Politika

Tarzan Milošević: Parlamentarnih izbora nema dogodine

Tarzan Milošević

Datum parlamentarnih izbora neprihvatljiv je za nas u DPS-u kao uslov za početak pregovora sa opozicijom, poručio je politički direktor Demokratske partije socijaiista (DPS) Tarzan Milošević.

On je u razgovoru za “Dan” kazao da je uvjeren da parlamentarnih izbora neće biti 2018. godine, jer ni opozicija nije za to zainteresovana.

Prema ocjeni Miloševića, da opozicija to želi ušla bi u dijalog o primjeni preporuka Organizacije za bezbjednost i saradnju (OEBS) u vezi izbornog procesa.

Milošević je kazao da Demokratska partija socijalista želi dijalog sa opozicijom u okviru institucija sistema.

“Predsjednik Vlade Duško Marković jasno je rekao datum izbora neprihvatljiv je za nas kao uslov za početak pregovora. Apsolutno smo zainteresovani za dijalog u okviru institucija sistema, prvenstveno kroz dijalog u parlamentu”, pojasnio je Milošević.

Upitan da prokomentariše kako je moguće primijeniti preporuke posmatračke izborne misije OEBS-a ako opozicionih stranaka nema u parlamentu, a samim tim ni dvotrećinske većine za izmjenu izbornih zakona, on je rekao da će odgovorna vlast uraditi što je do nje.

“Za gotovo dvije trećine preporuka dovoljan je 41 poslanik. Siguran sam što je do odgovorne vlasti da ćemo završiti”, kazao je Milošević.

Na pitanje hoće li biti parlamentarnih izbora 2018. godine, što je opozicija i tražila, politički direktor DPS-a je naveo da u to nije uvjeren.

“Vjerujem da novi izbori neće biti 2018 godine, jer opozicija nije za to ni zainteresovana. Da je zainteresovana, ušla bi u dijalog, jer jedino razgovor može donijeti dogovor”, naglasio je funkcioner vladajuće stranke.

Kako je naveo Milošević, opozicioni subjekti, da zaista žele izbore, došli bi i razgovarali o tim temama.

“Ostalo je u rukama opozicije. Ako su zainteresovani za izbore, logično je da dođu i dogovorom dođemo do 54 glasa i usvojimo preporuke OEBS-a”, cijeni Milošević.

Govoreći o nezadovoljstvu dijela stranaka iz koalicije na vlasti sprovođenjem koaLicionog sporazuma i razmiricama zbog usvajanja zakona o planiranju i izgradnji, politički direktor DPS-a je naveo da je koalicija vrlo stabilna.

“To sve nije vrijedno krucijalnih interesa, zbog kojih je koalicija formirana. Može sve da bude bolje, funkcionalnije… ali koalicija je vrlo stabilna”, smatra Milošević.

DPS je ranije insistirao da izbora neće biti prije 2020. godine, kao i da u Crnoj Gori nema političke krize, nego da je na sceni samo neodgovorno postupanje opozicije. S druge strane, opozicija je i dalje pri odluci da ne priznaju rezultate parlamentarnih izbora, jer su održani u nedemokratskom ambijentu.

Čeka se Đukanovićeva odluka o kandidatu

Na pitanje kada će DPS odrediti kandidata za presjednika države, jer su predsjednički izbori na proljeće iduće godine, Tarzan Milošević je rekao da treba sačekati odluku organa stranke.

“Predsjednik Milo Đukanović je rekao prije kratkog perioda da će DPS ime svog kandidata saopštiti u roku od dva mjeseca. Sačekajmo odluku predsjednika Đukanovića i nadležnih organa DPS-a. Sve ostalo za sada je u fazi nagađanja. Time ne želim da se bavim”, konstatovao je Milošević.

Podsjećanja radi, period za nama obilježila su burna dešavanja u pravnom i političkom životu Crne Gore. Viđeni su politički protesti i tenzije zbog skidanja imuniteta opozicionim poslanicima, nakon čega su uslijedile kontradiktorne odluke nadležnih tužilaštava o određivanju pritvora tim poslanicima. Ta dešavanja su otvorila brojna pitanja o političkim i pravnim posledicama, a posebno je ukazano da crnogorske institucije nijesu spremne da se s tim dešavanjima suoče na pravi način. Prema mnogim ocjenama, politička kriza u Crnoj Gori je najdublja od sticanja državne nezavisnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

ako milo ne odluci drugacije a markovic mu potvrdi sto nije sigurno..

Ljuta
Gost
Ljuta

To Tarzane…iako nemas nista slicno sa imenjakom on je bio car djungle a ti si 10ti u maloj cg i dps okg… i nemas Citu koliko vidimo

Dugi
Gost
Dugi

Tarzane,ima ih 2020 kao što je Milo rekao.

Ljuta
Gost
Ljuta

e sto milo nije sve rekao….ostao mu je samo vjeran migo..ostali su se vec prestrojili kod markovica i veljovica..i brano ne smije da se cuje…uskoro ce i on biti optuzen za pranje zetona….

Sljokica
Gost
Sljokica

Pa bi sad trebalo kako se kome cefne da se izbori raspisuju? E pa svsta ocekivati od opozicije

Mila
Gost
Mila

Od opozicije ostali samo dugmici.

Una
Gost
Una

Izbori su priznati sa svih adresa i nema tu sta vise da se trazi, jer necemo se igrati igre “hljeba preko pogace ” !

Ljuta
Gost
Ljuta

okle sad ovo…od koga su priznati odim od ovih hostaplera iz vlasti sto im nista nije sveto….zivio Sveto Marovic…bar je priznao da je kriminalac…za nagradu da ne spija broj i ostatak okg dobio postedu i uziva u mtskoj Srbiji…eto i Brajovic se uzele Beograda….??

Karlito
Gost
Karlito

Svakako idu iza resetaka, ne?

Olivera
Gost
Olivera

Opozicija trazi ono sto je nemoguce i nesto sto se ne moze desiti, zato su toliko i zapeli plus u tome nemogucem oni traze spas i prolongiranje vremena !

Murcielago
Gost
Murcielago

Nevjerovatno mi je koliko samo opozicija moze biti uporna u svojim sumanutim zahtjevima

Don
Gost
Don

Zahtjevi opozicije su krajnje smijesni…

Docent
Gost
Docent

Ako hcoce u skupstini hoce, ako ne poyy

Jovana
Gost
Jovana

Sat sad treba da se Vlada ponasa da kako opozicija okom Vlada skokomm?? E ne moze niti ce biti tako, nego oni koji su porazeni ima da se poviniju pravilima koji za sve vaze.

Mila
Gost
Mila

Pa i ne trebaju nam izbori.Ovi ce u zatvor, DPS bi ih svakako dobio, ne znam zasto se bune, sami su krivi za svoje neuspjehe.

Zarija
Gost
Zarija

Opozicija se nije ni usudila da dodje na sastanak a zeli izbore naredne godine ??

Tara
Gost
Tara

Parlamentarnih izbora nece biti, jer sta sad svako kome se ne svidja izvorni rezultata treba sad da se ponavljaju, e ne moze !

A.A.
Gost
A.A.

Sta ima opozicija da trazi kad ce u zatvor ljudi ?

Karlito
Gost
Karlito

Opozicija je totalno zabagovala

Andria
Gost
Andria

A sto se neko treba sjekirati sta odgovara opoziciji, kad ce iza resetaka?

megy
Gost
megy

Fascinantna je uporanost nase propale opozicije !

taske
Gost
taske

Nikad mi nece biti jasni vjeciti opozicionari ! samo traze nesto, sto i sami znaju da je neostvarljivo!

sorela
Gost
sorela

Nije mi jasno sto su ovoliko navalili opozicionari?? bas mi nije jasno ! Izgleda da vole poraze opasno !

rejna
Gost
rejna

Nego sta ! sve se sad treba misliti sta odgovara opoziciji, ma neka…. Ako oce u Skupstinu hoce, ako ne , neka su zdravo !

lola
Gost
lola

zasto bi i bilo izbora prije odredjenog roka? Mislim da su zahtjevi opozicije i vise nego sumanuti ! porazeni su i to moraju da prihvate !

Nevenka
Gost
Nevenka

Evo zamislite kad Vladine novine kažu da je kriza najveća od sticanja nezavisnosti, a DPS tvrdi da krize nema. Jednako tako DPS tvrdi da nema izbora 2018-te.

Send this to a friend