Politika

Tudik Nuhodžiću: Crna Gora ostvarila značajan napredak u vladavini prava

Foto: MUP

Prijateljski odnosi između Crne Gore i Francuske podrazumijevaju i zajedničko djelovanje u pravcu suočavanja sa savremenim bezbjednosnim prijetnjama i izazovima, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, koji je primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Francuske Kristin Tudik.

Tom prilikom, ministar je iskazao zahvalnost ambasadorki na doprinosu jačanju odnosa između dvije države, te dodatnom unapređenju policijske saradnje tokom njenog mandata u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Želim da Vam zahvalim na kontinuiranoj i konkretnoj podršci našem strateškom opredjeljenju za članstvo u Evropskoj uniji, a posebno na ekspertskoj pomoći u okviru pregovaračkog poglavlja 24“, naglasio je Nuhodžić.

Takođe, izrazio je očekivanje da će se i u narednom periodu nastaviti intenzivna saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala.

Ministar  je podsjetio i na kvalitetnu saradnju sa Ambasadom Francuske u Podgorici, tokom mjeseci borbe protiv pandemije Covid-19, čime je dodatno potvrđeno snažno partnerstvo između Crne Gore i Francuske.

Ambasadorka je, uz zahvalnost za prijem, navela da je Crna Gora u prethodnom periodu ostvarila značajan napredak u vladavini prava.

Uz ocjenu da je bilateralna saradnja sadržajna na svim poljima od zajedničkog interesa, ambasadorka je izrazila spremnost Francuske za dalјu podršku snaženju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova, kroz zajedničke projekte i aktivnosti, a posebno u kontekstu pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim procesima u Crnoj Gori nakon nedavno održanih parlamentarnih izbora.

Send this to a friend