Politika

U biračkom spisku za parlamentarne izbore 541.232 birača

Ilustracija

Povodom Odluke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića o raspisivanju parlamentarnih i lokalnih izbora, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je broj birača u biračkom spisku 20. juna iznosio 541.232.

Broj birača Andrijevici je 20. juna iznosio 4.074.

U biračkom spisku u opštini Budva registrovano je 17.985 birača, u Gusinju 4.613, Kotoru 18.486 i Tivtu 11.798.

“Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, uz važeću ličnu kartu ili pasoš, na šalterima područnih jedinica i filijala za građanska stanja i lične isprave MUP-a, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, osim u Područnoj jedinici za građanska stanja i lične isprave Podgorica, gdje se uvid u birački spisak, na gore navedeni način može ostvariti u periodu od 08 do 18 h. Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili pasoša može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.

“S obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište”, dodaje se u saopštenju.

U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Е колико има фантома у овом списку сам Бог зна, а ми сви знамо да их има но нам залуд.

Neobavijesteni
Gost
Neobavijesteni

628 000 stanovnika…541 000 glasaca…ima li koga da pretrese taj biracki spisak…ovako ispada da je prosjecni zivotni vijek 100 godina +/- godinu, dvije…

jasno je
Gost
jasno je

za Mila 500 000!!! Ostalo neka “podele” braća

Starac kočo
Gost
Starac kočo

Vala milo dobio si moj glas zahvaljujući opoziciji koji su olos

Mind
Gost
Mind

Ne pravdaj se samom sebi.

Marko
Gost
Marko

Pa mi smo prva zemlja na svijetu, u kojoj je broj glasača veći od broja stanovnika.

Send this to a friend