Politika

Tanok: Razočarali su me Demokrate i URA

Čarls Tanok

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarls Tanok pozdravio je formiranje skupštinskog Odbora za reformu izbornog i drugih zakonodavstava, navodeći da je razočaran odlukom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA što ne žele da učestvuju u radu tog tijela.

“Pozdravljam formiranje Odbora za reformu izbornog i drugih zakonodavstava u Skupštini Crne Gore, koja će biti u stanju da sprovede preporuke OEBS / ODIHR-a. Iako je postojeći zakon dovoljan da podrži sve osnovne slobode, pojasni tačne datume izbornih kampanja, obezbjeđuje dalju transparentnost finansiranja kampanje i korištenja državnih resursa i obezbijedi veću konzistentnost u odlučivanju Državne izborne komisije, doprinijeće obezbjeđenju većeg povjerenja birača. Nadam se i da će se pitanje “izbornog zamora”, povezanog sa kontinuiranim ciklusom lokalnih izbora, takođe preuzeti kao dio njegovih diskusija, u cilju grupisanja izbora. Očigledno je da bih volio da vidim sve partije učestvuju u Odboru za reformu izbornih zakona, pa sam razočaran što vidim da su Demokrate i URA odlučili da ne učestvuju i nastavljaju bojkot parlamenta”, kazao je Tanok za Dnevne novine.

Skupština Crne Gore usvojila je 30. oktobra odluku o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koju su predložili poslanici vladajuće koalicije Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu.

Odbor će ima 14 članova, odnosno po sedam poslanika parlamentarne većine i opozicije. Odbor će, kako je obrazloženo, biti formiran radi optimizacija sveukupnog ambijenta u kome će se održavati naredni izborni ciklusi, implementacija preporuka OEBS/ ODIHR povodom parlamentarnih izbora 2016. i predsjedničkih izbora prošle godine i preporuka iz Izvještaja Evropske komisije o napretku i jačanje povjerenja javnosti u izborni proces.

Svakom klubu poslanika pripašće po jedno mjesto u Odboru, a preostali dio biće raspoređen proporcionalno snazi stranke u parlamentu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

iznenadio te dritan… a dritan je iznenadio i one kuci.. slizao se sa cetnicima… njegovi su doma na aparate.. a becic je sve bez ono sto se predstavlja….. tako da mene nisu iznenadili niti razocarali..

Marko
Gost
Marko

Većina nas u CG to nije iznenadilo. Uvjek su bili kalkulanti i prevrtljivi. Najsmješniji su mi bili kada su pitali Bečića šta misli o Crnogorskoj zastavi i himni i o NATO paktu, a on odgovorio biće kako narod kaže. Na pitanje šta je vaše lično mišljenje odgvororio je u stilu kako to nije bitno jer izaziva podjele. To su Demokrate,… Više »

Terra nova
Gost
Terra nova

Nas nijesu – tacno su tamo dje im je mjesto – na zacelju.

Pipun
Gost
Pipun

Neka tebe no i mene

Savo
Gost
Savo

Valjda su trebali da podrze farsu. Ne mozemo se trkati na sto metara sa nekim ko trku pocinje sa devedesetog metra. A sto se tice demokrata u Americi su pobjedili. Taj trend se siri. Ubrzo ce i ovdje stici demokratija. Sazrelo je vrijeme da se obori Savez komunista CG. Mi smo jedina zemlja na planeti koja vlast nije promjenila od… Više »

Luka
Gost
Luka

Savo ,muuuuuuu.

Providno
Gost
Providno

Znaci oni su odredili da je to farsa i prije nego sto se krenulo u pregovore oko toga i prije dijaloga. Pa oni su cudo kad odmah mogu da donesu takve zakljucke. Mada to se tako ne radi. Trebali su da ucestvuju i daju svoje prijedloge, pa u toku tog procesa da insistiraju na njima. Tako bi uradio onaj koji… Više »

lola
Gost
lola

Nemaju kad od proslava sramnih skupstina, brigada cetnicka,a urasi ko privezak,kako smijesne dvije organizacije.

Zivjela CG moja
Gost
Zivjela CG moja

Demokrate nijesu demokrate no fanarici prosrpski.

Eto tako
Gost
Eto tako

Ako su te oni razočarali nije teško pogoditi ko te je onda oduševio.

razocarani
Gost
razocarani

A Ti NAs NIJESI.Od kako si dobio zaduzenje da pratis C.Goru,svaki tvoj izvestaj bio je LAZAN.
Nije nam jasno gdje su se pisali ti izvestaji: u Vladu C.Gore ili u DPS i po kojoj cijeni.
Sledeci put tvoje ,,Analize,,daji onima koji su te poslali,a ne NAMA koji bolje znamo STANJ E id tebe.

Send this to a friend