Politika

Trajković: Đukanović mora ostati garant stabilnosti Balkana

Rada Trajković

Crna Gora mora ostati i dalje ono što je bila – faktor stabilnosti u regionu, kazala je za Gradski radio srpska političarka sa Kosova Rada Trajković.

Trajković smatra da Nikšić danas ne bi bio poprište političke borbe i nastojanja srpskih političara da ovom gradu nametnu status Severne Mitrovice u Crnoj Gori, da je živ mitropolit Amfilohije.

“Crna Gora je država. Vjerujem, da je mitropolit Amfilohije živ, da ne bi dozvolio ovoliko uplitanje Srbije i Republike Srpske u izborni proces u Nikšiću. Prvenstveno zato što je Amfilohije, kao i Milo Đukanović, rođen u Crnoj Gori. Velika je šteta za Crnu Goru što ta dva velika lidera, koji su mogli biti garant stabilnosti regiona, u jednom trenutku nisu mogli naći zajednički jezik”, smatra Trajković.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović mora učiniti sve kako bi Crna Gora ostala faktor snage i stabilnosti na Balkanu, ističe Trajković.

“Đukanović mora učiniti napor, kao što je do sada uvijek činio,i mora se suočiti sa svim izazovima da bi snažna i stabilna Crna Gora i nakon promjene vlasti bila u funkciji snage i mira u regionu”, kazala je Trajković.

Trajković, koja je kandidatkinja za poslanicu Građanske inicijative za slobodu, pravdu i opstanak u kosovskom parlamentu, smatra da je teško učestvovati na izborima na kojima predstoji sučeljavanje sa Srpskom listom.

“Srpska lista radi po diktatu Aleksandra Vučića i kriminalca Milana Radojičića, osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića koji je pobjegao sa Kosova. Vučić i Radojičić vrše potpunu kontrolu srpske zajednice, pod parolom “jedinstva svih Srba”, i time nam onemogućavaju da vodimo kampanju na demokratski način.To jednoumlje Srba je u funkciji dominacije Vučića na prostoru Kosova”, ističe Trajković.

Ukoliko partija Albina Kurtija, kojoj ankete predviđaju pobjedu na izborima zakazanim za 14. februar, ponudi postizbornu koaliciju Građanskoj inicijativi za slobodu, pravdu i opstanak, Trajković potvrđuje da bi ponudu u toj stranci prihvatili.

“Nama ne preostaje ništa drugo nego da pravimo koaliciju sa dominantnim albanskim partijama i na taj način pokušamo da zaštitimo interese Srba na tom prostoru. Participiranje u vlasti je jedini način da se naš glas snažnije čuje unutar institucija”, zaključuje Trajković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KLM
Gost
KLM

😀😀😀😀😀

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Hrabra ženo , obrusi ti Vučiću svaka čast.

Send this to a friend