Politika ZAPLET ILI RASPLET BUDVANSKE POLITIČKE KRIZE

Tresla se Budva – ostala Crnogorska

Budva

Crnogorska će i dalje biti dio vlasti u Budvi, odlučilo je sinoć Predsjedništvo ove partije na sjednici koja se očekivala dugo i koja je trebala da donese neke nove političke momente.

Da će tako biti znalo se i prije nekoliko dana jer su to poručivali svi, od osnivača Crnogorske Dragana Purka Ivančevića, predsjednika Vladimira Pavićevića, potpredsjednika Miodraga Čučke, člana Predsjedništva Predraga Kalezića… Znao je to i predsjednik opštine Marko Bato Carević, a znali su i u Demokratskoj Crnoj Gori i u Demokratskoj partiji socijalista, pišu Vikend novine.

Vlast u Budvi će opstati, jer više nema šta da je sruši. Kada nije pala kada je Crnogorska poručila da ne podržava Carevića, trebalo je kada je Carević saopštio da su mimo volje građana uveli Crnogorsku u vlast.

Ako nije tada, trebalo je kada je Kalezić izračunao da Carević nema više legitimitet, jer ga podržavaju svega četiri odbornika. Ali nije. Nije zato što je vlast mila pa gdje god i sa kim ona bila i, očigledno, nema više tih uvreda, neregularnosti, varanja građana ili podmetanja koje ova koalicija nije progutala, pa da je iznenade i da zbog toga padne vlast. Naravno, Crnogorska je našla opravdanje najavljujući da ostaju u vlasti da Budvom ne šefuju kadrovi DPS. Član Predsjedništva Crnogorske Predrag Kalezić poručio je još juče ujutru da će Crnogorska sačuvati vlast u Budvi.

“Očuvaćemo vlast u Budvi jer je dosta bilo šefovanja DPS-ovih kadrova u ovoj opštini”, rekao je Kalezić.

On je dodao da se nova lica DPS slabo snalaze u budvanskoj politici, a to se vidi po podršci koju odbornici DPS-a u posljednje vrijeme pružaju Careviću.

“Carević je ostao bez legitimiteta, njegova politička snaga svela se na svega četiri odbornika DF-a, a nova lica budvanskog DPS-a svoju budućnost vide u politici budvanskog DF-a. Da nije realno, bilo bi komično”, saopštio je Kalezić.

On je zaključio da se Crnogorska stabilno kreće građanskim, emancipatorskim putem, koji Crnu Goru do 2025. treba da dovede do punopravnog članstva u EU.

U svakom slučaju sinoć u Budvi se dogodilo ono što su svi znali. Tresla se Budva, ali je Crnogorska zadržala fotelje i nema namjeru da ih prepusti nekom drugom.

Podsjetimo, predsjednik opštine Marko Carević je rekao nedavno Dnevnim novinama da još nije siguran da li je Crnogorska dio vlasti u Budvi.

“Za sada ih nema, ali se to i ne primjećuje, jer lokalna samouprava funkcioniše sasvim dobro i bez njih. Uveli smo Crnogorsku u vlast iako to nije bila izborna volj a građana, a i bez njih je funkcionisala lokalna vlast. Ja sam ih doveo i dali smo ima sve pozicije koje su tražili i mnogo više nego što zaslužuju. Građani Budve i Crne Gore će znati da procijene kakva je “zahvalnost” Crnogorske i kako su se odnijeli prema Demokratskom frontu”, rekao je Carević.

Bulatović: Ne raskidamo sporazum

Predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović potvrdio je Vikend novinama informaciju da ta partija ostaje u budvanskoj vlasti.

“Glasanjem smo donijeli odluku da ne pokrećemo raskid koaliconog sporazuma”, rekao je Bulatović, nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva Crnogorske.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alil
Gost
Alil

koliko je aktuelnoj eliti na drzavnom nivou vlast mila vidi se iz koalicije u kojoj muslimani prodrzavaju ministra pedju boskovica, najveceg cetnika kojeg je majka u crnoj gori rodila..toliko o tome..i onda muslimani glasaju tu stranku iako im je dosta rodbine bskovic procerao sa teritorije nase zemlje..

Beee
Gost
Beee

Eee da je jedini,nego skoro čitav DPS,bili i ostali,samo danas prikriveni,cetnici.To najbolje potvrđuju ankete za SPC i bradonju mantijaša.Svi članovi ove partije u ormaru,i dalje,drže Slobovu sliku i srpsku trobojku,za svaki slučaj ako se gazda predomisli🤣

Boban
Gost
Boban

Pokusava DPS na sve nacine da vrati Budvu nazad jer su preko Budve najvise para stavili u svohe dzepove pa oce nazad zlatni koku.Malo su se zeznuli

Jeź
Gost
Jeź

Ostala za bruku i sramotu.

Budvanin
Gost
Budvanin

Za dobrobit gradjana Budve ostali su u koaliciji. Treba uraditi i planirati obilaznicu, tunel kroz Toplis, setaliste od Avale do Zavale……..i mnogo toga jos…. . sto ptethodna vlast 30 godina nije uradila.

Garni
Gost
Garni

Bolje je sredite Budvu,ko god,ono sto ste obecali oko setalista. Gore je je nego ikad

Lipovo
Gost
Lipovo

Budva je, inache, rasadnik kolichine stranaka u CG. Visse stranaka nego gradjana.

Boka
Gost
Boka

A dps-u mrzna vlast… dnevne novine,ko to jos cita osim botovi

Mane
Gost
Mane

A šta je DRPS mislio, da i u Budvi preotme vlast, hehe.

Bu2
Gost
Bu2

Srpska je ipak srpska 👍

Putin
Gost
Putin

Nazalost, preko Bata vec sefuju kadrovi DPS – a, a izgleda i UDBE !!!

Rade007
Gost
Rade007

Bravo za Crnogorsku.

Samir
Gost
Samir

Cirkus

Svjefol
Gost
Svjefol

Hahahaha

Fileopg
Gost
Fileopg

sva Crna Gora je sa strepnjom iščekivala konačni ishod śednice glavnog odbora, a nakon objavljenih rezultata svijema je laknulo,, Crnogorska ne izlazi iz vlasti”. Podśećaju me na jednog prevarenog muža koji ženi prijeti sljedeći put ako me prevariš ozbiljno ću se naljutiti….

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Koliko pažnje CDM daje ovoj beznačajnoj partiji

Haris
Gost
Haris

Tresla se Budva rodio se miš- crnogorska aaaaaaahahaha nema crnogorska ( čitaj srpska ) onu stvar, isto kao i tata im bečić.

460
Gost
460

Smeće

Briđe
Gost
Briđe

Svi su oni u BD – mucni pa prospi!

Send this to a friend