Politika

U Ljubljani obilježen Dan nezavisnosti

Povodom Dana nezavisnosti, ambasada Crne Gore u Ljubljani organizovala je 21. maja na Ljubljanskom dvorcu svečani prijem i koncert poznatog crnogorskog gitarskog dua Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

Ambasador, prof. dr Vujica Lazović je ukazao na značaj 21. maja za našu zemlju, naglasivši da su građani Crne Gore prije dvanaest godina na temelju antifašizma, međuetničkog i međuvjerskog sklada učvrstili put moderne države.

“Istakao je da Crna Gora 21. maj ove godine prvi put obilježava kao članica NATO saveza, te da je učlanjenjem ispunjen jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih prioriteta, ali i učinjen važan korak ka stabilnosti regiona. Podvukao je da je punopravno članstvo u EU sljedeći cilj i da nepokolebljivo i predano radimo na ispunjenju zahtjeva i standarda, maksimalno posvećeni evropskom sistemu vrijednosti. Takođe, zahvalio je Republici Slovenij na čvrstoj, odlučnoj i iskrenoj podršci našem integracionom putu”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Duo Bulatović – Nikčević izveo je tradicionalno autorske melodije sa crnogorskim motivima.

Svečanom prijemu i koncertu prisustvovali su zvaničnici Republike Slovenije, članovi diplomatskog kora, istaknuti privrednici, poslenici slovenačkog javnog i kulturnog života, kao i predstavnici dijaspore i crnogorski studenti.

Send this to a friend