Politika

Tradicionalno prijateljstvo sa Makedonijom ojačati ekonomskim vezama

Tradicionalno prijateljstvo koje se temelji na bliskosti građana Crne Gore i Makedonije treba kontinuirano snažiti putem unaprjeđenja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa i jačanjem ekonomskih veza, a čemu podsticaj treba da pruži dalja konkretizacija saradnje zakonodavnih vlasti, ocijenjeno je danas tokom razgovora predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa novim ambasadorom Makedonije u našoj zemlji Mihajlom Trpkoskim.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je Trpkoskom poželio puno uspjeha u obavljanju diplomatske misije.

“Crna Gora, kao najmlađa članica NATO i država koja je najbliža članstvu u EU, snažno podržava sve države regiona koje žele da postanu članice tih saveza i spremna je da pruži svu neophodnu podršku i pomoć u smislu prenošenja svojih iskustava”, kazao je predsjednik Skupštine.

Brajović je naglasio i važnost stabilizacije prilika u regionu i državama pojedinačno, u cilju ubrzavanja procesa integracije u Evropsku uniju.

“Trpkoski je istakao da funckiju ambasadora svoje zemlje u Crnoj Gori doživljava kao privilegiju i zadovoljstvo, kao i da će svoj mandat u značajnom dijelu posvetiti unaprjeđenju ekonomskih veza i saradnje između dvije prijateljske zemlje”, navodi se u saopštenju Skupštine.

Send this to a friend