Politika

U međunarodnu misiju devet pripadnika Moranice VCG

U misiju EU NAVFOR ATALANTA do kraja aprila biće upućen devetočlani tim Mornarice Vojske Crne Gore (VCG), koji će učestvovati u obezbjeđenju broda angažovanog za potrebe UN Svjetskog programa hrane, najavljeno je iz Ministarstva odbrane.

Načelnik Generalštaba VCG, general-potpukovnik Ljubiša Jokić primio je danas zamjenika komandanta pomorske operacije EU „NAVFOR ATALANTA“ Đovanbatistu Rajmondija, koji boravi u posjeti VCG.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Jokić je upoznao Rajmondija sa planovima za proširenje doprinosa Vojske operacijama EU, kao i dostignućima u transformaciji i reformi VCG i sektora odbrane.

„Admiral Rajmondi je pozdravio odluku Crne Gore da poveća broja pripadnika Vojske u operaciji EU NAVFOR ATALANTA, te istakao značaj saradnje oružanih snaga kroz učešće u međunarodnim operacijama, napominjući da je to najbolji način za jačanje povjerenja i izgradnju stabilnost“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se, kako se navodi, saglasili da je doprinos Zajedničkoj odbrambenoj i bezbjednosnoj politici EU veoma važan za region Balkana, i da se kroz takav oblik saradnje najbolje može odgovoriti savremenim izazovima i prijetnjama.

Send this to a friend