Politika Preko aplikacije MANS-a najviše pitanja dobili Vuksanović, Konjević i Damjanović

U prvoj sedmici građani uputili skoro 100 pitanja za poslanike

Poslanici u Skupštini Crne Gore (Foto: CdM)

Samo u prvoj sedmici od kada je aktivirana nova mobilna aplikacija MANS-a “Pitajte poslanike” građani su svojim predstavnicima u Skupštini Crne Gore uputili gotovo 100 pitanja, što dodatno potvrđuje opravdanost uspostavljanja ovakvog načina komunikacije između građana i poslanika.

Kako su saopštili iz ove NVO, ovi podaci posebno ohrabruju kada se uzme u obzir negativna kampanja pojedinih poslanika kojima će, dodaju oni,  ipak trebati dodatno vrijeme da shvate da komunikacija sa građanima nešto što je potpuno normalno i poželjno ukoliko žele da se ozbiljno bave politikom.

Tokom prethodnih sedam dana najviše pitanja je dobila Draginja Vuksanović (šest pitanja), zatim Raško Konjević i Aleksandar Damjanović koji su dobili po pet pitanja.

Po tri pitanja su dobili poslanici Petar Ivanović, Obrad Stanišić, Branka Bošnjak, Branko Radulović, Ljiljana Đurašković, Strahinja Bulajić, Aleksa Bečić, Srđan Milić, Neđeljko Rudović i Andrija Popović. Ostali poslanici su dobili po dva ili manje pitanja.

Kada su u pitanju odgovori građanima, najažurniji u prethodnoj sedmici su bili Raško Konjević i Srđan Milić, te poslacini vladajuće koalicije Petar Ivanović i Andrija Popović, kao i poslanik Neđeljko Rudović.

“Smatramo da prvi rezultati korišćenja ovog servisa pokazuju da postoji potreba za intezivnijom komunikacijom između poslanika i građana, te da će građani nastaviti da je koriste u narednom periodu još aktivnije, kako samu mobilnu aplikaciju, tako i formu koja postoji na internet stranici MANS-a”, navode iz NVO-a.

MANS će, kako ističu, u narednom periodu redovno informisati javnost o tome koliko građani koriste ovu aplikaciju, koje su teme koje najviše interesuju građane, te koji poslanici redovno ili manje ažurno odgovaraju na pitanja građana.

Send this to a friend