Politika

Tičić: Tražićemo skraćenje mandata Skupštini opštine Budva i raspisivanje izbora

Milan Tičić

Nakon odluke suda da odbije zahtjev Opštine Budva da pritvoreni Milo Božović nastavi sa potpisivanjem službenih dokumenata u zatvoru, stekli su se svi uslovi da se skrati mandat lokalnom parlamentu i da se raspišu vanredni lokalni izbori na jesen, saopštio je Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva.

On smatra da su izbori jedini logičan izlaz iz “nenormalne situacije u kojoj su se našli Budva i njeni građani”, nakon, kako kaže, propalog pokušaja Demokratskog fronta da izmjesti kancelariju predsjednika Opštine Budva u spuški zatvor.

“Ne smije se tolerisati da u opštini koja predstavlja centralnu osovinu crnogorskog turizma, njen uhapšeni predsjednik koji se sumnjiči za najteža krivična djela, zajedno sa svojim partijskim kolegama, ugrožava osnovna prava zaposlenih, da budu isplaćeni za svoj rad”, rekao je Tičić.

Prema njegovim riječima, nepodnošljiva lakoća sa kojom je DF odbio naš konstruktivan predlog da iz svojih redova izaberu potpredsjednika ili predsjednika opštine, te da se, naglašava Tičić, na taj način omogući redovna isplata plata radnicima i funkcionisanje lokalnih službi tokom sezone, a da na jesen otvorimo dijalog o izborima, ogoljava dubinu problema kojeg živimo u Budvi.

“Obavještavamo javnost u Budvi i Crnoj Gori da će naš Klub odbornika uputiti zahtjev za sazivanje kolegijuma predsjednika Skupštine, na kojem ćemo predložiti potpisivanje inicijative za održavanje vanredne sjednice povodom skraćenja mandata Skupštini opštine Budva. Pozivamo sve političke subjekte, uključujući i odbornike DF-a, da se suoče sa ovom novom okolnošću i da u narednim danima postupamo odgovorno, i u najboljem interesu Budve i njenih građana”, zaključio je Tičić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CTzna
Gost
CTzna

Logicno, nemoj slucajno da izaberete podpredsjednika, lakse je 6m potrositi na izbore u sred sezone

Eto tako
Gost
Eto tako

Da su šćeli davno bi ga izabrali. U paketu sa Predsjednikom.

Send this to a friend