Politika

Tri decenije SDP-a: Nikada nijesmo pristajali da izborne pobjede budu porazi Crne Gore

Kao najinternacionalnija partija iz Crne Gore nikada nijesmo pristajali da izborne pobjede budu porazi Crne Gore, saopštili su iz SDP-a povodom tri decenije postojanja ove partije.

Kako navode, u tri decenije u kojoj je vođen sramni bratoubilački rat ubijanja domovine Jugoslavije, ušlo se u sukob sa cijelim Ujedinjenim nacijama, promijenila tri državna oblika, poharana narodna dobra iz najprosperitetnijeg perioda svih južnoslovenskih naroda – SDP je sve vrijeme bila neugasli plamen antiratne, građanske, nezavisne i evoratlanske Crne Gore.

“Ponosni da smo na početku tog puta bili dio Reformskih snaga Jugoslavije. Rame uz rame sa tada velikim LSCG-om, PEN-om, Monitorom, Maticom crnogorskom i brojnim stvaraocima i intelektualcima kojima smo još dužni da ih upišemo na zlatne stranice crnogorske istorije. SDP je i zahvaljujući njima sada jedini parlamentarni politički subjekt tri decenije na evropskoj strani crnogorske istorije. Nama na veliki ponos, ali i trajnu obavezu da čuvamo luču te nepokorene Crne Gore”, dodaju iz SDP-a.

Prema njihovim riječima, najveća pobjeda u politici je kad vaši progonitelji postanu, makar nevoljno, sledbenici vaših ideja.

“Ideje građanske države, multietničkog društva, nezavisne Crne Gore, evroatlanskih integracija. Sada su te vrijednosti ustavni temelj Crne Gore upisan našom rukom, na papiru onih koje su te ideje porazile. Ali uvijek svjesni da će sa velikodržavljem iz okruženja biti borba neprestana kao i danas. Bolje nego iko znamo da istorija nema konačne pobjede i da domovina traži borbu za Crnu Goru koja pripada svima. I u ovom vremenu tužne poplave sezonskih, satelitskih političkih subjekata. Državu gdje je pravda osnovna vrlina drušva, a zakon jednak za sve”, navode iz SDP-a.

Ističu da SDP svojom prošlošću garantuje obećanja za budućnost.

“Spremni da budemo lider reformskih izazova i na poslednjoj fazi članstva u Evropskoj uniji. Da pobijedimo endemsku korupciju i nacionalšovinizam. Da okupljamo progresivne snage, a pobjeđujemo nazadnjake i šovinističke ideologije. Da gradimo evropsku Crnu Goru pravde i pristojnog života za sve njene građane. Ostaćemo posvećeni čuvanju ideja koje smo ugradili u temelj obnovljene nezavisnosti, ali i nesalomljvi da stvorimo državu koja pripada svima, usidrenu u sigurnoj evropskoj luci. Ovaj dan zaslužuje pravi događaj kada zdravstvene mjere to dozvole. Da je vječna Crna Gora i da joj nepokolebljivo služi Socijaldemokratska partija Crne Gore”, poručuju iz SDP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ogledalo
Gost
Ogledalo

Tako je. Prvo SDPR pa onda nakon malih komplikacija SDP, jer ste uzeli ime partije koja je vec postojala…ali nije važno… I onda dodje talas mladih tada kao što je Raško … i eto vas dje ste slavite godisnjice ka pomene.

Podgorica
Gost
Podgorica

Neka je sa srecom, obrukali ste casni SDP saradnjim,da Uglednim patlamentatvima….na srecu onaj patriotski dio je sada u SD, a dako se I vama razum razbisti pa ne budete pomagali rusiteljuma Drzave

Soko
Gost
Soko

Jeste bogami cim ste sa df pokusali doci na vlast

Petar
Gost
Petar

Firma pod imenom SDP nije nastala prije 30 godina! Cemu slavljenje falsifikata? I ovdje se vidi kompleks od liberala!

Send this to a friend