Politika

U Torontu proslavljen Dan nezavisnosti Crne Gore

Crnogorsko kulturno društvo Toronto (CKD Toronto) i Društvo “Vladika Danilo” obilježili su danas Dan nezavisnosti Crne Gore na obalama jezera Ontario.

 

“Jubilarnu 15-godišnjicu obnove crnogorske nezavisnosti članovi udruženja osnovanog davne 1971. godine, obilježili su kratkim okupljanjem i šetnjom u znak podrške svim onima koji danas u matici i širom svijeta s ponosom šire crvenu, crnogorsku zastavu”, saopštili su iz CKD.

Kako navode, iako su u provinciji Ontario na snazi zabrane okupljanja usljed pandemije, članovi Društva su se okupili uz poštovanje svih propisanih mjera, da za ovaj jubilarni Dan nezavisnosti u Torontu zavijore crnogorske zastave.

“Naši iseljenici iz Toronta svim građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori čestitaju Dan nezavisnosti, uz poruku da će i iz ove bitke Crna Gora izaci jača, snažnija i složnija nego ikada. Dijaspora u Kanadi je uz sve one kojima je na srcu Crna Gora onakva kakva jedino moze biti, građanska i sekularna. Crna Gora je naš zajednička kuća koju smo u zajedništvu gradili i koju ćemo u zajedništvu i odbraniti. Da je vječna!”, zaključuju iz CKD.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

👋🇲🇪👋🇲🇪👋🇲🇪👋🇲🇪👋

Pero
Gost
Pero

Svaka cast rodoljubi nasi i ako vam vise nece dati pravo da glasate.

YUgo
Gost
YUgo

Bravo Junaci.
Budite ponosni Crnogorci, ka’ što su vi bili preci!

Balsa 🇲🇪
Gost
Balsa 🇲🇪

I vama takodje, ali nema vise besplatnih karti za izbore od dpsa.trt

Bobo
Gost
Bobo

Biće,Bajro,biće.

NK grad
Gost
NK grad

Svaka cast i hvala, dobri ljudi!

Send this to a friend