Politika

Učešćem u NATO misiji u Letoniji Crna Gora demonstrira odgovornost

Učešćem u NATO misiji u Letoniji, Crna Gora demonstrira odgovornost u jačanju globalnog mira i bezbjednosti, zbog čega uživa povjerenje među oružanim snagama savezničkih zemalja, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić tokom zvanične posjete pripadnicima Vojske Crne Gore koji se nalaze u letonskoj vojnoj bazi Adaži, u sklopu “Pojačanog isturenog prisustva” Alijanse na istoku.

Delegaciju Odbora za međunarodne odnose i iseljenike dočekao je komandant Multinacionalne borbene grupe u Adažiju (Letonija) poručnik M. J. Riki (M. J. Reekie), pripadnik kanadske vojske, koji je predstavio kapacitete vojne baze, uz niz pohvala na račun crnogorskih vojnika, karakterišući ih kao stabilne ličnosti izrazite fizičke spremnosti i profesionalce posvećene svom poslu.

U razgovoru sa našim vojnicima, predsjednik i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić i Luiđ Škrelja, izrazili su zadovoljstvo pozitivnim ocjenama visokih vojnih predstavnika NATO-a, o profesionalnom odnosu crnogorskih vojnika prema redovnim zadacima, uz očekivanje da će i ubuduće dostojno predstavljati državu Crnu Goru.

Na sastanku je zaključeno da se konkretni benefiti članstva u NATO ogledaju u sve većim mogućnostima za napredovanje pripadnika Vojske Crne Gore, koji imaju priliku da koriste naprednu vojnu opremu, razmjenjuju korisna iskustva sa kolegama iz drugih NATO članica, ali i usavrše znanje engleskog jezika.

Sastanku sa crnogorskim vojnicima prisustvovali su ambasador Crne Gore u Republici Poljskoj i, od danas, nerezidentni ambasador Crne Gore u Republici Letoniji Budimir Šegrt, kao i prvi sekretar u Ambasadi Crne Gore u Republici Poljskoj Robert Markić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gavro
Gost
Gavro

Lijep gest poslanika !

Nagual
Gost
Nagual

Đe će te na RUsiju kukala vam majka

Kiki
Gost
Kiki

Porucnik nam docekuje poslanike…

Avro
Gost
Avro

Fina ekipica u posjeti Letoniji. Putin nije spavao sinoć kad su mu javili ko mu je na granici carstva.

Send this to a friend