Politika

Trampov savjetnik: Rusi su pokušali da podstaknu državni udar u Crnoj Gori

Destabilizujuće aktivnosti Rusije je neophodno razotkriti jer se time podriva njena sposobnost da negativno utiče na američko i ostala društva, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike savjetnik za nacionalnu bezbjednost predsjednika Donalda Trampa, Herbert Rejmond Mekmaster. Kao primjer ruskog miješanja naveo je i Crnu Goru.

Visoki američki zvaničnik ponovio je da su se Rusi miješali u američke izbore što je, kako je naveo, javno saopštio i predsjednik Tramp, te da su bili veoma aktivni i u Evropi i drugim područjima.

“Nedavno na francuskim izborima, na španskom referendumu u vezi sa Katalonijom, vidimo da su već aktivni u Meksiku, u Crnoj Gori su pokušali da podstaknu državni udar. Zbog toga je razotkrivanje ruske destabilizujuće kampanje veoma važan prvi korak i jedno od najvažnijih rješenja. Kada svi vide koje su im namjere, onda oni gube značajan dio moći da podstiču nedostatak povjerenja i da okreću zajednice jedne protiv drugih”,  naglasio je Mekmaster.

Naglasio je i da ruski demantiji u pogledu miješanja nijesu kredibilni.

“To su isti ljudi koji su rekli: nijesmo oborili taj avion ili ubili sve te ljude. Nijesmo imali vojnike na Krimu ili u zapadnoj Ukrajini. Ne pružamo utočište sirijskom režimu, koji je odgovoran za masovno ubistvo svog naroda hemijskim oružjem. To jednostavno više nije kredibilno, zbog čega moramo da se suprotstavimo ruskom destabilizujućem ponašanju”,  poručio je Mekmaster.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mne dukljanin
Gost
mne dukljanin

Rusuja nema nikakvih sansi..Putin je Diktator…Pokusali su preko okupatorske spc ucg..srbije..srbujansjih terorista ..crnogorskih četnika da izazovu krvo prolice u cg?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lazar Tomanović prilikom proglašenja Crne Gore za Kraljevinu : Mitropolija cetinjska jedina je Svetosavska Episkopska stolica, koja je bez prekida do danas sačuvana i kao takva zakonita prestonica i naslednica Pećke Patrijaršije, a Barska Nadbiskupija uživa dostojanstvo Prve Stolice Katoličke crkve svenegdašnje srpske Kraljevine.

ha...
Gost
ha...

Oprem dobro, JA NE ZNAM KO PUŠTA TVOJE NESUVISLE KOMENTARE KOJE SE APSOLUTNO NE TIČU TEME

djukac
Gost
djukac

Iz vremena CCCP pa do danas jedna kljucna stvar se promjenila, internet. Dakle americka propaganda sve vise gubi na znacaju i snazi a ruska je sve jaca. Jaca je zato sto je logicki utemeljenija i ima cvrstouporiste na istorijskim cinjenicama. Za razliku od americke koja je postala haoticna, ismijavana do te mjere da joj i zapdne sluge podvijaju rep. Ako… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

hrvati su bebe sto se tice stida prema americkim politicarima…kukuuu

DALI
Gost
DALI

Pa što nam ne daju dokaze na sudu da riješimo slučaj državni udar i da stavimo tačku na ovu smijuriju i brukanje specijalnog državnog tužioca kad već sve znaju.

Zoro
Gost
Zoro

Sve ti mi vjerujemo, i tebi i Kati!:):)

Darko
Gost
Darko

Cim su Rusi vidjeli da ne mogu da budu tutori CG oni odmah krenuli na sabotazu kroz drzavni udar, toliko o tome koliko Rusija zeli prosperitet CG.

Stari
Gost
Stari

Vito nebiste nikad i nidje kolikoste dobri i posteni.

Vladan
Gost
Vladan

Cim je jedna Rusija spala na DF da im oni budu udarna desnica sve je jasno koliko je Rusija postala slaba !

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vidjelo se u Siriji koliko je slaba

Jovan
Gost
Jovan

Rusija nije vise jaka sila kao sto je bila to je jasno svima, jer cim ona pokusava da preko nereda i mijesanja u unutrasnju politiku CG da sebe ojaca zato je i platila DF da rade za njih, ali bezuspjesno.

Stari
Gost
Stari

Netsto ne ljubim ni jedne ni druge ali da Rusija nije sila mislim da grijesis.Pogledaj mapu svijeta i svecetise kazati.

Truth
Gost
Truth

Dali neko ko je na tako visokom mjestu u americkoj administraciji moze da daje ovakve izjave a da nije imao uvid u cvrste dokaze i cinjenice o tome ? Isto ovo je izjavio i potpredsjednik SAD Mr. Pens i ministar spoljnih poslova V. Britanije Dzonson i premijerka Mej

Krle
Gost
Krle

Oni su prvi rekli da imaju saznanja o umiješanosti Rusije u organizovanju državnog udara u CG, legendo …

biber
Gost
biber

Sjedinjene Američke Države su prerano „gurnule“ Veliku Britaiju u vojnu akciju u Iraku, kazao je bivši britanski ambasador u UN Džeremi Grinstok (Jeremy Greenstock) u vreme invazije 2003. godine. Njegova izjava je usledila nakon objavljivanja izveštaja komisije Džona Čilkota (John Chilcot) da je vlada tadašnjeg premijera Tonija Blera, odlukom da sa SAD učestvuje u invaziji u Iraku podrila autoritet Saveta… Više »

ha...
Gost
ha...

biber, A KAKVE TO VEZE IMA S TEMOM?

biber
Gost
biber

Izjave i saznanja najviših zvaničnika o umiješanosti Rusije u dogadjaje u CG mogu biti jednako istinite kao i izjave Blera da Sadam hoće da koristi hemijsko oružje. Kad su razvalili Irak i ubili Sadama nijesu našli ni kap hemijskog oružja, našli su samo naftu

tschugo
Gost
tschugo

svi vi govorite o umjesanosti rusije u unutrasnjosti jedne drzave,a cijeli svijet vidi da to radi amerika ,kao u siriji,afganistanu,libiji,iraku i drugim drzavama gdje su dosad milione zrtava siromasan narod

Send this to a friend