Politika ODBORNIK DF-A U SO BUDVA DEMANTOVAO DA JE AUTOR SPORNIH SAOPŠTENJA

U Frontu se više ne zna ko šta piše, a ko potpisuje

Demokratski front

Odbornik Demokratskog fronta u SO Budva Đorđije Vujović obavijestio je Crnogorsku, a prije svega, kako je istakao, budvansku javnost da on nije napisao, niti dao odobrenje da se u njegovo ime medijima pošalje saopštenje DF-a, koje je zbog nepristojnog sadržaja izazvalo političku ujdurmu, kritiku cjelokupne javnosti, pa i tenzije u okviru vladajuće koalicije.

Demokratski front je posljednjih dana uputio niz neumjesnih saopštenja u kojima se posebno na udaru našao funkcioner Crnogorske Pero Duletić, zbog čega mu se ranije izvinio i menadžer grada Budve i visoki funkcioner Nove srpske demokratije Milo Božović, pišu Dnevne novine.

Na drugoj strani, u DF-u tvrde da je Vujović od početka bio upoznat sa saopštenjem, te da je vršio korekcije u tekstu. Oni su najavili da će lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti odbornika Vujovića, zbog “njegovog istupanja u javnost, kojim je, iznoseći neistine, pokušao da nanese štetu NSD i DF-u” i poručili da ova priča ima i druge konotacije i pozadinu.

Vujović je u jučerašnjem saopštenju istakao da je zbog imena i časti svoje porodice dužan da zaustavi “grubu igru oličenu u formi političkog saopštenja”.

“Jasno demantujem da sam ja potpisnik ovih redova u kojima se vrijeđaju predstavnici Crnogorske partije, konkretno gospodin Pero Duletić, sa kojim imam korektne građanske odnose”, objasnio je Vujović.

Kako ističe, kao porodičan čovjek i neko ko je godinama u politici nikad nije imao “gorku riječ” sa kolegama iz vlasti i opozicije.

“Imajući u vidu da pojedine osobe danima ispiraju usta mojim imenom, pa čak i najavljuju tužbe zbog teksta koji nisam napisao, niti dao odobrenje za konačnu verziju, smatram da imam obavezu da obavijestim javnost, a prije svega gospodina Duletića i njegovu porodicu da Đorđije Vujović ni kao političar, a ni kao čovjek, ne stoji iza ovog saopštenja”, kazao je Vujović.

On je napomenuo da neće govoriti o motivima zbog čega su sporna saopštenja DFa potpisana njegovim imenom, ali još jednom potvrđuje da nije za tako nešto dao odobrenje.

“Ipak, smatram da tu političku igrariju ničim nisam zaslužio, niti smatram da takvo vođenje politike može doprinjeti očuvanjem mukom stečene vlasti u Budvi”, zaključio je Vujović.

Potez Vujovića pozdravile su Demokrate, navodeći da je nakon časnog saopštenja za javnost Đorđija Vujovića, “ne samo opoziciona javnost, već cijelo društvo svjesno da u Demokratskom frontu i svim drugim opozicionim partijama ima mnogo čestitih i obrazovanih ljudi”.

I odbor Prave Crne Gore u Budvi pozdravio je istup Vujovića, uz ocjenu da se radi o nesvakidašnjem i hrabrom istupu kakav nije svojestven političkoj sceni u Crnoj Gori.

DF: Crnogorska ušla u vlast zbog ljubavi prema funkcijama

Iz Demokratskog fronta su poručili i da javnost nakon svega treba da zna da u Budvi postoji stabilna odbornička većina i bez Crnogorske.

“Tu stranku je, ako je neko zaboravio, u budvansku vlast uveo upravo Demokratski front dajući im svoje najvažnije funkcije, jer smo smatrali da je važno da vlast bude stabilnija i da još jedna stranka u koaliciji može da donese novi kvalitet i ideje, ali, nažalost, dobili smo neke neradnike koji ne dolaze na posao, dukljanske fanatike, neku mini verziju SD-a. Dakle, oni nisu ušli u vlast zbog ljubavi prema Budvi i opoziciji, nego prema funkcijama koje su dobili i od kojih se očigledno teško rastaju, zbog čega pokušavaju da naprave pometnju zloupotrebljavajući Đorđa Vujovića, što im neće uspjeti niti donijeti korist, a ni oštetiti DF”, naveli su iz DF-a.

Pavićević: Lideri DF-a postupili kukavički i prizemno

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević pozdravio je izjavu Đorđija Vujovića, funkcionera budvanskog DF-a, koji se, kako navodi, na politički odgovoran i pristojan način ogradio od primitivnog saopštenja čiji su autori lideri ili neko od trojice lidera Demokratskog fronta.

„Vujović je svojom izjavom poručio da sumnja da su mu lideri DF organizovali političku namještaljku, te da takav način vođenja politike od strane lidera DF-a ne može doprinijeti očuvanju mukom stečene vlasti u Budvi”, rekao je Pavićević.

Sada je svima jasno, tvrdi Pavićević, da je namjera lidera Demokratskog fronta da Budvu vrate onima koji su pobijeđeni 2016. godine.

„Lideri Demokratskog fronta su postupili kukavički i prizemno. Svom članu i funkcioneru su podmetnuli prljavi tekst i pustili u javnost bez njegovog odobrenja, što je gospodin Vujović i potvrdio. U kontinuitetu govorim da su DF i DPS dvije polovine iste trule jabuke, a danas imamo čisti i javnosti dostupan dokaz za to”, rekao je Pavićević.

8

avatar
1000
6
2
0
 
8
shajoDukljaninRafamakafonamoNema veze
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

ovo sve stari ljudi..jedva hodaju i dišu…

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

“ni kao političar, a ni kao čovjek” Ova mu je najjaca! hahah

amo
Gost
amo

Ma koji Pavicevic predsjednik Crnogorske,srbijanski satelit(spijun),jadne li partije.

shajo
Gost
shajo

Ostao bez fotelje u prlamet Srbije sad bi da se uvali u Crnogorski. Mila li je Crna Gora kad je foitelja u pitanju.

Nema veze
Gost
Nema veze

Poslednji Mohikanci.

Loko
Gost
Loko

Ha ha ha
Ima indicija da nikšićki ogranak Nove piše… Inače po FB-u ima više lažnih profila uza kojih stoji vrh Nove… Od dekonstrukcije do lažne opozicije a sve po nečijem nalogu

Uhljebi
Gost
Uhljebi

Čitav politički angažman DF-a se sastoji iz dvije i samo dvije aktivnosti: 1. Napadanje protivnika najgrubljim i najodvratnijim metodama, koristeći rječnik kojeg bi se svako pristojan zastidio i 2. Kmečanje o ugroženosti srpstva. Volio bih da znam za ovih 30 godina političkog djelovanja kakav su to uspjeh napravili ovi vječiti politički luzeri. Sem ako se za uspjeh ne smatra što… Više »

Draško
Gost
Draško

Bravo,objasnio kratko i jasno njihovo višedecenijsko djelovanje

Send this to a friend