Politika

U kotorsku SO vratili se odbornici SDP-a Perović i Brguljan

sjednicu SO Kotor obilježio je povratak u odborničke klupe, nakon nešto više od 10 mjeseci, odbornika SDP-a Tene Božović i Gorana Brguljana.

Ponovo u odborničkim klupama Božović i Brguljan

Na pitanje Skala radija koji je bio razlog njihovog povratka, odgovorili su da ne žele da daju izjave po tom pitanju.

Zanimljivo je bilo da je, prije početka zasidanja održan Kolegijum predsjednika SO po pitanju zahtjeva Odborničkog kluba DPS-a da se u dnevni red uvrsti tačka Izbori i imenovanje, kako bi se mogli predložiti članovi za Odbor direktora AD Luka Kotor iz redova većinskog vlasnika.

Kako prijedlog nije predat u skladu sa zakonom i poslovnikom o radu SO Kotor, odlučeno je da se o ovoj tački dnevnog reda raspravlja na nekoj od narednih zasijedanja.

Po prvi Kotor će dobiti dnevni boravak za stara lica, na osnovu danas usvijene Odluke o ustupanju na privremeno korišćenje nepokretnosti JU Dom starih „Grabovac“ Risan. Prostor površine 116 m2 obezbijeđen je u kotorskom naselju Škaljari, besplatno na period od 10 godina.

U dnevnom boravku korisnicima će biti omogućena radno-okupaciona terapija, razgovori i druženja, posjeta kulturnim dešavanjima, korišćenje biblioteke, jedan besplatan topli odbroj i dnevno posluženje(kafa, čaj, sok), psiho-socijalna podrška i dr.

Tena Božović (SDP) je pitala peredsjednika SO Jova Suđića za razloge zbog kojih je uklonjena tačka dnevnog reda Izbor i imenovanja, jer je, kako je kazala je danas bilo i vrijeme i mjesto da se opunomoći predstavnik opštine Kotor kao većinski vlasnik akcija u AD Luka Kotor.

Ovo tim prije što je zakazana vanredna Skupština akcionara za 16. mart ove godine.

“Imajući u vidu da je prethodni gradonačlenik Vladimir Jokić uzrurpirao ovlašćenja Skupštine i prekršio i Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut i samovoljno donio mimo zakona određene odluke kojima je nanio štetu opštini”, kazala je Božovićeva.

Predsjednik SO Jovo Suđić je odgovorio odbornici Božović da materijal za tačku izbori i imenovanja nije dostavljen na vrijeme već je dobijen jutros, što je i bio razlog da se ne uvrsti u dnevni red..

“Shodno Posovniku i Stautu opštine najmanje tri dana prije sjednice SO potrebno je podnijeti zahtjev za izmjenu i dopunu dnevnog reda”, podsjetio je Suđić.

Stoga je na kolegijumu predsjednika SO dogovoreno da se ova tačka ne raspravlja na današnjoj sjednici već da se odloži, za posebnu  vanrednu sjednicu na kojoj će se o njor raspravljati.

Na današnjoj sjednici SO nije razmatran Program rada i finansijski plan Fondacije Kotorski festival pozorišta za djecu za 2020. godinu.

Na današnjoj sjednici usvojeno je više odluka i nacrta iz nadležnosti SO Kotor.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Kotor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor
Gost
Kotor

Nećete da mi objavite komentare a prijavicu vas

Send this to a friend