Politika

U Nikšiću 245 birača manje nego prošle godine

Broj birača u biračkom spisku u Opštini Nikšić se, u odnosu na prethodne izbore, smanjio za 245, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi, broj birača u Nikšiću po kome su održani prethodni izbori bio je 58.731, dok je broj birača za ovogodišnje lokalne izbore, zaključno sa 01. martom, 58.486.

“Broj novoupisanih birača koji su biračko pravo stekli punoljetstvom je 354, onih koji su prijavili prebivalište u Crnoj Gori je 23, a onih koji su biračko pravo stekli prijemom u crnogorsko državljanstvo je tri”, precizirali su iz MUP-a.

Kako su kazali, broj birača za koje je izvršena promjena upisa na osnovu prijave, odnosno odjave prebivališta u Crnoj Gori iznosi 210.

“Broj birača brisanih po osnovu smrti je 379, nijedan birač nije izbrisan po osnovu gubitka crnogorskog državljanstva, a dvoje ljudi je izbrisano zbog odjave prebivališta van Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva.

Lično ime je, kako se navodi, promijenilo 126 birača, a nijedan nije promijenio jedinstveni matični broj.

“Broj birača kojima je promijenjen datum prijave posljednjeg prebivališta je tri, a isti broj njih promijenio je i datum prijave prebivališta u Crnoj Gori”, naveli su iz MUP-a.

Kako su saоpštili, 624 birača je promijenilo biračko mjesto.

U tački pod nazivom “ostalo” se navodi da je broj birača 16. oktobra 2016. godine bio 54, dok 01. marta ove godine iznosi 20.

Send this to a friend