za Srbiju i BiH.

crnogorac
Gost
crnogorac

Ne koliko ste je vi ugrozili, sve ostalo je smiješno!

Zeta
Gost
Zeta

Gospodine vi ste agresivni

auff
Gost
auff

Zeta, AGRESIVNI SU TAKOZVANI CRNOGORSKI SRBI, svi ostali su mirni građani. Pa to svi znaju, kao što znaju da ih u tome podržavaju Vučić i Putin pa se osilili, hoće da Crna Gora opet nestane. Ali, neće Crna Gora i Crnogorci nestati dok je svijeta i vijeka!

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Mislis li stvarno da bi iko u srbiju prista da se ujedini sa mafijaskom drzavom? Mozda albanija bi srbija ne sigurno.

Antrax
Gost
Antrax

Bogami Trump reče Crnogorci, a tebi se po patoloskoj dijagnozi stalno prividjaju demoni Srbi.

...
Gost
...

Zvijuk, ah, neće mačka miša…neka, hvala, bilo je jednom i nikad više, NIKAD VIŠE!!!

Čapur
Gost
Čapur

Da se struja pojeftini, plate povecaju, manje lupezajte i nadjite mehanizam da uždenete u brazdu sve vjerske zajednice, 21 je vijek, pa valjda ima nekog nacina da im se pokaze sto im je ingerencija a sto nije…

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Markovicu, konsultuj se sa pravnicima. Bas me zanima kako se moze sudom oduzeti imovina instituciji staroj 800 godina.

Katunska mahija
Gost
Katunska mahija

Ta institucija o kojoj ti pricas u CG postoji od 1913 a u CG je dosla sa okupacionom vojskom

Mirko
Gost
Mirko

Imovina kojom raspolaže crkva je starija od 800 godina. Nije vlasništvo crkve, već joj je narod dao na korištenje u vjerske i religijske svrhe. Naravno ne u turističke ili bilo kakve druge svrhe. Zato crkva može da koristi imovinu, ali ne i da prodaje prepravlja i slično. To je vlasništvo naroda , tj države dato na korišćenje i može se… Više »

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Malo si se zabrojao? Junače, srpska crkva ( a inače sekta ) u CG postoji od 1918. Ko ti kaže drugačije debelo te laže!

auff
Gost
auff

Kralj Nikola, “jedini Srbin u CG je bio SimA Sarajlija” reče Sveti Petar Cetinjski, pa ne znam da li da mu vjerujem… što misliš? Pa mora da je ođe formirana srpska crkva radi Sime pisara…je l da?

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Markovic se malo presaltao. Imovinu crkve ces dobiti, kada na sudu pokazes da su tvoje.

Mirko
Gost
Mirko

Lako je dokazati da je svu crkvenu imovinu gradio narod , a ne popovi. Vlasnik je narod , a crkvi dato da koristi u vjerske svrhe.

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Sta to Patrijarh nije tacno rekao, Markovicu?

Mirko
Gost
Mirko

Patrijarh se malo zanio pa uporedio CG sa ustaškom NDH i Jasenovcem. Zar zaista misliš da trpamo sve ljude koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi u logore. Stidi se nesoju kada uopšte pričaš tako o ljudima u CG. Pošteni smo ljudi bez obzira na naciju i vjeru i ne zlostavljano nikoga zbog vjere i nacije, a zlotvori i fašisti mogu… Više »

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Tu je precera priznajem, ali diskriminacija kad je zaposljavanje u pitanju, je li i to laz?

Region
Gost
Region

Mitropolija Crnogorska ima punu podršku naroda, gotovo 90% Pravoslavaca…

...
Gost
...

Region, ne obmanjujte narod neistinama, kojih 90%? Glupost beskrajna!

Mne
Gost
Mne

Necemo mi imati problema ni sa mitropolijom, CPC, katolicima nego su pravi problemi sirenje vehabizma u Crnoj Gori. Malo obiđite ulcinj, plav, rozaje…pa da vidimo kako te tzv dzamije nicu bez ikakvih dozvola i niko im ne moze nista. U ulcinju im smeta krst na starom gradu, a nama ne smeta sto se diskriminisu crnogorci i ostali koji ne znaju… Više »

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Oni su uz vlast pa nema problema. Truju narod glupostima kako im prijeti opasnost od srba i spc, dok ih vlast krade i rasprodaje.

Podgorica
Gost
Podgorica

Upravo tako

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Mne i Zvijuk ne okrećite priču u svoju korist i kako tebi ogovara najlakše je tudje probleme riješit a stacemo sa svojima to jeste SPC i CPC kad to riješimo onda ćemo videti šta ćemo sa Džamijom i vehabijama !!! Sramota od svijeta da žmirimo na oci i ne vidimo šta radi SPC a da rješavamo problem izgradnje Džamije !!!… Više »

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Kazi mi zivota ti, imas li ti pravo glasa i koliko godina imas?
Po pravopisu pretpostavljam oko 11 godina i 3 mjeseca!!

Cedeem
Gost
Cedeem

Koji je ovo nesposobnjakovic!? Amfilohija u prvi plan, tako da gurnemo aerodrome u pozadinu! Zabavi masu crkvom, o ekonomskim idiotizmima nece niko pricati!

DALI
Gost
DALI

Kako su tajne večere kad Marković zna i šta su jeli i pili a da negovorimo o razgovoru ako je i bilo večere na ovakvom nivou kao što napisaste u naslovu.Pazite ,udarna vijest ,,Tajne večere popova i opozicije nemogu ugroziti državu,,

DALI
Gost
DALI

A pazite samo predsjednika vlade kako kaže da nije bilo novca iz države nebi se hram sagradio.Bruka da jedan pametan čovjek to kaže a koji prestavlja pravoslavce u ovoj državi.Pa zna li isti da nije samo u podgorici hram vec takvih i sličnih objekata ima po cijeloj Crnoj Gori a donatora ima po cijelom svijetu i treba da bude.Pogledajte samo… Više »

Orbit
Gost
Orbit

A zasto Markovicu doniramo za mitropoliju i Irineja? Nisu to tvoje pare pa da zidas srbima po Crnoj Gori objekte a oni da nas pljuju!

dec
Gost
dec

hram je objekat strane vjerske organizacije.

Mirko
Gost
Mirko

Marković ne predstavlja pravoslavce, Srbe , Crnogorce niti bilo koju drugu naciju i vjeru već GRADJANE Crne Gore. Ako ne vidiš razliku u tome onda imaš gadan problem zatvorenosti u daleku prošlost.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovi kojima nije jasno, naka sjete izjave Danilovića od 16 oktobra 2016, koji je tada bio Ministar Policije. Na dan hapšenja rekao je da je po saznanju, odmah zvao Amfilohija. Ni poslije dvije godine, nekima nije jasno zašto je baš njega zvao.

aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

Što se tiče ekonomije gospodine nađi nekoga da popravi situaciju a što se tiče kotulaša bradatijeh i onijeh Pipuna u tri verzije,siguran sam da tu ne treba mnogo zborit samo kurs kao i do sada moj šjor nijesu oni nam veliki problem pa sve i ako dolaze pare iz inostranstva preko intermedijalnih banaka. Pozdrav.

Primorac
Gost
Primorac

Svi smo ogorčeni,ali jedno se ne može i ne smije dati a to je država, mali smo ali zbijeni jedni uz druge bez obzira na vjeru, moćnom neprijatelju cemo biti kost u grlu.Država iznad svega.

Mrgud
Gost
Mrgud

Vidim svaki dan po tablama na gradilištu ugroženost. Možda nemaju dovoljno atraktivnih parcela za izgradnju stanova za tržište. Je li to crkveni posao. Vjeru su u biznis pretvorili,SPC najviše pa svi ostali. Dok se god jasno ne odvoji vjera od države nemože se naprijed.

GRAĐANSKI
Gost
GRAĐANSKI

Risto se veče uoči izborah 2016. bajagi slučajno zadesi(j)o u Manastir Ostrog! Slučajno se intra sa opozicionijema “glavašima” – samo eto da ih teke lakom okadi s nadom u što bolji rezultat predstojećijeh izborah! Ne-Risto je bio potanko upoznat sa krvavijem scenarijem planiranijem za naredni dan! Zamislite “svješteno” lice – mitropolita – koji sporad srpskijeh interesah u ne-ratno doba pristaje… Više »

Joxim
Gost
Joxim

U džamiju jutros nijesi zalazio. Građanski nego što.

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Sto je joxime ne odgovara ti istina !!! Ko god da je ima pravo Gradjanski bijo on Rozajac i Cetinjanin istinu je reka i ima pravo reci kao stanovnik i gradjani CG ! Risto je zlo koje je zadesilo našu domovinu CG !!!

Zvijuk
Gost
Zvijuk

“Bijo” vidi se za koga glasaš.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Za cetnike…tamo su nepismeni..

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Koji je ovo jezik majko mila, rožajsko-crnogorski?

socioplan
Gost
socioplan

Kevo mila…uh

Zar ne
Gost
Zar ne

Sto stavljas J u zagradu???? Nisi siguran da li treba ili ne ??? I ti nesto pametujes, sjedi jedan!
Komentar je na mjesu koliko i tvoja pismenost!

Lscg
Gost
Lscg

Svaka cast premijeru,vrijeme je bilo da neko kaze Dosta

Bokelj
Gost
Bokelj

Predji te vi sa rijeci na djela. Ja licno ne vjerujem nista od gore izgovorenog. Praoslavci su lazovi broj 1.

460
Gost
460

Počnite nešto konkretno da radite, vi samo pričate a oni po svojemu.

joko
Gost
joko

Zato su tajne večere raspopa i pozicije VEĆ uništile Državu .!!!

Rocky
Gost
Rocky

Gospodine viste krivi stoste im dozcolili da se mjesaju tu gde im nije mjeto u mjeto da sjedine narod oni hoce da zavade jos vise omjeto da se bave crkvenom liturgijom oni se bave politikom sram im bilo samo doliju ulje na vatru sramota ko vodi crkvu

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Albanac provaljen si.

Zeljko
Gost
Zeljko

Dule oces reci vlast.Nemojte se pozivati na drzavu kad vam se stolica zaljulja .Crnu Goru ce odbraniti obican narod jer nikad vise 18

fsb
Gost
fsb

Ne idu oni na večere, no da se pomole i da im antihrist da instrukcije za djelovanje. Linija komandovanja: Amfi (SPC), RPC, Institut za strateška istraživanja (KGB), Centrala.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

E tako Duško moj, samo prijetite, a sekta SPC nikad jača. Vi u klin, oni u ploču. Ništa im ne možete!

Nera
Gost
Nera

Crkve na primorju su pune DPS prvaka i odbornika.Najvjerniji prijatelji popova su direktori i vrha DPS -a,pa nam je onda cudno sto gradjani Budve vise ne glasaju DPS.

Sikiii
Gost
Sikiii

Lijepo ponuditi dokaze da Irinej govori neistinu.
Zasto se Irinej ne demantuje pa kaze kako su Srbi ravnopravni narod jer su u drzavnoj sluzbi zastupljeni shodno svom broju u drzavi.
Srba u drzavnim organima ima na nivou szatisticke greske. Egzistencija njihovoh porodica je ugrozena. Nicija dijeca ne smiju biti gladma zato sto su pripadnici nekog naroda.

tifran
Gost
tifran

Jesu li ravnopravni kao gradjani? Šta uopšte znači ravnopravnost naroda? Dje to ima?

milika
Gost
milika

da kupujete i plaćate vrtić i školu u City kvartu a čelebići i radovići dobili da grade pod uslovom da to naprave.sad ćemo mi da plaćamo ono što su trebaličelebići i radovići

Mileva
Gost
Mileva

Ne vjerujem dok ne vidim. Vratite CPC u naše crkve

Cedeem
Gost
Cedeem

Radio Mileva?

Dobronamjerni
Gost
Dobronamjerni

Jedna mala ispravka: SPC posredstvom MCP ima interese u našoj zemlji, a oni su prije svega politički i EKONOMSKI, pa vjerski i duhovni,

bodIN
Gost
bodIN

Crna Gora je država svih sem Crnogoraca.
Albanci sa Skenderbegom,Srbi sa onim klozetom na Rumiji i restauracijom starih manastira i crkvi,Hrvati sa privatizacijom bokeljske mornarice,Bošnjaci drže pola Vlade,i Romi traže i dobijaju stanove po Crnoj Gori,izbjeglice po Boki biraju lokalnu vlast.

VELIKA SRAMOTA !

460
Gost
460

DA NEMOŽE BIT VEĆA

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Ne može!!

Zeljko
Gost
Zeljko

Bodine nesto se mora cinjet,vlastima je bilo najbitnije da satru veliki LSCG toliko o tome koliko vlast voli majku

@2018
Gost
@2018

Dusko Bog ti pomoga,da ti zdravlja i dug zivot i tebi i gospodaru Crne Gore gos. MILU ĐUKANOVICU! E VIVA MONTENEGRO!

CrnaGoraAneMNE
Gost
CrnaGoraAneMNE

E nesrecne Crne Gore. Svo ovo izdajstvo i ljigavost ce cijeloj cg izac na nos

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Opozicija sa popovima,vlast sa kriminalcima,sto se cini sa mojoj Crnom Gorom?

aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

Prv kuverte,kad arivaš doma uključi se neđe i bit će ti jasno sve.

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Nema potrebe,sve je jasno odavno,od krimogenih struktura vlasti pa do marionetske opozicije sto pjeva kako mikas diriguje,mestre,i jedne i druge bi gurno sa kuverte no nije moguce.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne bi bio prvi, koji je podcijenio opasnost od srpske crkve, srpske akademije, terazijskih Crnogoraca i posrbica. U pamet se Crnogorci. Od Kosova su digli ruke. Cijelom svijetu odgovara da Crna Gora bude antidepresiv za Srbiju. Ka i 1918-e, ni u koga se ne možemo uzdat.

Charli
Gost
Charli

Uuu jeee ovo su već simptomi sizofrenije – paranoja teška. Tito, Tito ko te ne zna, skupo bi te platio.

Stipe
Gost
Stipe

Tako je moj dobri Dulje.

Potkošulja
Gost
Potkošulja

Poleće soko prijatelju.

Zeta
Gost
Zeta

Gospodine premijeru to su svestenici i njihovi vjernici a nama kao drzavi pametnije bi bilo da ispratimo one ruckove i vecere u gusinje od prije neki dan

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Od Srba i popova ti prijeti opasnost je li sram te bilo, e izdajnici jedni.

Mrgud
Gost
Mrgud

Dokazano i očigledno.

Charli
Gost
Charli

Nemoj da te starovarosanin pali! On je dps hvalopjevac koji samo blebece. Ovako je i meni nudio i kad sam pristao od njega nista.

Pogba
Gost
Pogba

Sram tebe bilo a ko je izdajnik zna se,ti i tebi slicni,ako ti ne valja pravac Čačak,ili jos bolje na Kosovo pa tamo srbuj i moli se u tvojoj crkvi.

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Da imam uslova posa bi ja ne brini i u somaliju da zivim, prije nego u ovu lopovsku drzavu.

Mrgud
Gost
Mrgud

A ovde nemaš,ni internet,ni računar,ni novac za pretplatu….imaš ti drugi problem,mržnju.

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Zamisli u 2018 godinu imam telefon i internet,a ja se zalim sto vlast siri mrznju prema odredjenoj grupi naroda. Nije ni cudo sto vladaju 30g prosjecni iq u Cg je posle albanije najnizi u evropu po istrazivanju ceskog matematicara. A ti i dostina na ovaj sajt ste dokaz da je to istina.

Mrgud
Gost
Mrgud

Pošto ti je Somalija draga,daj da ti se uplati karta u jednom smjeru pošto reče nemaš uslova.

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Tebi se vidi da si neki intelektualac prosjecni glasac dps-a, osvrni se oko sebe jadan ne bio. 30 godina da se vlast ne promijeni a drzava se raspada, dje to ima jos navedi mi primjer molim te?

Mrgud
Gost
Mrgud

DPS volim isto kao tebe i tvoje. Za mene razlike između vas nema,podrivate Crnu Goru jednako.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Ako ti je toliko loše ođe javi mi se, ja ću ti platit kartu u jednom pravcu, za đe god oćeš. Uslov je samo da se ne vrćeš.

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Ja sam starosjedioc u Pg, platicu ja tebi jednosmernu da se vratis odakle si dosa posto sumnjam da zivis na verśe.

Pogba
Gost
Pogba

A sto se uslova tice vidim da si ziv i zdrav,da se nekako hranis,lijecis i to sve o trosku ove Drzave koju pljujes sram te bilo.

Zvijuk
Gost
Zvijuk

O kakvom trosku drzavnom zivim, radim privatno i placam porez drzavi, da bi na kraj poltroni kao sto si ti mogao da prima platu u drzavnu firmu. Vecina vas zivi na nas racun tupsone.

Sikiii
Gost
Sikiii

Kakvi su to pozivi na progon samo zato sto je neko rekao da je vjernik. To je fasizam. Proganjati mekoga samo zato sto je Srbin je fasizam.
Stop crnogorskom fasizmu!

Mr.Bin
Gost
Mr.Bin

Ne proganja niko nikoga što je vernik ili Srbin,pogrešno si protumačio .Samo upozorenje da svak radi svoj posao. Crkva da se ne bavi politikom,da ne vrijedja Crnogorce i da priznaje državu u kojoj vrši službu. Ništa više !

Pogba
Gost
Pogba

U kojoj si mojoj konstataciji prepoznao fasizam? Rekao sam mu ako mu se n svidja da ide,a nisam mu rekao da ide. Je li fasizam to sto su velji srbi prodali sve na Kosovu pa pokupovali po Beogradu najbolje prostore i sad iz Beograda nas pljuju? Je li to fasizam? Za sve vam je neko drugi kriv. Ili je fasizam… Više »

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Polako vidjecemo ko ce sto rasprodat u Cg polako dolaze turci i kompanija, a to sto pominjete 1918 to je jedino dobro sto se desilo ovom narodu, izgradjene su fabrike, hidroelektrane i jos mnogo toga sto su tvoji rasprodali. Nista se osim vode i vina ne izvozi, zivi se od sverca sad i aerodrome prodaju, sto ce cinjet kad krenu… Više »

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Sikiii, ti si pamfletista bez imalo časti. Tebi je fašizam što su Crnogorci kao narod pogaćeni u svojoj rođenoj zemlji. Crnogorci su rodoljubi a vi, posrbice ste izdajnici i otpadnici od Crnogoraca koji se bore protiv Crne Gore i koji hoće ponovo da je predaju Srbiji. Sram vas bilo, od Boga platili, vi i sve vaše!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Sikiii, ti si pamfletista bez imalo časti. Tebi je fašizam što su Crnogorci kao narod pogaženi u svojoj rođenoj zemlji. Crnogorci su rodoljubi a vi, posrbice, ste izdajnici i otpadnici od Crnogoraca koji se bore protiv Crne Gore, i koji hoće ponovo da je predaju Srbiji. Sram vas bilo, od Boga platili, vi i sve vaše! Amin!

E viva
Gost
E viva

Redarskoj sluzbi DF i njenim vodjama nijeste smjeli da pridjete a sad nam kao ulivate nadu u zakon o vjeroispovjesti?Dosta mi vas je.I mi iz Cpc cemo se organizovati,pa sta nam bude.Jesu li Srbi jaci,jesu,ali im se pomaci necemo.E viva.

Zaro
Gost
Zaro

Protiv koga se vi to organizujete. Protiv Srba, samo zato sto su Srbi. Nece to drzava dozvoliti cpcovcu.

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Vjernika cpc ukupno ima 13 i po.

E viva
Gost
E viva

Zajebi ti posao Markovicu.Od nezavisnosti do danas se sistemski urusava drzava.Samo nam mazete oci a ovi nas poklopise potpuno.Prekrstit se nesmijete od Srba u Crnoj Gori i to je cinjenica.Koga ste uhapsili za udar na drzavu?Babe i djedove!Sta je sa 7 bataljonom.

Piem_na_eks_dod
Gost
Piem_na_eks_dod

A da li “Albanski Alpi” mogu ugroziti drzavu, Dusko?
Ne sjekiraj se ti za popove i opoziciju imas ti veci problem od toga.

Region
Gost
Region

Ovaj misli da mu neko vjeruje…

xyz
Gost
xyz

Pao rejting Frontu,Spc-u i Dps-u pa fingiraju sukobe.

Brano Bozovic
Gost
Brano Bozovic

Bravo premijeru Markovicu,treba jednom za sva vremena,pokazati popovima sta je njihov posao i de im je mjesto.Uz Vas je vecinska slobodno misleca Crna Gora.Dosta je bilo vise.

Ljubo
Gost
Ljubo

Dok je komunista bilo nisu se zivi culi I zivjelo se odlicno a cim su pocele crkve pa vjere pa cuda evo ti ratova odma a zasto zanista svi izgubise narod pobijen iiiii.

Charli
Gost
Charli

Tako je zbog vašeg druga Tita živimo danas ovako! Copavi diktator vam je dobro isprao mozak.

Ljubo
Gost
Ljubo

Zao mi je sto Tito se nemoze dic pa bi vas pitao onda.

Lemarks
Gost
Lemarks

Komunisti su što se tiče crkve i popova bili stoposto u pravu. Treba riješiti problem kao oni što su rešavali !

Vojvoda
Gost
Vojvoda

Sve cemo vas na kraju procerati iz Crne Gore.Srpske drzave.Spremte se spremte,brzo ce oktobar.Samo vi sanjajte da cete kao komunisti?Obecava vam vojvoda.

Rocky
Gost
Rocky

Ova srpska crkva i njeni takozvani popovi koji neznaju nihiva prava sve dunlje svafjaju narod sram im bilo

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Albanac nauci prvo jezik pa onda bacaj spice.

aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

Evo vas od 1928 gledamo na ovijem prostorima (osobito 90 desetijeh) u Oktobru bit će te kao bubice.veruj mi.

Tisina
Gost
Tisina

Pssssst!

Send this to a friend